Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

V. A Mi Kultúránk (AMiK) rövidfilmfesztivál – 3. nap: Tóth Barnabás előadásaIdén immár 5. alkalommal tettük közzé „A Mi Kultúránk (AMiK)” – rövidfilmfesztivál pályázati felhívását. ♦ Idén, Budapest egyesítésének 150. évfordulója tiszteletére Budapest kulturális sokszínűségét bemutató kisfilmeknek külön kategóriát szenteltünk, Budapest Kult címen. A fesztiválra élő szereplős és animációs rövidfilmmel lehetett nevezni. A rövidfilmfesztivál négy napon keresztül, különböző helyszíneken kínált színes, izgalmas programokat: előadások, kreatív kísérőprogramok váltották egymást. ♦ 12.00 –  Rövidfilmtől a játékfilmig – Tóth Barnabás, rendező, producer előadása ♦ Program helyszíne: Gazdagréti Közösségi Ház (1118 Budapest, Törökugrató u. 9.) ♦ 18.00 – Versenyprogram rövidfilmes blokk – III. rész Vetítés helyszíne: Budapesti Művelődési Központ (Budapest XI., Bikás park, Etele út 55/A.).

12.00 –  Rövidfilmtől a játékfilmig Tóth Barnabás,  filmrendező, forgatókönyvíró, színész és filmproducer Tóth Barnabás rendező, producer
Program helyszíne: Gazdagréti Közösségi Ház
(1118 Budapest, Törökugrató u. 9.)
Tóth Barnabás filmrendező, forgatókönyvíró, színész, producer.

2003-ban párhuzamosan  végzett a  Színház- és Filmművészeti Egyetem  producer és  rendező szakán. 2005-ben Vonaton című filmjét Cannes-ban mutatták be, további 90 fesztiválon 30 díjat nyert. 2007-ben a Született lúzer című televíziós vígjátéksorozatot rendezte, ami az első, magyar forgatókönyv alapján készült HBO-sorozat volt. 2009-ben készült el első nagyjátékfilmje, a Rózsaszín sajt, amelynek rendezője, forgatókönyvírója és egyben főszereplője volt, világpremierjét Montreálban tartották. 2013-ban az Újratervezés című kisjátékfilmje a rá következő évben valósággal „robbantotta a világhálót” – egy hét alatt másfél millióan kattintottak rá.
Susotázs című kisjátékfilmjét beválogatták a 2019-es Oscar-díj legjobb élőszereplős rövidfilm kategóriájának 10 kisfilmet tartalmazó szűkített listájára. Ez a film egy hét alatt negyedmillió nézőt vonzott. 70 fesztiválon eddig 26 díjat nyert.
A rá következő évben Akik maradtak c. második nagyjátékfilmje megnyerte a Magyar Mozgóképszemlét, és Magyarország Oscar-nevezettjeként shortlistre került.
22 országban forgatott különböző televízióknak riport- és dokumentumfilmeket.
A filmezés mellett a Momentán Társulat alapító tagja, valamint 70 hangoskönyv és több száz szinkronszerep fűződik a nevéhez. Színészként és rendezőasszisztensként is rendszeresen felbukkan nemzetközi produkciókban.

Gazdagréti Közösségi Ház (1118 Budapest, Törökugrató u. 9.)
A GKH csapatának az egyik legfontosabb célkitűzése, hogy a közösségi térben mindenki megtalálhassa a kikapcsolódásnak az a formáját, amit szeretne. A gyerekek és a felnőttek igényeit folyamatosan szem előtt tartva szervezzük tanfolyamainkat és egyedi rendezvényeinket is. Fontosnak tartjuk, hogy olyan környezetbe érkezzenek a hozzánk látogatók ahol szívesen töltenek el időt, ezért a GKH belső terét folyamatosan alakítjuk és fejlesztjük a látható igények szerint.

18.00 – Versenyprogram rövidfilmes blokk – III. rész
Vetítés helyszíne: Budapesti Művelődési Központ
(Budapest XI., Bikás park, Etele út 55/A.)

Beszámoló az V. A Mi Kultúránk (AMiK) rövidfilmfesztiválról

Kapcsolat: Oláh Sándor, 371-2776,

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

A Budapesti Művelődési Központ által szervezett programon a részvétel ingyenes. A rendezvény résztvevői a megjelenésükkel tudomásul veszik, hogy a rendezvényen fotó-/videofelvétel készül, amelyet az intézmény honlapján vagy Facebook oldalán közzé tehet. A felvételen látható érintett írásban kifogásolhatja az arcmása közzétételét.

BUDAPESTI MŰVELŐDÉSI KÖZPONT MEGKÖZELÍTHETŐSÉGE
1119 Budapest, Etele út 55/A.
GPS koordináták:
N47.464206, E19.03141
Intézményünk tömegközlekedéssel megközelíthető:
  az M4-es metróval (akadálymentes), az 1-es villamossal, a 7, 114, 213, 214-es autóbusszal, Bikás park (előzőleg Kelenföld városközpont) megállónál kell leszállni. Minden buszjárat alacsonypadlós, az 1-es villamos alacsonypadlós (CAF) változatát a menetrendekben aláhúzással jelölik.

Közművelődési Minőség Díj 2012Közművelődési Minőség Díj 2012

Share
� Lakossági tartalom �

Keresés Doboz kibontása

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Társadalmi felelősségvállalás Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

Közadatkereső Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760