Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

Hálózati tanulásért 2010 díjat kapott a BMKAz  egész életen át tartó tanulásra vonatkozó magyar stratégia elfogadásának 5. évfordulójára idén a Tempus Közalapítvány – az Európai Bizottság támogatásával – Hálózati tanulásért díjat hozott létre  olyan Magyarországon aktívan és eredményesen működő, az egész életen át tartó tanulással kapcsolatos hálózatok támogatására, amelyek más hazai kezdeményezések számára is példaértékűek lehetnek.

A Budapesti Művelődési Központ „Kattints rá, Nagyi!” időskorúakat számítástechnikai ismeretekhez segítő hálózata is díjazott lett.

A december 9-én, a Hálózatok az oktatásért nevű konferencián a családokat önkéntes munkával segítő Otthon Segítünk Alapítvány (OSA) „Kéz a kézben” hálózata, az Egressy Gábor Kéttannyelvű Műszaki Szakközépiskola pályázata alapján a hallássérült gyermekek számára tananyagot fejlesztő „Fülemüle” c. hálózat, és a Budapesti Művelődési Központ „Kattints rá, Nagyi!” nevű, időskorúakat számítástechnikai ismeretekhez segítő hálózata lett díjazott.
A több százezres nyereményt az OSA csapat- és hálózatépítésre, a szenior-projekt országos lefedettségének bővítésére használja fel, a Fülemüle pedig egy országos tanulmányi versennyel színesedik a díjazásnak köszönhetően.
 
Az egész életen át tartó tanulás hazai stratégiájának elterjesztése érdekében 2008 óta dolgozik hálózatok létrehozásának elősegítésén a Tempus Közalapítvány. A többoldalú hálózati együttműködések, több partnerintézményt megmozgató helyi v. regionális összefogások közcélokat szolgálnak, és – az egész életen át tartó tanulás céljait megvalósítva – célcsoportjuk lehet a kisgyermekektől kezdve az időkorúakig bármelyik korosztály.

A közalapítvány Hálózati tanulásért díja hagyományteremtő céllal jött létre, kiírását 2011-ben is tervezik.
 
Forrás: Tempus Közalapítvány

Share
▼ Lakossági tartalom ▼

Keresés Doboz kibontása

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Társadalmi felelősségvállalás Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760