Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

Lezárt fejlesztési programjaink fenntartási kötelezettségekből adódó elérhető szolgáltatásai:

TeÉrted Akadémia
Palló felnőttképzési tájékoztató szolgálat®-ok országos hálózatának kiépítése
Zöld tömb – élhetőbb panel tematikus kampányév az élhetőbb lakótelepekért
Kultúr-Tan-Ösvény

 teerted logo atlatszo copyTeÉrted Akadémia (TÁMOP 3.2.3/08/2 /KMR-2009-0001 – A közművelődés a nem formális és informális tanulás

szolgálatában).

•    Teértedakadémia.hu– ifjúsági pályaorientációs honlap
Honlapunk a szülők/pedagógusok/szakértők, illetve diákok számára nyújt információkat. Főbb témakörök: tanulással kapcsolatos szabályozás, tananyagok, ösztöndíjak és lehetőségek, tehetséggondozás, pályaorientáció, diákjog és önérvényesítés, valamint szabadidős programok.
•    Egyéni és csoportos (3x3 óra) pályaorientációs lehetőséget biztosítunk az érdeklődőknek.
•    Meghirdetjük az Én is állampolgár vagyok! – Intézményjáró foglalkozásai közül a Demokrácia háza és hazája című foglalkozásunkat, melyen a Parlamenttel és az ott folyó munkával ismerkednek meg a fiatalok.
•    A diákönkormányzatok munkáját Útitárs ikerkiadványunk térítésmentes biztosításával támogatjuk.

A Teértedakadémia projekt eredményei

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Feladatfelelős: Makk Katalin.

 Pallo felnőttképzési tájékoztató szolgálat®-ok országos hálózatának kiépítése (TÁMOP 1.4.3/08/2-2009-0003 – Innovatív kísérleti foglalkoztatási programok)

•    PALLÓ adaptációs útmutató – szakmai módszertani kiadvány nyomtatott és elektronikus formában elérhető a Felnőttképzésinfó.hu honlapunkon.
•    Help-desk szolgáltatást működtetünk a kulturális intézményekben dolgozó felnőttképzési konzulensek számára, valamint mentorálással segítjük munkájukat.
•    Szakmai szolgáltatás keretében támogatjuk az alacsonyküszöbű lakossági tájékoztató szolgálat indítását tervező szervezeteket, a tervezés -> intézményi struktúrába integrálás -> kialakítás -> folyamatszabályozás -> minőségbiztosítás -> humánerőforrás-felkészítés -> mentorálás szakaszain át.
•    A www.felnottkepzesinfo.hu honlap az országos információ szolgáltatás mellett lehetőséget biztosít helyi aloldalak létrehozására is, partnereink tartalomszolgáltatóként híreket, linkeket helyezhetnek el az aloldalakon. A védjegyoltalmat élvező márkanév a Palló adaptációs útmutató kiadványban ismertetett feltételek teljesítése esetén használható.

Projekthonlap: pallo.bmknet.hu. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Feladatfelelős: Egervári Krisztina.

 

Zöld tömb logó

Zöld tömb – élhetőbb panel tematikus kampányév az élhetőbb lakótelepekért (KMOP-3.3.4/A-10 – A fenntartható életmódot és ehhez kapcsolódó viselkedésmintákat ösztönző kampányok)

•    Fenntarthatósági szempontú jó gyakorlatokat – az élhetőbb, zöldebb és közösségibb városi közvetlen környezet igényének felkeltése, valamint a hulladékcsökkentési módok, az anyag- és energiatakarékosság, továbbá a tudatosabb fogyasztás és öko-háztartás kialakításának területén – kidolgozandó projektek támogatása érdekében módszertani kiadványt jelentettünk meg.
•    Fenntarthatósági témaköröket feldolgozó videoszpotjaink ingyenesen átvehetők.

Kampányhonlap: Zöldtömb.hu, Zöldtömb projekt

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg. 

Feladatfelelős: Nagy Anna.

Kultúr-Tan Ösvény

Kultúr-Tan-Ösvény (TÁMOP 3.2.11/10-1/KMR-2010-0067 Nevelési–oktatási intézmények tanórai,
tanórán kívüli és szabadidős tevékenységeinek támogatása)

A 2012/13-as tanévtől kezdődően 5 éven át, 2017-ig biztosítjuk az öt közoktatási partner-intézményünk számára évente egy témanap megtartását 3x3 órában (pályaorientáció, illetve környezettudatos életmódra felkészítő foglalkozást).

Együttműködő partnerek: Bethlen Gábor Általános Iskola és Újreál Gimnázium, Hugonnai Vilma Általános Iskola, Petőfi Sándor Általános Iskola, Szakközépiskola és Óvoda, Teleki Blanka Általános Iskola, Általános Iskola, Óvoda és Községi Könyvtár, Herceghalom.

Projekthonlap: kulturtanosveny.bmknet.hu.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Feladatfelelős: Nagy Anna.

 Közművelődési Minőség Díj 2012

Közművelődési Minőség Díj 2012

 

Share
▼ Lakossági tartalom ▼

Keresés Doboz kibontása

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Társadalmi felelősségvállalás Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760