Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

VÁN-DO-RÉ 3. kötete Kedves Gyerekek!
A Budapesti Vándor Kórus évek óta arra törekszik, hogy minél több olyan programot szervezzen, ami elsősorban Nektek szól. E törekvésünk jegyében születtek meg foglalkoztató füzeteink.

Ez nem csupán a megszólaló zenék gondos válogatásában nyilvánul meg, de több, az egyes koncertekhez kapcsolódó aktivitásban is. Gyerekek, gyerekcsoportok szereplésre való felkérésében, gyermekek számára érthető és szórakoztató magyarázatokban, nyereményekkel kecsegtető kvízjátékokban.

E törekvésünk jegyében született meg az első foglalkoztató füzetünk, a VÁN-DO-RÉ 1. kötete 2010-ben, amelyben a zenéhez, a kórusénekléshez és az akkor 75. születésnapjának ünneplésére készülő Budapesti Vándor Kórus történetéhez kötődő kérdések voltak. 2011-ben, a 2. kötet a 200 éve született Liszt Ferencet mutatta be, mégpedig egészen egyedi, a megszokott információforrásoktól (internetes oldalaktól, lexikonoktól) eltérő módon. 2012-ben, a 3. kötetben a 130 éve született Kodály Zoltánra, a népzenét gyűjtő és feldolgozó komponistára-zenepedagógusra emlékezve a népzenéhez kapcsolódó kérdések töltötték meg a füzetet.

Örömmel tölti el a Budapesti Vándor Kórust, hogy sokan és jól oldják meg a feladatokat és töltik fel válaszaikat honlapunkra. Remek dolog, hogy megértettétek: nem az a lényeg, hogy mindenki azonnal tudjon minden kérdésre válaszolni, hanem az, hogy kedvvel keressen-kutasson-kérdezzen mindaddig, amíg a helyes választ meg nem találja. A legfőbb nyeremény úgyis az, hogy tájékozottabbak, a zenét értőbb füllel hallgató, zeneszerető közönséggé válhattok.

VÁN-DO-RÉ 3. foglalkoztató füzet2012

Bevezetés letöltése (PDF)

Feladatok letöltése (PDF)

 

VÁN-DO-RÉ 2. foglalkoztató füzet2011

Bevezetés letöltése (PDF)

Feladatok letöltése (PDF)

 

VÁN-DO-RÉ 1. foglalkoztató füzet2010

Bevezetés letöltése (PDF)

Feladatok letöltése (PDF)

 

 

Forrás: Budapesti Vándor Kórus

Share
� Lakossági tartalom �

Keresés Doboz kibontása

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Társadalmi felelősségvállalás Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

Közadatkereső Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760