Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

Teérted AkadémiaA projekt fenntartási időszakának tevékenységei: www.teertedakademia.hu, egyéni és csoportos pályaorientációs lehetőség, Én is állampolgár vagyok! keretében látogatás a Parlamentbe, Útitárs ikerkiadványunk térítésmentes biztosítása.

Bővebben...

Kommunikációs tréning a BMK-banA tizenévesek hatékony önérvényesítését nagyban segítheti a jó előadásmód, a sikeres kommunikáció. Ezt szem előtt tartva a TeÉrted Akadémia ifjúsági programsorozat részeként ingyenes kommunikációs tréninget indított a Budapesti Művelődési Központ 12–16 éves fiatalok számára.
A 30 órás tanfolyamon a résztvevők egyéni kreativitásuk kiaknázásával tanulták meg az (előadó)művészeti kommunikáció alapjait. Megismerkedtek a beszéd technikai problémáival, a verbális és nem verbális kommunikáció fogalmával, az akaratlagos és a spontán metakommunikáció jelenségeivel. Foglalkoztak a művészi közlés szerkezetével, a lelki tartalmakkal, a látás és láttatás kérdéskörével, a művészi szuggesztivitás ismérveivel, valamint a színpad legfőbb törvényeivel.

Bővebben...

 

Teérted Akadémia a BMK ifjúsági honlapjaTeérted Akadémia honlapja

● Útravaló fiataloknak,
● iránytű szülőknek,
● tájékozódási pont pedagógusoknak és ifjúsági szakembereknek.

Kiknek?
Miről?

Bővebben...

TeÉrted Akadémia: Önismereti pszichodráma csoportfoglalkozás a BMK-banA TeÉrted Akadémia keretében önismereti pszichodráma csoportokat indított a Budapesti Művelődési Központ.
„Az igazság te magad vagy. Magadat keresed életed minden pillanatában. Mivel az első pillanatban ugyanazt teszed, mint az összes többiben, ha jól figyelsz, már az első pillanatban mindent láthatsz. Utóbb csupán azt ismétled, amit korábban elrontottál.” – Hioszi Tatiosz
A foglalkozásokra 2010. október 8 – december 17. között került sor.A kurzus később, a TeÉrted Akadémia projekt keretein kívül is indul, ezt azonban részvételi díj ellenében lehet csak igénybe venni.

Bővebben...

Tehetséggondozó programot indított a BMK A TeÉrted Akadémia a Budapesti Művelődési Központ ifjúsági programjaként indult el 2010 őszén, melynek keretében az iskolaszezon végéig számtalan hasznos foglalkozás zajlik. A fiatalok tehetségének kibontakoztatását szolgáló uniós projekt keretében a 12–16 éves diákok térítésmentesen vehetnek részt, például színész suliban, pszochodráma és diákújságírói foglalkozásokon.

A színi foglalkozásokat Koffler Gizella színművésznő, rendező vezeti. Célunk nem az, hogy színészeket képezzünk, hanem hogy megszerettessük a színházat, a zenét és a mozgást, hogy a diákok jobban megismerhessék a színházi alkotómunkát.
 

Bővebben...

TeÉrted Akadémia A TeÉrted Akadémia szakmai együttműködő partnerei:
• Keménydió Közhasznú Egyesület
Önkéntes Központ Alapítvány
Nonprofit Médai Központ Alapítvány
HuMusz Hulladék Munkaszövetség
Követ – Egyesület a Fenntartható Gazdálkodásért

Együttműködő iskolák:
Gazdagrét  Csikihegyek Általános Iskola
Kolonics György Általános Iskola
BZSH Scheiber Sándor Általános Iskola és Gimnázium
Magyar Gyula Kertészeti Szakközépiskola és Szakiskola

Bővebben...

Cikkírás a Teérted AkadémiánJulius Athina szerkesztő vezetésével 2010. februárjától május végéig tartottak a száguldó diákriporter-foglalkozások, amit a TeÉrted Akadémia keretében indított a Budapesti Művelődési Központ.
A végzett diákok gondoltak egy nagyot és Julius Athina segítségével blogot indítottak.
Az induló blog a kulisszák mögül ad híradásokat>>>

Itt lehet elolvasni, az egyes diákok milyen szárnypróbálgatásokkal készülnek az újságírói pályára; valamint mit is illik róluk tudni.
Olvassátok, szóljatok hozzá!

Bővebben...

Ingyenes diákújságírás a BMK-banTeÉrted Akadémia keretében médiaismeret indult a BMK-ban. A 12–16 évesek különösen ki vannak szolgáltatva annak az elképesztő méretű információáradatnak, mely az elektronikus és az írott sajtóból árad feléjük. Médiaismereti foglalkozásainkon (melyeket diákújságírás és mozgókép témában indítottunk) nem médiasztárokat neveltünk, hanem a tömegkommunikáció kulisszái mögé szerettük volna bevezetni a résztvevőket, hogy annak eszközeit megismerve kritikus médiafogyasztókká válhassanak. A foglalkozások 2010. október 4 – december 13. között zajlottak.

Bővebben...

TeÉrted AkadémiaNe csak éld, ÉRTSD is a világod!

Képek itt tekinthetők meg>>>Te érted,

hogyan érvényesítheted jogaidat?
miként juttathatod el gondolataidat a másikhoz?
milyen módon működik a média?
hogyan tanulhatsz könnyebben?
hogy dönthetsz jól arról, mit tanulj az iskola után?

A TeÉrted Akadémián ezekre a kérdésekre is segítünk választ találni a Budapesti Művelődési Központ ingyenes programjain!

Letölthető dokumentum PDFBrossúránk innen tölthető le>>>

Bővebben...

Diákújságírás ingyen a BMK-banTeÉrted Akadémia: Diákújságírás (Médiaismeret) a foglalkozások 2010. október 4 – december 13. közöttzajlottak.

Lehettél a közösség szócsöve, kipróbálhattad magad száguldó riporterként, szerkeszthettél blogot!

Képek itt>>>

Bővebben...

Kommunikációs tréning a BMK-banA tizenévesek hatékony önérvényesítését nagyban segítheti a jó előadásmód, a sikeres kommunikáció. Ezt szem előtt tartva a TeÉrted Akadémia ifjúsági programsorozat részeként ingyenes kommunikációs tréninget indított a BMK 12–16 évesek számára.
Tanárok: 
Koffler Gizella logopédus, bábművész,
Borbély Sándor színművész,
Wiegmann Alfréd rendező.

Bővebben...

TeÉrted Akadémia - nyelvi teaháza a BMK-banVágod a tananyagot, de nyuszi vagy megszólalni angolul vagy németül?
Többre vágysz, mint amit nyelvkönyvek és hagymányos nyelvleckék nyújtanak?
Az élő nyelv érdekel, vagy egyszerűen csak gyakorolni szeretnél?
A TeÉrted Akadémia nyelvi teaházában dumálhattatokangolul vagy németül a kortársaiddal és anyanyelvi tanárokkal, akikkel kitárgyalhattátok ki a celebek életét, vagy az angol-német konyha remekeit.

Képek itt tekinthetők meg>>>

Bővebben...

� Lakossági tartalom �

Keresés Doboz kibontása

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Társadalmi felelősségvállalás Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

Közadatkereső Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760