Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

palloiroda.jpg

A PALLÓ projekt feladata és célja az élethosszig tartó tanulás információs, felkészítő és segítő hátterének biztosítása a közművelődési intézményekben.
Ezzel a felnőttképzési szolgáltatással bővíthetik felnőttképzési tevékenységüket a közművelődési intézmények.

A PALLÓ-modell elemei:

•    Felnőttképzési konzulens képzés (akkreditált 90 órás képzés)
A képzés elvégzése alkalmassá teszi a közművelődési szakembereket felnőttképzéssel, munkaerő-piaccal, pályainformációval kapcsolatos tanácsadói munka ellátására, a felnőttképzés és -oktatás bármely formájába bekapcsolódni kívánók számára tájékoztatás, útmutatás nyújtására.

•    Információs rendszer
A PALLÓ-modellhez kapcsolódó www.felnőttképzésinfo.hu információs portál szlogenje nem véletlenül hangzik így: Minden, amit a felnőttkori tanulásról tudni érdemes! A honlap a felnőttképzési konzulensek és más, felnőttképzéssel foglalkozó szakemberek, valamint a lakosság számára gyűjti össze és teszi könnyen elérhetővé a felnőttképzési, munkaerő-piaci információkat.

•    Felnőttképzési tájékoztató szolgálat
A projekt harmadik legfontosabb eleme és eredménye, hogy a Budapesti Művelődési Központban 2006-ban megnyílt a felnőttképzési információ nyújtásával foglalkozó Palló felnőttképzési tájékoztató szolgálat®.

A PALLÓ az első olyan felnőttképzési tájékoztató szolgálat, melyet egy közművelődési intézmény működtet,
internetes információs háttér támogatásával. A szolgálat céljai között szerepel a felnőttképzésbe való bekapcsolódás segítése, a munkaerő-piacra történő visszatérés, a jobb munkaerő-piaci pozíció elérésének támogatása, az aktuális információk összegyűjtése, eljuttatása a lakosság és a szakemberek számára. A tájékoztató szolgálat egyik legnagyobb hozama, hogy a hozzá forduló érdeklődőket pontos, naprakész, hiteles tájékoztatással segíti döntéseikben, így az ügyfél önmaga oldja meg a problémáját. A konzulensek munkájához tartozik a hivatalos intézmények, felnőttképzési- és munkaerő-piaci szervezetek, valamint a lakosság között kapcsolat létrehozása, és az információk áramoltatása.
A PALLÓ sikerének egyik kulcsa komplexitásában rejlik: az érdeklődő egy helyen jut hozzá a közoktatással, felsőoktatással, felnőttképzéssel, munkaerő-piaci kérdésekkel kapcsolatos információkhoz rövid tájékoztatás, vagy ha szükséges, több alkalmas egyéni tanácsadás formájában.

A PALLÓ-modell átvételét és alkalmazását a PALLÓ Adaptációs útmutató címmel kiadott szakmai módszertani kézikönyv segíti, amelyben a hat éve működő szolgálat felnőttképzési tájékoztatásban szerzett hasznos tapasztalatait gyűjtötték össze a tanácsadói munkát végző konzulensek.

A szakmai tudásmegosztás jegyében létrehozott Help-desk szolgáltatás a szakembereket támogatja felnőttképzési tanácsadói munkájukban. Ez mentorálást, információcserét, szükség esetén a megfelelő szakemberhez történő továbbirányítást jelent, közös szakmai fórumokon a felvetődő problémák megbeszélését. A help-desk része a felnőttképzésinfo.hu honlapon való aktuális információk, főbb jogszabályok megjelenítése a szakemberek számára.

A „PALLÓ felnőttképzési tájékoztató szolgálat®” a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala védjegyoltalmát élvezi, a BMK ezáltal is biztosítani kívánja a minőségi szakmai szolgáltatást, az egységes arculatot. A márkanév külön együttműködési megállapodás alapján, a megjelent és ingyenesen elérhető PALLÓ adaptációs útmutatóban meghatározott kritériumok teljesítésével használható.

A projekt kiemelkedő értékének tekinthető többek között, hogy intézmények, kistérségek, régiók és szektorok közötti együttműködést generál és egyre több segítségre szoruló ember számára válik.

Információ: Fülöp Melinda
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Közművelődési Minőség Díj 2012

Közművelődési Minőség Díj 2012

 

 

Share
▼ Lakossági tartalom ▼

Keresés Doboz kibontása

Vendégprogramok Doboz kibontása

Fotótár Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760