Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

Magyar Kultúra Napja 2021 – Pilinszky 100
Idén lenne százéves Pilinszky János, a huszadik század egyik legjelentősebb magyar költője, a Nyugat negyedik nemzedékének tagja. Kossuth- és Baumgarten-díjas. Január 22-én, a magyar kultúra jeles ünnepén, a százéves születésnap apropójából a Budapesti Versklubbal együttműködve készítettünk egy irodalmi összeállítást. Wiegmann Alfréd színházi rendező, a Versklub vezetője szerkesztette a műsort, melyben a klub két tagjának - Gyulai Zsuzsa és Varga Ilona - előadásában Pilinszky versei hangzanak el. A két tehetséges előadó egy rövid beszélgetés keretében megosztja velünk azt is, hogy miért éppen a műsorban szereplő verseket választották erre az alkalomra és miképpen áll közel hozzájuk Pilinszky költészete, személye. ♦ Premier: 2021. január 22.11.00 óraBMK YouTube csatornája»
Fővárosi művházak online programajánlója»

Bővebben...

Újra hallgathatjátok Oli bácsi meséit!A „Kinn a farkas, benn a bárány” fogócskát mindenki ismeri: a koronavírus idején kinn a vírus, korán benn a gyerek. Az aprónép még nem érti igazán, miért változott meg egyik pillanatról a másikra az ő jól megszokott kis világa. A kortárs meseszerzők, hivatásos és vizuális mesélők, sőt az óvónők és óvóbácsik, tanítók tisztában vannak vele, milyen fontos szerep jut most a kisgyerekesek életében a meséknek. Tudják, hiszen mesékkel foglalkoznak, melyek segítenek élni és túlélni. Tudja ezt kollégánk is, aki őszi évadunkban a koronavírus-vészhelyzet korlátozásai mellett hétköznap esténként 18.30 órától nyitja ki a kincsesládáját – Hallgassátok szeretettel Oli bácsi meséit!

Bővebben...

BMK Online TáncházTáncoljuk otthon! A BMK Táncházat online formában folytatjuk.
Fogadjátok szeretettel videóinkat: az első a karácsonyhoz kapcsolódó szokásokról, játékokról szól » ♦ A másodikkal az Újesztendőt köszöntjük »»
Köszönjük a közreműködést a Budapest Főváros Bartók Táncegyüttes táncosainak, Ramotsa Andreának és Gál Nórának.

 

Bővebben...

BMK Táncház2020-ban is folytattuk nagy sikerű BMK-Táncház sorozatunkat, melyet havonta egy alkalommal a Bartók Táncegyüttes táncosai vezetnek. 
A táncház programját a 2021-es tavaszi évadban folytatjuk!

Helyszín:Budapesti Művelődési Központ (XI., Bikás parknál, Etele út 55./A.) ♦ Kamara terem
Táncoktatók:
Budapest Főváros Bartók Táncegyüttes táncosai

Bővebben...

Idén fogadják szeretettel a Budapesti Művelődési Központ Virtuális Adventi Kalendáriumát!December a Karácsony hava – Advent a keresztény kultúrkörben a karácsony napját megelőző negyedik vasárnaptól karácsonyig számított időszak. Az adventi koszorún meggyújtott gyertyák közül mindegyik egy fogalmat szimbolizál. A négy gyertya:a hit, a remény, a szeretet és az öröm.Az Adventi kalendáriummal pedig mérjük együtt mennyit kell még aludni karácsonyig. Idén fogadják szeretettel a Budapesti Művelődési Központ online Adventi Kalendáriumát! »

Bővebben...

Rejtő-kvíz újra indul

 A nagy érdeklődésre tekintettel újra útjára indítjuk online kvízjátékunkat Rejtő Jenő könyveiből, Rejtő Jenő olvasóinak » 

Bővebben...

Boldog Karácsonyt kívánunk!A Budapesti Művelődési Központ munkatársai közös üzenetével kívánunk békés, boldog karácsonyi ünnepeket!
Kattints a képért és érezd a szavak bűvös
varázsát »

Bővebben...

Bárdos Lajos Vegyeskar A kórust, amely a II. Világháború előtti magyar kórus-mozgalom elindítóinak hagyományait őrzi, G. Horváth József alapította. Az énekkar fennállásának kezdete óta rendkívül aktív, számos sikeres hazai és külföldi fellépést tudhat maga mögött.
Bizonytalan ideig szünetel.

Karnagy: Somorai Eleonóra
Koncertnaptár »

Bővebben...

VISSZANÉZHETŐ: Európai Hulladékcsökkentési Hét programsorozat a BMK-banA Budapesti Művelődési Központ idén is csatlakozott az „Európai Hulladékcsökkentési Hét” című programsorozathoz. „Az a hulladék a legjobb, ami nem is keletkezik” jegyében ismeretterjesztő játékok és recycling art workshopok keretében hívtuk fel a figyelmet a hulladékkeletkezés megelőzésére és az újrahasznosítás fontosságára. Válogasd, javítsd, újrahasznosítsd! online kézműves foglalkozássorozatunk Környezettudatos KisOkos játék 1. és 2. rész VISSZANÉZHETŐK a BMK youtube csatornáján »  #europaihulladekcsokkentesihet #3rs

Bővebben...

Állati Nagy Kaland! – Nyári napközis élménytáborA Budapesti Művelődési Központ idén nyáron napközbeni „élménytábort” szervez 8-12 éves korosztály számára az élővilág tiszteletének jegyében minden nap más helyszínen. A tábor időpontja a koronavírus-helyzet miatt módosítva: 2021. június 21–június 25. ♦ hétfő–péntek ♦ 7.30–17.00 óra között. Záróprogram: június 26. ♦ szombat ♦ filmvetítéssel egybekötött kiállítás-megnyitó a gyerekek alkotásaiból. Szervező: Budapesti Művelődési Központ (XI., Etele út 55./A.) A tábor díja: 23 000 Ft (részletfizetési lehetőséggel).
Előregisztráció »

Bővebben...

Budapesti Művelődési KözpontA Kortárs Építészeti Központ Városi Séták eseménysorozata keretében eljutott a Budapesti Művelődési Központba is. A KÉK projektje a 2021-es Velencei Építészeti Biennále magyar pavilonjának, az Othernitynek középpontjába helyezett 12 budapesti épületbe kalauzolja el az érdeklődőket. A résztvevők november 7-én 10.00 órakor a Zilahy István tervezte Kelenföldi városközpontot járhatták be, mely az első „anti-alvóváros” koncepcióját volt hivatott életre kelteni. Az eseményről Csanády László, a Szabadfilmesek Szövetségének egyik tagja, lokálpatrióta filmes-rádiós készített beszámolót, mely itt tekinthető meg ».

Bővebben...

▼ Lakossági tartalom ▼

Keresés Doboz kibontása

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Vendégprogramok Doboz kibontása

Fotótár Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760