Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

Palló tájékoztató szolgálat a budapesti Művelődési KözpontbanIngyenes konzultációkkal kívánja megkönnyíteni a felnőttképzésbe bekapcsolódni vágyók tájékozódását a PALLÓ felnőttképzési tájékoztató szolgálat. Az első PALLÓ iroda 2006. szeptemberében nyílt meg a Budapesti Művelődési Központban: mind a lakosság, mind a szakma élénk érdeklődéssel fordult az újfajta szolgáltatás felé, így 2009-ben – 23 686 230 Ft összegű Európai Uniós támogatással (TÁMOP 1.4.3. -08/2) – megkezdődhetett a PALLÓ szolgálatok országos hálózatának kiépítése.

A szolgáltatást működtetését adaptáló, a hálózathoz csatlakozó partner intézményekben 2009-2010-ben folyt a szükséges szakembergárda képzése: az akkreditált „Felnőttképzési konzulens” képzés révén a munkatársak felkészülten fogadhatják a leendő ügyfeleket.

A felnőttképzési konzulensek segítséget nyújtanak a hozzájuk forduló ügyfeleknek abban, hogy megtalálják a nekik leginkább megfelelő képzést, tájékoztatást adnak a jogszabályi környezetről, valamint az igénybe vehető munkaerő-piaci támogatásokról. A tájékoztatás hitelességéül folyamatos, aktív kapcsolatot tartanak fenn a munkaügyi központokkal, pálya- és munkavállalási tanácsadókkal, valamint a segítőszervezetekkel és intézményekkel. Az irodákban emellett aktuális, felnőttképzéssel kapcsolatos kézikönyveket és kiadványokat is böngészhet a betérő.

A hálózatban működő szolgáltatás egységes kommunikációja, arculata, valamint a minőségbiztosítás érdekében a projektgazda Budapesti Művelődési Központ adaptációs csomagot bocsátott mind a partner intézmények, mind a szakmai érdeklődők részére.
2010. szeptemberétől 2011. januárjáig az ország négy régiójában nyíltak új PALLÓ felnőttképzési tájékoztató szolgálatok: Békésen, Debrecenben, Veszprémben, valamint Budapest XIII. és XVII. kerületében vehetik igénybe a képzést vagy átképzést keresők, a munka világába visszatérni szándékozók, illetve a felnőttképzési szabályozásban eligazodni kívánók az iroda szolgáltatásait.

Új PALLÓ felnőttképzési tájékoztató szolgálatok az országban:
Békés Városi Kulturális Központ, 5630 Békés, Jantyik Mátyás utca 23-25.
Debreceni Művelődési Központ, 4024 Debrecen, Kossuth utca 1.
Iránytű Ifjúsági Információs és Tanácsadó Iroda, 1136 Budapest, Pannónia u. 34.
Városi Művelődési Központ és Könyvtár Veszprém, 8200 Veszprém, Dózsa György út 2.
Vigyázó Sándor Művelődési Ház, 1173 Budapest, Pesti út 113.

Információ: www.felnottkepzesinfo.hu
Fülöp Melinda szakmai vezető, +36-1-371-2784

Az UMFT és az Európai Unió támogatásával
A projekt az Európai Unio támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

 

Közművelődési Minőség Díj 2012

Közművelődési Minőség Díj 2012

 

 

Share
▼ Lakossági tartalom ▼

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Keresés Doboz kibontása

Vendégprogramok Doboz kibontása

Fotótár Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760