Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

BegóniaültetésA „Zöld Tömb – élhetőbb panel” családi élettér- és életmód zöldítő kampánya keretében a Budapesti Művelődési Központ április 28-ai, tavaszi családi kampánynapján változatos, egész napos programsorral adott ízelítőt az energiatakarékosság, a környezetkímélőbb háztartásvezetés és a tudatosabb vásárlás témaköréből.

 

A kampánytémákat civil szervezetek képviselői játékokkal, feladványokkal, kivitelezhető gyakorlatok megismertetésével és tanácsadással igyekeztek közelebb hozni az érdeklődőkhöz. 

Tudatos Vásárlók Egyesülete standja a Zöld Tömp kampánynaponA standoknál látogatóinknak lehetőségük volt felmérni, milyen messziről érkeztek hozzánk a náluk lévő tárgyaik, s így szállításukkal mennyi szén-dioxid került a levegőbe.

Szabó Gyula – Ökoszolgálat tanácsadásAlkalom nyílt családi öko-lábnyom számításra, megismerhették a környezetkímélőbb termékek előnyeit, összetevőit, használati módját.

Öko-automata a Zöld Tömb kampánynaponA gyerekek online környezetvédelmi játékok és öko-kvíz automata segítségével tehették próbára tudásukat, a felnőttek pedig megtudhatták, mire is szolgál pontosan az energiatanúsítvány vagy mit is takar az öko-fitnesz program.

Kretív foglalkozások a Zöld Tömb kampánynaponKreatív műhelyeink az öko-hátartás gyakorlatait és a saját kézzel készített termékek megbecsülését népszerűsítették: a kicsik színes, natúr szappanalapból dekoratív szappanfigurákat formázhattak, illatos fürdősóval tömött zsákokat készítettek és méhviasz gyertyát hengereltek.

Egészségkonyha – dr Jánosik ZsuzsaReceptajánlókkal fűszerezett egészség-konyhánkban dr. Jánosik Zsuzsa néni („biokonyhász”) magával ragadó meggyőző erővel és ízletes kóstolókkal bizonyította be, mennyiféle energetizáló, tápláló és hűsítő finomság készíthető kiskerti zöldségekből, árokparti növényekből és értékes magvakból - bármelyik korosztály számára.   

Kozmetikumkészítés a Zöld Tömb kampánynaponHázi kozmetikum-készítési bemutató foglalkozásunk ritka lehetőséget kínált: szakértő vezetésével természetes alapanyagokból, vegyi anyagok hozzáadása nélkül készült házi használatra kézvédő krém s levendulával illatosított, kecsketejes fürdősó.

Király Nóra újbudai képviselő előadása a termelői piacokrólVillámelőadásainkon az élelmiszereink szállításáról, összetevőiről, a háztartásban előforduló vegyszerek ártalmasságáról és helyettesíthetőségéről, valamint a társasházi energiatakarékosságról és a kerületi termelői piacok színvonalas kínálatáról volt szó.

Panel álom diák-alkotópályázat eredményhirdetéseDélután partneriskoláink tanulóit díjaztuk a Panel Álom alkotópályázatunkra beérkezett művekből összeállított tárlat megnyitóján. Felhívásunkra a diákok rajzok, számítógépes grafikák és kreatív újrahasználatra építő tárgyak segítségével fogalmaztak meg számos élettérzöldítő ötletet, lehetőséget, megoldást – tűzfalakon innen és túl.

Tesztkitöltés a Zöldtömb.hu-nA kampány egyes állomásain és a www.zoldtomb.hu kampányoldalunkon alkalom nyílt játékos tesztkitöltésre.

Zöld Tömb – matricagyűjtő mappaA kvízkérdések kitöltéséért cserébe ajándék takarékossági matricák, hűtőmágnes, kabalafigurás kulcstartó, mappa járt.

BegóniaültetésA legkitartóbb látogatóink ajándék begóniával és balkonládával térhettek haza. Virágládáinkkal a kerületi panelházak homlokzatának szépítéséhez, tavaszi megújulásához kívántunk hozzájárulni. 

Zöld tömb kampánynapon az Alma együttes teltházas koncertjeProgram-összeállításunkból természetesen nem hiányozhatott a zene sem: délelőtt teltházat vonzott az Alma zenekar Szuperkukák című koncertje.

Kisfogyasztók koncerten a fáradhatatlan kicsik is jelen voltakKéső délután pedig a nagyobbakat a fiatal, alternatív rockzenész, Kardos-Horváth János és együttese várta vissza, Kisfogyasztók anyagával és az egykori Kaukázus együttes legjobb dalaival.

 Biobüfé – Friedmann Party Service Kft.Biobüfé szolgálta az ki az éhes pocakokat.

A Zöld Tömb projektről további információk:

A Zöld Tömb projekt keretében fotó(albumo)k itt tekinthetők meg>>>

Zöld Tömb filmtár>>>

Lájkold!A kampányév programjai megtalálhatók a Facebookon.

Továbbá az újbudai jó példák geokódolt fotói a Google Mapsen és a Panoramión is elérhetők, emellett videoblog is rögzíti a zöld év eseményeit. 

Információ:
Kiss Gábor Boldizsár – projektmenedzser;
Fogarasi Orsolya – projektasszisztens, fenntarthatósági felelős.

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. ,

Kampány-honlap: http://www.zoldtomb.hu/.

Projekt-honlap: http://zoldtomb.bmknet.hu/

 Zöld Tömb 

 
Az Európai Unio támogatásával, az Európai Regionális Alap társfinanszírozásában.A program az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával, a KMOP-3.3.4/A-10-2010-0006. pályázati konstrukció keretében valósult meg.


Share
▼ Lakossági tartalom ▼

Keresés Doboz kibontása

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Társadalmi felelősségvállalás Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760