Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English
HulladékJanuár 16. és 20. között partneriskoláinkban folytatódtak a Zöld Tömb – Élhetőbb panel kampányunk programjai. A tematikus héten a hulladékok problémájáról, a hulladék keletkezésének megelőzéséről gondolkodtunk közösen a gyerekekkel, valamint hasznos energiatakarékossági lépéseket ismertettünk meg a résztvevőkkel. A program lebonyolításában szakmai partnereink a Humusz Szövetség és az Energia Klub voltak.
Gondolatébresztő sorozatunkban a következő témákat ajánlottuk:
Miért probléma a hulladék?
Olvasni- és látnivalók

Hulladék-stop és enegria-őrség – játékok
Sajtóhírünket itt olvashatják>>>
A Panel Bentről témahét összefoglalója

A tematikus napok során a gyerekek játékos csoportmunkákon keresztül gondolhatták végig, vajon hová lesz az a sok szemét, amit nap mint nap termelünk, milyen hatásai vannak a felgyülemlő, illetve a nem megfelelően kezelt hulladékoknak a környezetünk állapotára, az élőlények és az ember egészségére, s hogy mit tehetnek ők maguk is azért, hogy jóval kevesebb eldobható tárgy és leselejtezett csomagolóanyag vegyen bennünket körül. Foglalkozásvezetőink a komoly témát játékos, interaktív gyakorlatokkal, filmrészletekkel és tárgymegújító kézműves foglalkozással tették vonzóvá.

A mindennapi takarékosság és környezetvédelem egyik legkézenfekvőbb területe az energiával való pazarlás megszüntetése – akár otthon, akár a munkahelyünkön, vagy az iskolában. Szakértőink irányításával a programunkon részt vevő gyerekek egy energiahasználat-feltérképező kutatóprojekt keretében saját „energia-térképet" készíttettek az iskolájukról, melyben a maguk tapasztalatára hagyatkozva felmérték, milyen területeken és miképpen segít bennünket a rendelkezésünkre álló energia, hol szökik az energia, és hol, s hogyan lehetne odafigyeléssel csökkenteni a veszteségeket.

A projektben együttműködő oktatási intézmények:
GAZDAGRÉT-CSIKIHEGYEK Általános Iskola,
Gazdagrét-Törökugrató Általános Iskola,
Lágymányosi Bárdos Lajos Általános Iskola és Gimnázium,
Őrmezei Általános Iskola
Petőfi Sándor Általános Iskola, Gimnázium, Szakközépiskola.

2011. október 10. és 14. között 5 újbudai iskolában voltunk jelen a Zöld Tömb – élhetőbb panel kampányunk első iskolai programjával.

Az első témahét foglalkozásain készült fotók és alkotások itt tekinthetők meg:
Lágymányosi Általános Iskola

Petőfi Sándor Általános Iskola

Törökugrató Általános Iskola

Csiki-hegyek Általános Iskola

Őrmezei Általános Iskola

A diák alkotópályázat anyagaiból és a témahéten készült kompozíciókból összeállított kiállításunkat két hétig, november 14. és 26. között, láthatták intézményünkben.

A projekt helyszíne: Újbuda.

A Zöld tömbről további fotók itt tekinthetők meg>>>

Zöld Tömb filmtár>>>

Lájkold!A kampányév programjai megtalálhatók a Facebookon.

Továbbá az újbudai jó példák geokódolt fotói a Google Mapsen és a Panoramión is elérhetők, emellett videoblog is rögzíti a zöld év eseményeit. 

Információ:
Kiss Gábor Boldizsár – projektmenedzser;
Fogarasi Orsolya – projektasszisztens, fenntarthatósági felelős.

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. ,

Kampány-honlap: http://www.zoldtomb.hu/.

Projekt-honlap: http://zoldtomb.bmknet.hu/ 

Zöld Tömb - élhetőbb panel Az Európai Unio támogatásával, az Európai Regionális Alap társfinanszírozásában.A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Share
� Lakossági tartalom �

Keresés Doboz kibontása

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Társadalmi felelősségvállalás Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

Közadatkereső Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760