Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

Migráns kultúrák a fővárosi közművelődési intézményekbenFelhívás „Migráns kultúrák a fővárosi közművelődési intézményekben” témájú szakmai rendezvényen történő bemutatkozásra. A távoli népek kultúráját bemutató, jó gyakorlatokkal rendelkező művelődési intézmények számára bemutatkozási lehetőséget teremtünk, azzal a céllal, hogy a jó példáik bemutatásával segítsük a fővárosi rendezvényszervezéssel foglalkozó szakemberek munkáját.

A tervezett szakmai fórum időpontja: 2014. április 15.
Helyszín: Budapesti Művelődési Központ (Bp. XI. kerület, Etele út 55.)

Jelentkezés 2014. március 20-áig a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.

Bővebben...

Színes játékok – sokszínű ország 2014. rendezvénysorozatMagyarország kulturálisan és nemzeti tekintetben meglehetősen homogén ország, a bevándorlók – és ezzel együtt a magyartól jelentősen eltérő kultúrák – csak az utóbbi három évtizedben jelentek meg nagyobb számban. A más kultúrákból érkező bevándorlók alacsony száma ellenére köztudottan erős a migránsokkal kapcsolatos társadalmi elutasítás, ami nagyban nehezíti a bevándorlók beilleszkedését. A magyarok európai viszonylatban gyakran elutasítóak a más kultúrából érkezett bevándorlókkal szemben, elzárkóznak a másságtól, a multikulturalizmust a nemzeti kultúrára fenyegetésként élik meg.

Bővebben...

Színes falu 2014. március 30-án a BMK-ban2014. március 30. vasárnap ismét megnyitotta kapuit a Színes falu, melyben A fecsegő Papagáj című iráni/perzsa mese bábjátékot és A kagylótündér című kínai mese bábjátékot tekinthették meg az érdeklődők, valamint kézműves foglalkozásokon vehettek részt autentikus játékmesterek vezetésével a Budapesti Művelődési Központban (Budapest XI., Etele út 55.).

A rendezvény letölthető plakátja »

Bővebben...

Színes játékok – sokszínű ország 2014. rendezvénysorozatA Színes Falu eseménysorozat célja az előző két évben sikerrel megvalósított, a magyar lakosság és a bevándorló kultúrák közötti párbeszédet elősegítő rendezvények kiterjesztése – a bevándorlók beilleszkedése megkönnyítése, és a negatív előítéletek kialakulásának megakadályozása. A rendezvények alkalmával az érdeklődők betekintést nyerhetnek a hazánkban élő vietnami, szír és nigériai bevándorló közösségek kultúrájába.

Bővebben...

Színes falu a KMO-banA Nap és a Hold meséi és A csodálatos táltosparipa című ingyenes mese bábelőadások, valamint autentikus kézműves foglalkozások segítségével, Nigéria, Mongólia kultúráját, meséit és játékai ismerhették meg az érdeklődők 2014. március 1-jén 10.00 órától 13.00 óráig a KMO Művelődési Házban (1191 Budapest, Teleki u. 50.).

A rendezvény letölthető plakátja »

 Fotókat itt tekinthetnek meg a rendezvényről »

Bővebben...

Színes játékok – sokszínű ország 2014. rendezvénysorozatIsmerd meg Afrika, Mongólia,  Irán és Kína kultúráját, meséit és játékait autentikus kézműves foglalkozások és bábelőadások segítségével.

Bővebben...

Színes játékok - sokszínű világFebruár 22-én ismerkedhettek meg Afrika és Mongólia kultúrájával, meséivel és játékaival autentikus kézműves foglalkozások és bábelőadások segítségével az érdeklődők a Budapesti Művelődési Központban.

A Nap és a Hold meséi, valamint A csodálatos táltosparipa ingyenes mese bábelőadásokat tekinthették meg.

 A rendezvény fotóit itt tekintheti meg »

Bővebben...

Színes falu – Színes világAz Európai Integrációs Alap támogatásával megvalósuló „Színes játékok, sokszínű ország 2014” projekt rajzpályázatot hirdet, a bevándorlók beilleszkedésének, az általuk hozott kultúra megismerésének elősegítésére.

Színes falu kiadvány »

Rajztanári útmutató »

Bővebben...

"Színes játékok, sokszínű ország" a Budapesti Művelődési Központban  Megjelent már videón is: Színes játékok, sokszínű ország – a Budapesti Művelődési Központban

Bővebben...

▼ Lakossági tartalom ▼

Keresés Doboz kibontása

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Társadalmi felelősségvállalás Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760