Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

ÚsztA fenntartási időszak tevékenységei: módszertani kiadványt jelentettünk meg, mely letölthető, videoszpotjaink ingyenesen átvehetők, kampányhonlapunk itt érhető el>>>.

 

 

Bővebben...

Kardos Horváth JánosZöld Tömb tavaszi családi kampánynapunkon, április 28-án a kisebbeket és nagyobbakat a Hahó együttes és Kardos-Horváth János: Kisfogyasztók című koncertjével vártuk.

A dalok és gondolatok a környezettudatosabb, energiatakarékosabb hétköznapokért szóltak.

Helyszín: Budapesti Művelődési Központ (Bp. XI., Etele út 55.)

Bővebben...

Zöld Tömb módszertani kiadványA KMOP-3.3.4/A kódszámú, a fenntartható életmódot és az ehhez kapcsolódó viselkedésmintákat ösztönző kampányok lebonyolítására kiírt pályázat keretében megvalósított, Zöld Tömb – élhetőbb panel kampány módszertani ismertetőanyagát mutatjuk be. Az összefoglaló több mint száz oldalon keresztül vezeti végig az érdeklődőt a Budapesti Művelődési Központ által megvalósított ifjúsági élettér-zöldítő, életmód-formáló éves kampány lebonyolítási munkálatain; hangsúlyt helyezve a program felépítésére, tartalmi ívére, tervezési, szervezési fázisaira, az alkalmazott környezeti nevelési módszerekre, a kampány eredményeire, illetve a program során kifejlesztett kommunikációs és oktatási segédanyagok ismertetésére is.

Bővebben...

Alma zenekar április 28-án 11 órakor a BMK-ban Zöld Tömb tavaszi családi kampánynapunkon, április 28-án délelőtt a legkisebbeket az Alma együttes: Öko-riadó, Szuperkukák című koncertjével vártuk. A telt házas koncerten a dalok a szelektív hulladékgyűjtésről és a tiszta környezetről szóltak.

Helyszín: Budapesti Művelődési Központ (Bp. XI., Etele út 55.)

Bővebben...

Interaktív táblaA Zöld Tömb – Élhetőbb panel projekt iskolai szemléltető eszközei: poszterek (ötfajta), illetve interaktív tábla a résztvevő partneriskolák számára.

Bővebben...

Tavaszi témahét az Őrmezei Általános IskolábanÉves iskolai programsorozatunkat az októberi élhetőbb, zöldebb környezet kreatív megjelenítése, majd a januári hulladék megelőzési és energiatakarékossági gyakorlatok kipróbálása után, márciusban a tudatosabb vásárlás témájával zártuk. Tematikus iskolai foglalkozás-sorozatunkra március 19–21. között, valamint 26–27-én került sor a programunkban részt vevő öt partneriskolában. A téma feldolgozásában segítségünkre voltak a Tudatos Vásárlók Egyesületének foglalkozásvezetői, akik 5–8. osztályos gyerekekkel járták körül – játékok, beszélgetés, szemléltető gyakorlatok segítségével, 5 tanóra erejéig – az egészségtudatosabb és környezetkímélőbb vásárlási lehetőségeket.

Bővebben...

Zöld Tömb Élhetőbb PanelMájus végén került sor a Zöld Tömb – élhetőbb panel kampány projektzáró sajtótájékoztatójára és szakmai fórumára a Budapesti Művelődési Központban.


Bővebben...

Tudatos vásárlás?Fókuszban: az egészségtudatosabb és környezetkímélőbb vásárlás.

Március 19–21. és 26–27-én harmadik alkalommal készülünk egész napos, ismeretterjesztő programmal partneriskoláink tanulói számára.

A „Panel Álom" fantáziacímet viselő blokkunkba sorolható témanapok ezúttal a tudatosabb vásárlás témakörét járják körül. A nap során 5 tanórányi időtartamban játékos, csoportos gyakorlatok, filmek és beszélgetések segítségével gondolják végig a gyerekek azokat a szempontokat, melyek segíthetnek okos döntést hozni vásárlásaink során.

Bővebben...

Zöld Tömb kampánynapon ismerkedés az energiatakarékos izzókkal „Zöld Tömb – élhetőbb panel" családi élettér- és életmód zöldítő kampánya keretében a Budapesti Művelődési Központ április 28-ai, tavaszi családi kampánynapján változatos, egész napos programsorral adott ízelítőt az energiatakarékosság, a környezetkímélőbb háztartásvezetés és a tudatosabb vásárlás témaköréből. A kampánytémákat délutáni előadások keretében is megismerhették az érdeklődők, ezeket lapozható formában látogatóink számára is elérhetővé tesszük.

Bővebben...

Energiahatékonyság-mérésFókuszban a hulladék-megelőzés és az energiatakarékosság
2012. január 16. és 20. között 5 partneriskolánkban voltunk jelen Zöld Tömb – élhetőbb panel kampányunk soron következő programjával, egy teljes tanítási napot felölelő rendhagyó foglalkozás alkalmával. Témanapjainkon 4–6. osztályos tanulók vettek részt, akiknek az első félévet záró utolsó héten – lazításképpen, az órarendjükben foglaltak helyett – játék, filmnézés, kreatív alkotómunka és kutatóprojekt jutott osztályrészül; mindez persze a hétköznapi, gyakorlati, alkalmazható környezetvédelem jegyében.

A témahét videóját a Zöldtömb filmtárban tekintheti meg>>>

Bővebben...

BegóniaültetésA „Zöld Tömb – élhetőbb panel” családi élettér- és életmód zöldítő kampánya keretében a Budapesti Művelődési Központ április 28-ai, tavaszi családi kampánynapján változatos, egész napos programsorral adott ízelítőt az energiatakarékosság, a környezetkímélőbb háztartásvezetés és a tudatosabb vásárlás témaköréből.

 

Bővebben...

Alma ZenekarPanel zöldítő missziónk tavaszi állomásaként egész napos, változatos programokkal vártuk 2012. április 28-ai családi kampánynapunkra a kicsiket és nagyobbakat, azaz az egész famíliát a BMK-ba. Felléptek az Alma együttes: Öko-riadó, Szuperkukák című, valamint Kardos-Horváth János: Kisfogyasztók koncerttel + ráadás Kaukázus-dalok.

Az esemény plakátja itt tekinthető meg>>>

Bővebben...

▼ Lakossági tartalom ▼

Keresés Doboz kibontása

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Társadalmi felelősségvállalás Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760