Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

Panel kintről alkotóhét2011. október 10. és 14. között 5 újbudai iskolában voltunk jelen Zöld Tömb – élhetőbb panel kampányunk első iskolai programjával. A tematikus napokból felépülő alkotóhét művészeti vezetője a Cellux Csoport volt.

A hét fókuszába az „élhetőbb nagyváros”, „élhetőbb panel, élhetőbb lakókörnyezet” igénye került. A heti munka kiindulópontját a Panel Kintről címmel meghirdetett diák rajz- és fotópályázatunkra beérkezett és zsűrizett alkotások adták.

Célunk volt, hogy a beszélgetések, az ötletbörze és a csoportmunkák során minél több, diák szemszögű, a szűkebb és tágabb lakókörnyezetünket formáló és otthonosabbá tévő ötlet felmerüljön, s kreatív technikák (plakát-montázsok, leporellok és makett-készítés) segítségével megjelenítésre kerüljön.

Panel kintről alkotóhét a Zöld Tömb - élhetőbb panel projekt keretébenA munka felvezetőjeként a gyerekek megismerkedtek a design, az öko-design és a fenntarthatóság jelentésével és tartalmával, megtudták, miből áll a közösségi (a közösséget bevonó) tervezés gyakorlata. A lakókörnyezetük szerethető és problémás pontjait kulcsfogalmakkal jelölő állapottérképet készítettek, majd egy –egy konkrét, őket érintő vagy foglalkoztató lakóhelyi problémára kerestek megoldásokat; illetve egy-egy lakóhely-átalakító ötletet jelenítettek meg tér- és képkompozíciós munkákban.

A munka során további célunk volt, hogy a gyerekek, mint tervezők egy konkrét ötlet kidolgozása mentén csapatban dolgozzanak, felmérjék otthonuk környezeti állapotát, gondolkodjanak arról, milyen változásokat szeretnének látni környezetükben, s ezért ők maguk mit tehetnek, tehetnének.

Alkotóheti alkotásA lakókörnyezetet felmérő ötlet-börze felvetett és átbeszélt témái a következők voltak: közlekedés - infrastruktúra, hulladék-higiénia, növények-élővilág, köztér-házak-utcák (szép környezet), társadalom – közösség - emberek, szórakozás-kultúra-szabadidő.

A programban a Lágymányosi Bárdos Lajos Általános Iskola Egry József utcai tagintézményének 7–8. évfolyamából, az Őrmezei Általános Iskola 7–8. évfolyamából, a Gazdagrét-Csikihegyek Általános Iskola 7. és 6. évfolyamából, a Gazdagrét-Törökugrató Általános Iskola 7. évfolyamából, valamint a Petőfi Sándor Általános Iskola és Gimnázium 7. évfolyamából vettek részt tanulók.

A foglalkozásokon készült fotók és alkotások megtekinthetők itt:

Lágymányosi Általános Iskola
Petőfi Sándor Általános Iskola
Törökugrató Általános Iskola
Csiki-hegyek Általános Iskola
Őrmezei Általános Iskola

A diák alkotópályázat anyagaiból és a témahéten készült kompozíciókból összeállított kiállításunk megnyitó ünnepségét 2011. november 19-én, szombaton 14.00 órától tartottuk a BMK I. emeleti Galériájában. A diák alkotópályázat anyagaiból és a témahéten készült kompozíciókból összeállított kiállításunkat két hétig, november 14. és 26. között, láthatták intézményünkben.

A projekt helyszíne: Újbuda.

A Zöld tömbről további fotók itt tekinthetők meg>>>

Lájkold!A kampányév programjai megtalálhatók a Facebookon.

Továbbá az újbudai jó példák geokódolt fotói a Google Mapsen és a Panoramión is elérhetők, emellett videoblog is rögzíti a zöld év eseményeit. 

Információ:
Kiss Gábor Boldizsár – projektmenedzser;
Fogarasi Orsolya – projektasszisztens, fenntarthatósági felelős.

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. ,

Kampány-honlap: http://www.zoldtomb.hu/.

Projekt-honlap: http://zoldtomb.bmknet.hu/ 

Zöld Tömb - élhetőbb panel 

 
Az Európai Unio támogatásával, az Európai Regionális Alap társfinanszírozásában.A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.


Share
� Lakossági tartalom �

Keresés Doboz kibontása

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Társadalmi felelősségvállalás Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

Közadatkereső Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760