Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

V. A Mi Kultúránk (AMiK) rövidfilmfesztivál: 2. nap – Animációs játszóház a Kaptár Ifjúsági KlubbanIdén immár 5. alkalommal tettük közzé „A Mi Kultúránk (AMiK)” – rövidfilmfesztivál pályázati felhívását. ♦ Idén, Budapest egyesítésének 150. évfordulója tiszteletére Budapest kulturális sokszínűségét bemutató kisfilmeknek külön kategóriát szenteltünk, Budapest Kult címen. A fesztiválra élő szereplős és animációs rövidfilmmel lehetett nevezni. A rövidfilmfesztivál négy napon keresztül, különböző helyszíneken kínált színes, izgalmas programokat: előadások, kreatív kísérőprogramok váltották egymást. 10.00 – Animációs játszóház diákoknak – Primanima animációs játszóház Program helyszíne: Kaptár Ifjúsági Klub (1112 Budapest, Neszmélyi út 36.) 18.00 – Versenyprogram rövidfilmes blokk – II. rész Vetítés helyszíne: Budapesti Művelődési Központ (Budapest XI., Bikás park, Etele út 55/A.) Képes beszámolónk »»

10.00 – Animációs játszóház diákoknak – Primanima animációs játszóház
Program helyszíne: Kaptár Ifjúsági Klub
(1112 Budapest, Neszmélyi út 36.) Animációs játszóház diákoknak

A BABtérben működő animációsfilmes és kreatív alkótóközpont oktatási és kulturális programokat kínál minden korosztály számára. Állandó szakkörünkké vált a Primanima Animációs Játszóház, utazó karavánunkkal pedig rendszeresen országos és külföldi meghívásokat is kapunk. A grafikai oktatást a Primanima Print House biztosítja, ahol rajzművészeti és printmaking workshopok, szakkörök és művészeti előkészítők várják az érdeklődő, tanuló vagy professzionális látogatókat. A BABtér nyaranta megtelik napközis táborlakóinkkal is, akik játékosan ismerkedhetnek meg az alkotással. Budaörs térségének talán legnépszerűbb nyári gyerektáborait sikerül megvalósítanunk.

Primanima animációs játszóház célja, hogy a fiatalok megismerkedhessenek az animáció készítés rejtelmeivel, miközben a feladatok változatos módon fejlesztik az egyes korosztályok kreatív készségeit. Foglalkozásaink friss szemléletre, kreatív problémamegoldásra ösztönző gyakorlatok, amelyeket a gyerekek  az iskolai éveik során is alkalmazni tudnak.
A foglalkozáson a technika játékos megismerésén túl a résztvevők akár egy önálló kisfilmet is készíthetnek, amit hazavihetnek, és talán kedvet kapnak további kisfilmek elkészítéséhez.

Kaptár Ifjúsági Klub
A Költők parkjától nem messze, a Neszmélyi út 36. szám alatt található, tágas terasszal és többfunkciós, modern terekkel berendezett központ, amely sokféle szabadidős tevékenységnek, csoportos foglalkozásnak ad helyet kisiskolás kortól egészen a középiskola végéig, 2019 októberében nyílt meg. A szervezők igyekeztek egy olyan befogadó közeget megteremteni, amelynek funkcióit a szakemberekkel együtt a diákok kisebb-nagyobb csoportjai tölthetik majd meg egyedi ötletekkel, kreatív összmunkával, a résztvevők igényeihez szabva.
18.00 – Versenyprogram rövidfilmes blokk – II. rész
Vetítés helyszíne: Budapesti Művelődési Központ
(Budapest XI., Bikás park, Etele út 55/A.)

 

Animációs játszóház diákoknak – a csoport  V. A Mi Kultúránk (AMiK) rövidfilmfesztivál – alakul  V. A Mi Kultúránk (AMiK) rövidfilmfesztivál – munkában   V. A Mi Kultúránk (AMiK) rövidfilmfesztivál: 2. nap – Animációs játszóház a Kaptár Ifjúsági Klubban

Beszámoló az V. A Mi Kultúránk (AMiK) rövidfilmfesztiválról

Kapcsolat: Oláh Sándor, 371-2776,

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

A Budapesti Művelődési Központ által szervezett programon a részvétel ingyenes. A rendezvény résztvevői a megjelenésükkel tudomásul veszik, hogy a rendezvényen fotó-/videofelvétel készül, amelyet az intézmény honlapján vagy Facebook oldalán közzé tehet. A felvételen látható érintett írásban kifogásolhatja az arcmása közzétételét.

BUDAPESTI MŰVELŐDÉSI KÖZPONT MEGKÖZELÍTHETŐSÉGE
1119 Budapest, Etele út 55/A.
GPS koordináták:
N47.464206, E19.03141
Intézményünk tömegközlekedéssel megközelíthető:
  az M4-es metróval (akadálymentes), az 1-es villamossal, a 7, 114, 213, 214-es autóbusszal, Bikás park (előzőleg Kelenföld városközpont) megállónál kell leszállni. Minden buszjárat alacsonypadlós, az 1-es villamos alacsonypadlós (CAF) változatát a menetrendekben aláhúzással jelölik.

Közművelődési Minőség Díj 2012Közművelődési Minőség Díj 2012

 

 

Share
� Lakossági tartalom �

Keresés Doboz kibontása

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Társadalmi felelősségvállalás Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

Közadatkereső Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760