Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

 Válogatás a II. és III. AMiK – A Mi Kultúránk rövidfilmfesztivál filmjeibőlA Magyar Kultúra Napja alkalmából az II. és III. AMiK – A Mi Kultúránk rövidfilmfesztivál legjobbjaiból válogatás vetítésére kerül sor. A fiatalok filmes eszközökkel elmondták és megmutatták, hogy mi az ő kultúra értelmezésük. A vetítésekre az Életrevalók filmklub keretében került sor. Nagy szeretettel vártuk a rövidfilmek szerelmeseit.
Időpont: 2022. január 21. ♦ péntek ♦ 18.30 órától.
Helyszín: Budapesti Művelődési Központ (Bp. XI., Bikás parknál, Etele út 55./A.) A helyszín akadálymentesen megközelíthető. 

  • Budapesti Művelődési Központ programjain és az intézmény teljes területén a szájmaszk használata kötelező!
  • A hatályos jogszabályok szerint 2021. november 2-től a Budapesti Művelődési Központ teljes területén is kötelező az orrot és szájat eltakaró maszk viselése.
  • Programjaink és kiállításaink továbbra is védettségi igazolvány nélkül látogathatók.
  • Kérjük, hogy vegyétek igénybe a bejáratnál elhelyezett érintésmentes kézfertőtlenítőt, és a látogatás során lehetőség szerint tartsatok 1,5 méteres távolságot a többi látogatótól.

Megértéseteket köszönjük.

A fiatalok filmes eszközökkel elmondták és megmutatták, hogy mi az ő kultúra értelmezésük. A vetítésekre az Életrevalók filmklub keretében került sor.

Program:

Animációs kategória

Boros Bettina – Élő anyag – II. AMiK győztes és Kedd különdíjas filmje
Bábszínészek élményei és gondolatai találkoznak két animációs diákéval arról, hogyan kel életre az élettelen anyag. A film alapja két hasonló, mégis különböző műfaj, a bábszínészet és a bábanimáció találkozása. Bábszínészek vallomásai alapján járjuk körül a témát, és próbálunk választ találni a kérdésre: miért érezzük szükségét, hogy élőnek lássunk egy élettelen tárgyat?

Ivády Tamás – Meg akarlak tartani – Ady Endre és a szfinx esete
Egy film a híres magyar költőről, Ady Endréről, aki az operaházi kőszfinxben felismerni vélte kedvesét, Lédát, és megpróbálta elcsábítani azt.

Kollár Csaba Attila – Koraszülött
A Koraszülött nevű film a saját életemről szól. Édesanyám elmesélte milyen küzdelem volt számára amikor élet-halál harc folyt az életemért mert koraszülöttként jöttem a világra.

Peresztegi Hanna – Én és a kalimba
A 2020-as év a vírushelyzetet hozta, sok más mellett nem tudtam színházba, moziba, hangversenyre menni. De felfedeztem egy módot, hogy legalább a zene velem legyen, és győztesen kerültem ki a szituációból.

Garay Marcell (Flóra és Marci) – Konyakos Meggy
Esterházy Péter - Egy nő c. Könyvrészletére készített egyetemi tanulmány munka.

Ács Zsuzsanna – Betti – III. AMiK győztes filmje
A film a belső szabadság kérdését járja körül. Egy női taxisofőr gondolatai elevenednek meg életszemléletéről, valamint közismert taxis megmozdulásokról. Az egyik ilyen megmozdulás az 1990-es taxisblokád, mely a demokratikus Magyarország első nagy tömegtüntetése volt. "Hangján és mondatain átüt az a kelet-európai fádság és flegmaság, ami mindannyiunk számára szimpatikus és ismerős karakterré teszi Bettit." - Szirmai Márton.
A filmben eredeti riport hangzik el.

Élő szereplős kategória

Misi László – Metronome – II. AMiK győztes filmje
"A film egy tehetségkutatóra jelentkező fiatal művészről szól, akiből a tehetségkutató során kiölnek, és kicserélnek minden számára fontos értéket, mindent, ami azzá tette őt, amitől egyedi. Miután megnyeri a műsort, kétségbeesetten kapaszkodna korábbi életébe, de rá kell jöjjön, azt örökre elvesztette. Innentől azt teszi, és azt alkotja, amit mondanak neki. A film rengeteg értelmezési lehetőségei közül ez a fentebbi csak a legdirektebb, de ezen keresztül szeretnénk a kultúra szerepét, pontosabban a szerepének hiányát megmutatni a fogyasztói társadalomban."

Süll Kristóf – Csendélet
A paneldzsungelben egy kisfiú bandukol, benne mélyen elnyomott érzelmek kavarognak; mindenki és minden a kitörés lehetőségére vár. A történet lokális, de az élmény univerzális; az elfojtás kultúrája.

♦ Mozgásjavító Filmműhely – Vírusirtók
A covid mindenhol a világon új helyzetet teremtett. Új szokások, új nézetek és türelmetlen diákok, akik most már tanulni szeretnének. Egy ilyan diákról szól ez a film.

♦ Aurorafilm Kecskemét Filmműhely – Katalinka 16 – III. AMiK győztes filmje
Kata rengeteg időt tölt mobiltelefonjának kamerája mögött, miközben rögzíti mindennapjainak fontos és kevésbé fontos eseményeit, melyek az isten háta mögötti tanyán történnek vele, ahol édesapjával kettesben élnek. Ám valahogy Kata mégsem illik bele ebbe a környezetbe. A mobiltelefon felvételei alapján némi bepillantást kapunk Kata életébe* a mai fontos napon: a 16. születésnapján.

A 2022-es, IV. AMiK – A Mi Kultúránk Rövidfilmfesztiválra itt lehet jelentkezni!

Információ: Oláh Sándor, 0613712760, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

 Válogatás a II. és III. AMiK – A Mi Kultúránk Rövidfilmfesztivál filmjeiből

A Budapesti Művelődési Központ által szervezett számos programon a részvétel ingyenes. A rendezvény résztvevői a megjelenésükkel tudomásul veszik, hogy a rendezvényen fotó-/videofelvétel készül, amelyet az intézmény honlapján vagy Facebook oldalán közzé tehet. A felvételen látható érintett írásban kifogásolhatja az arcmása közzétételét.

MEGKÖZELÍTHETŐSÉG
1119 Budapest, Etele út 55/a.
GPS koordináták:
N47.464206, E19.03141
Intézményünk tömegközlekedéssel megközelíthető:  az M4-es metróval (akadálymentes), az 1-es villamossal, a 7, 103, 107, 114, 213, 214-es autóbusszal, Bikás park (előzőleg Kelenföld városközpont) megállónál kell leszállni. Minden buszjáratnak közlekedik alacsonypadlós változata is, melyet a menetrendekben aláhúzással jelölnek.

Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz: BMK Facebook oldal
Szeresse Ön is elkapott pillanatképeinket: BMK az Instán
Kövesse szösszeneteinket a Twitteren!
Látogasson el Youtube oldalunkra is: BMK Youtube csatorna
Lapozzon bele kiadványainkba: a BMK kiadványai az Issuun.

Közművelődési Minőség Díj 2012Közművelődési Minőség Díj 2012

 

 

Share
� Lakossági tartalom �

Keresés Doboz kibontása

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Társadalmi felelősségvállalás Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

Közadatkereső Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760