Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

A Budapesti Művelődési Központ tavaszi programjai2019 áprilisában is színes programokkal, rendezvényekkel, klubokkal várjuk Önt és családját kulturális rendezvényeinkre a Bikás parknál. A II. A Mi Kultúránk (AMiK) rövidfilmfesztivál – április 23–26-ig különböző helyszíneken kínál izgalmas programokat: filmplakát kiállítás, szakmai beszélgetések, versenyprogram vetítések, betekintés a gyakorlati alkotási folyamatba a Budaörsi Animációs Bázis és Kreatív Tér, és a Broadtest csapatával váltják egymást a Budapesti Művelődési Központban (XI., Etele út 55./A.), valamint a díjkiosztó gála április 26-án16.00 órától a Premier KultCaféban.

Bővebben...

Rejtő-kvíz újra indul

 A nagy érdeklődésre tekintettel újra útjára indítjuk online kvízjátékunkat Rejtő Jenő könyveiből, Rejtő Jenő olvasóinak » 

Bővebben...

BMK Tánczáz: május 15-én folytatjuk!Idén folytatjuk nagy sikerű BMK Táncház sorozatunkat. Ezúton hívjuk meg a Önt és kedves családját táncházunkba, melyet havonta egy alkalommal a Bartók Táncegyüttes táncosai vezetnek. A belépés díjtalan!
Zenélnek: Vizeli Bálint és barátai
Következő időpont: 2019. május 15-én ♦ hétfőm ♦ 17.00 órától. Zenél a Magos együttes.
Helyszín:  Budapesti Művelődési Központba (XI., Etele út 55./A.).

Bővebben...

Kortárs verselő – általános és középiskolás diákoknak A versmondó verseny célja a magyar irodalom értékeinek megismertetése, a szép és igényes magyar beszéd megszerettetése a diákokkal. Egy szabadon választott kortárs magyar szerző versével lehet jelentkezni. A zsűri három korcsoportban (7–10; 11–14; 15–18 éves) hallgatja meg a jelentkezőket.
Időpont: 2019. április 11-én ♦ csütörtökön 15.00 órától.
Helyszín:  Budapesti Művelődési Központ (XI., Etele út 55./A.). Művészklub.

Jelentkezési lap »

Bővebben...

Gryllus Vilmos tavaszváró koncert – minden jegy elkelt!„Szeretek énekelni. Felnőtteknek azért, hogy meghallgassák. Gyerekeknek azért, hogy ők is énekeljenek.” Ez elég sokat elmond a zenész világképéről, akinek mindene a zene. Magyarországon kevés olyan ember van, aki ne tudna idézni egy-két sort az általa előadott gyerekdalok egyikéből.
Időpont: 2019. március 29. ♦ péntek 9.30 órától 11.00 óráig.
Helyszín:  Budapesti Művelődési Központ (XI., Etele út 55./A.). Minden jegy elkelt!

Bővebben...

Bárdos Lajos Vegyeskar Meghívjuk Önt és kedves Családját április 28. 11.00 órára a Tavaszkert Dísznövény 2019 Szakkiállítási koncertre – műsoron Joseph Haydn és Georg Friedrich Händel művei.
A kórust, amely a II. Világháború előtti magyar kórus-mozgalom elindítóinak hagyományait őrzi, G. Horváth József alapította. Az énekkar fennállásának kezdete óta rendkívül aktív, számos sikeres hazai és külföldi fellépést tudhat maga mögött.

Karnagy: Somorai Eleonóra
Koncertnaptár »

Bővebben...

II. AMiKAMiKről érdemes beszélni… A BMK idén MÁSODIK alkalommal rendezi meg az AMiK – A Mi Kultúránk rövidfilmfesztivált. Idén nemzetközi filmblokkal is bővül a fiatal filmesek alkotásait szemléző fesztivál. A BMK pályázati programja 2019. április 23–26. között is az alkotókkal közösen keresi a választ arra, milyen változásokon ment keresztül az elmúlt években a kultúra fogalma. Megnyitó: április 23.  18.00 – Fesztivál- és alternatív filmplakát-kiállítás megnyitó ♦ 18.30 – Mindenki c. film vetítése, vendégünk: DEÁK KRISTÓF Oscar-díjas rendező. A vetítések és az előadások helyszíne a Budapesti Művelődési Központ (XI., Etele út 55./A.). A díjátadó gála helyszíne: Premier KultCafé (1085 Budapest, Üllői út 2–4.). Kövesd az eseményeket a Facebookon is »    Részletes program »

Bővebben...

Fővárosi Énekkar A 102 éve, Bárczy István főpolgármester rendeletére, javarészt fővárosi tisztviselőkből és pedagógusokból alakult Fővárosi Énekkar öntevékeny amatőr együttes. Tevékenységét Budapestért díjjal, valamint Magyar Örökség díjjal ismerték el.
Karnagy: Krasznai Gáspár.
Koncertnaptár »

Bővebben...

Tiszta Forrás II. – témanap a Víz Világnapja alkalmábólA Budapesti művelődési központ a Víz Világnapján környezetvédelmi témanapot szervez, melyre meghívja a fővárosi oktatási intézményekben tanuló diákokat a környezettudatos látásmód fejlesztése céljából.
Időpont: 2019. március 22-én ♦ pénteken 10.00 órától.
Helyszín:  Budapesti Művelődési Központ (XI., Etele út 55./A.)
Művészklub, fszt. 21-es és 5-ös terem.
A témanap térítési díj nélkül látogatható. Jelentkezési lap »

Bővebben...

Budapesti Vándor Kórus Az 1936 óta működő amatőr énekkar az együttes első karnagyának, Vándor Sándornak a nevét viseli. A kórus új magyar műveket írat, amelyeket folyamatosan bemutat és közread. Számos nemzetközi díjat nyert, a KÓTA 2014-es minősítésén a legmagasabb kórusminősítési fokozatot, a hangversenykórus fokozatot kapta meg. 
Karnagy: Németh Zsuzsanna – Artisjus-díjas
– Koncertnaptár »

Bővebben...

▼ Lakossági tartalom ▼

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Keresés Doboz kibontása

Vendégprogramok Doboz kibontása

Fotótár Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760