Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

Megjelenés előttA közművelődés házai Budapesten számozott köteteit a Módszertári füzetek különszámaként, egy önálló sorozatban jelentetjük meg. E füzetekkel egy olyan folytatásos kiadványt indítottunk az elmúlt években, amely a főváros művelődéstörténetének fontos, de kevéssé ismert területe, a közművelődési intézmények történetének és tevékenységének bemutatására vállalkozik, s ezen keresztül ad Budapest kulturális állapotáról és helyzetéről érvényes és kurrens információkat.

Az első hét kötetet követően 2012-től fokozatosan haladunk az újabb alapítású szervezetek felé, melyek közül a fiatalabbak és/vagy kevésbé dokumentáltak már gyűjteményes kötetben, néhány oldalas ismertetőkben mutatkoznak be. A nyolcadik kötetben helyet kapnak olyan intézmények is, amelyeknek kora, vagy tevékenységének nagyságrendje miatt a sorozat előbbi füzeteinek egyikében lett volna a helye, de a ház dokumentáltsága, a rendelkezésre álló – hiányos – írásos emlékanyag nem tette lehetővé, hogy 50–70 oldalon írják meg az intézmény krónikáját.

A kiadvány tervezett tartalma:
• a településrészek (kerület) története,
• a helyi művelődéstörténet (a közművelődésre koncentrálva),
• az intézmények története,
• a tevékenységtípusok története és a tevékenységek alakulása.

Információ: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A kiadványsorozat támogatója a Nemzeti Kulturális Alap.

Nemzeti Kulturális Alap

Share
▼ Lakossági tartalom ▼

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Keresés Doboz kibontása

Vendégprogramok Doboz kibontása

Fotótár Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760