Nyomtatás 

II. AMiKAMiKről érdemes beszélni… A BMK idén MÁSODIK alkalommal rendezte meg az AMiK – A Mi Kultúránk rövidfilmfesztivált. Idén nemzetközi filmblokkal is bővült a fiatal filmesek alkotásait szemléző fesztivál. A BMK pályázati programja 2019. április 23–26. között is az alkotókkal közösen kereste a választ a Budapesti Művelődési Központban (XI., Etele út 55./A.) arra, milyen változásokon ment keresztül az elmúlt években a kultúra fogalma.  Kövesd az eseményeket a Facebookon is »    Részletes program »

Ugyanazt a mozit nézve is eltérő értelmezéseket kapunk. Minden néző saját szűrőjén keresztül, átszínezve ad jelentéstartalmat egy-egy filmnek.Az AMIK szervezői a kultúra dinamikus, izgalmas, számtalan aspektussal rendelkező fogalmát szeretnék tetten érni az alkotók kamerájának segítségével. A kisfilmes műfaj erre kiváló eszköz, melynek elismerésére is hivatott az AMiK fesztivál és gála.

Azért nagyon különleges a rövidfilm, mint műfaj, mert ugyanolyan erős hatással tud lenni, és ugyanolyan életre szóló emlék tud maradni, mint a legjobb nagyjátékfilmek, és tizenöt perc alatt is el tudja érni ezt a hatást” – így fogalmaz találóan Deák Kristóf Oscar-díjas és Balázs Béla-díjas filmrendező, vágó, forgatókönyvíró, aki egy közönségtalálkozón szintén vendége lesz a fesztiválnak április 23-án.
A rendezvény célja, hogy a korosztály igényei, gondolkodásmódja koncentráltan jelenjen meg a fesztiválon, az alkotók képet kapjanak egymás látásmódjáról, hangot adjanak saját értékeiknek a vásznon. Különösen érdekes nézőpontot jelent idén a felhívásra Indiából érkezett 5 rövidfilm.

A rövidfilmfesztivál öt napon keresztül, különböző helyszíneken kínál színes, izgalmas programokat: szakmai beszélgetések, versenyprogram vetítések, kreatív kísérőprogramok váltják egymást a Budapesti Művelődési Központban, betekintés a gyakorlati alkotási folyamatba a Budaörsi Animációs Bázis és Kreatív Tér, valamint a Broadtest csapatával és díjkiosztó gála április 26-án16.00 órától a Premier KultCaféban. 

Részletes program

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Mindenki – Hivatalos előzetes

Interjú Deák Kristóffal

Broadtest csapata

BABtér animációs játszóháza

Bognár Éva Katinka: Reggeli – Tóth Krisztina verse alapján

I. AMiK rövidfilmfesztivál gálájáról

Szakmai zsűri:

Kapcsolat: Oláh Sándor, 371-2776, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Támogató:

Nemzeti Kulturális Alap
Nemzeti Kulturális Alap

 

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

A Budapesti Művelődési Központ által szervezett programon a részvétel ingyenes. A rendezvény résztvevői a megjelenésükkel tudomásul veszik, hogy a rendezvényen fotó-/videofelvétel készül, amelyet az intézmény honlapján vagy Facebook oldalán közzé tehet. A felvételen látható érintett írásban kifogásolhatja az arcmása közzétételét.

MEGKÖZELÍTHETŐSÉG
1119 Budapest, Etele út 55/A.

GPS koordináták: N47.464206, E19.03141
Intézményünk tömegközlekedéssel megközelíthető:  az M4-es metróval, 7103107114213214-es autóbusszal, Bikás park megállónál kell leszállni. 
Minden buszjáratnak közlekedik alacsonypadlós változata is, melyet a menetrendekben aláhúzással jelölnek.

Közművelődési Minőség Díj 2012Közművelődési Minőség Díj 2012