Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

BegóniaültetésA „Zöld Tömb – élhetőbb panel” családi élettér- és életmód zöldítő kampánya keretében a Budapesti Művelődési Központ április 28-ai, tavaszi családi kampánynapján változatos, egész napos programsorral adott ízelítőt az energiatakarékosság, a környezetkímélőbb háztartásvezetés és a tudatosabb vásárlás témaköréből.

 

A kampánytémákat civil szervezetek képviselői játékokkal, feladványokkal, kivitelezhető gyakorlatok megismertetésével és tanácsadással igyekeztek közelebb hozni az érdeklődőkhöz. 

Tudatos Vásárlók Egyesülete standja a Zöld Tömp kampánynaponA standoknál látogatóinknak lehetőségük volt felmérni, milyen messziről érkeztek hozzánk a náluk lévő tárgyaik, s így szállításukkal mennyi szén-dioxid került a levegőbe.

Szabó Gyula – Ökoszolgálat tanácsadásAlkalom nyílt családi öko-lábnyom számításra, megismerhették a környezetkímélőbb termékek előnyeit, összetevőit, használati módját.

Öko-automata a Zöld Tömb kampánynaponA gyerekek online környezetvédelmi játékok és öko-kvíz automata segítségével tehették próbára tudásukat, a felnőttek pedig megtudhatták, mire is szolgál pontosan az energiatanúsítvány vagy mit is takar az öko-fitnesz program.

Kretív foglalkozások a Zöld Tömb kampánynaponKreatív műhelyeink az öko-hátartás gyakorlatait és a saját kézzel készített termékek megbecsülését népszerűsítették: a kicsik színes, natúr szappanalapból dekoratív szappanfigurákat formázhattak, illatos fürdősóval tömött zsákokat készítettek és méhviasz gyertyát hengereltek.

Egészségkonyha – dr Jánosik ZsuzsaReceptajánlókkal fűszerezett egészség-konyhánkban dr. Jánosik Zsuzsa néni („biokonyhász”) magával ragadó meggyőző erővel és ízletes kóstolókkal bizonyította be, mennyiféle energetizáló, tápláló és hűsítő finomság készíthető kiskerti zöldségekből, árokparti növényekből és értékes magvakból - bármelyik korosztály számára.   

Kozmetikumkészítés a Zöld Tömb kampánynaponHázi kozmetikum-készítési bemutató foglalkozásunk ritka lehetőséget kínált: szakértő vezetésével természetes alapanyagokból, vegyi anyagok hozzáadása nélkül készült házi használatra kézvédő krém s levendulával illatosított, kecsketejes fürdősó.

Király Nóra újbudai képviselő előadása a termelői piacokrólVillámelőadásainkon az élelmiszereink szállításáról, összetevőiről, a háztartásban előforduló vegyszerek ártalmasságáról és helyettesíthetőségéről, valamint a társasházi energiatakarékosságról és a kerületi termelői piacok színvonalas kínálatáról volt szó.

Panel álom diák-alkotópályázat eredményhirdetéseDélután partneriskoláink tanulóit díjaztuk a Panel Álom alkotópályázatunkra beérkezett művekből összeállított tárlat megnyitóján. Felhívásunkra a diákok rajzok, számítógépes grafikák és kreatív újrahasználatra építő tárgyak segítségével fogalmaztak meg számos élettérzöldítő ötletet, lehetőséget, megoldást – tűzfalakon innen és túl.

Tesztkitöltés a Zöldtömb.hu-nA kampány egyes állomásain és a www.zoldtomb.hu kampányoldalunkon alkalom nyílt játékos tesztkitöltésre.

Zöld Tömb – matricagyűjtő mappaA kvízkérdések kitöltéséért cserébe ajándék takarékossági matricák, hűtőmágnes, kabalafigurás kulcstartó, mappa járt.

BegóniaültetésA legkitartóbb látogatóink ajándék begóniával és balkonládával térhettek haza. Virágládáinkkal a kerületi panelházak homlokzatának szépítéséhez, tavaszi megújulásához kívántunk hozzájárulni. 

Zöld tömb kampánynapon az Alma együttes teltházas koncertjeProgram-összeállításunkból természetesen nem hiányozhatott a zene sem: délelőtt teltházat vonzott az Alma zenekar Szuperkukák című koncertje.

Kisfogyasztók koncerten a fáradhatatlan kicsik is jelen voltakKéső délután pedig a nagyobbakat a fiatal, alternatív rockzenész, Kardos-Horváth János és együttese várta vissza, Kisfogyasztók anyagával és az egykori Kaukázus együttes legjobb dalaival.

 Biobüfé – Friedmann Party Service Kft.Biobüfé szolgálta az ki az éhes pocakokat.

A Zöld Tömb projektről további információk:

A Zöld Tömb projekt keretében fotó(albumo)k itt tekinthetők meg>>>

Zöld Tömb filmtár>>>

Lájkold!A kampányév programjai megtalálhatók a Facebookon.

Továbbá az újbudai jó példák geokódolt fotói a Google Mapsen és a Panoramión is elérhetők, emellett videoblog is rögzíti a zöld év eseményeit. 

Információ:
Kiss Gábor Boldizsár – projektmenedzser;
Fogarasi Orsolya – projektasszisztens, fenntarthatósági felelős.

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. ,

Kampány-honlap: http://www.zoldtomb.hu/.

Projekt-honlap: http://zoldtomb.bmknet.hu/

 Zöld Tömb 

 
Az Európai Unio támogatásával, az Európai Regionális Alap társfinanszírozásában.A program az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával, a KMOP-3.3.4/A-10-2010-0006. pályázati konstrukció keretében valósult meg.


Share
� Lakossági tartalom �

Keresés Doboz kibontása

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Társadalmi felelősségvállalás Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

Közadatkereső Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760