Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

Közművelődési statisztika és elemzések készítése

 

 

A főváros területén a közművelődési statisztikai adatok gyűjtésének koordinálása a Budapesti Művelődési Központ feladata. Intézményünk mindemellett folyamatos információs szolgáltatást és tanácsadást végez a közművelődési tevékenységet ellátók részére.
A fővárosi közművelődési statisztikai adatgyűjtés koordinátorai: Lukács Orsolya közművelődési referens és Mester Erika közművelődési ügyintéző.
Kapcsolatfelvétel:
•    Lukács Orsolya: 0613712763;
•    Mester Erika: 0613712780;
•     Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Bővebben...

Nagyi-diák tanulókör kérdőívJanuárban indulnak a nagyi–diák tanulókör foglalkozásai. Diákok segítenek az időseknek a digitális írástudás megszerzésében. A foglalkozáskon szó esik többek között a számítógép működéséről, az internet használatáról a mindennapokban, alkalmazásokról, közösségi programhasználatról. 2012 decemberében az Elte Radnóti Gyakorló Iskolából érkező diákok összeismerkedtek a BMK-ban a Kattints rá, Nagyi! tanfolyamot végző idősekkel, majd összegyűjtötték azokat a témákat, amelyeket a a 2013-ban tartandó foglalkozásokon szívesen megismernének.
Ha nyugdíjas és szívesen részt venne a foglalkozásokon, kérjük, töltse ki a témákat tartalmazó kérdőívet! A szervezők a legtöbb szavazatot kapott témajavaslatból válogatnak a foglakozások tematikájának összeállításánál.

Bővebben...

Közművelődési szakmai szolgáltatásokA Budapesti Művelődési Központ térítésköteles közművelődési szakmai szolgáltatást kínál azon szervezetek számára, amelyek felnőttképzési program-akkreditációs anyagot vagy intézmény-akkreditációs kérvényt kívánnak benyújtani. A Budapesti Művelődési Központ a szervezetek számára képzési és tanácsadási szolgáltatást biztosít.

A szakmai szolgáltatás tartalma:

Bővebben...

Ismerkedés a diákokkal a nagyi-diák tanulókörben2012. december 17-én nagy sikerrel vette kezdetét a nagyi–diák tanulókör.

A diákok a bemutatkozás után villámbemutatókat tartottak:

Beszéltek kedvenc oldalaikról alkalmazásaikról. Szó esett a Google keresőről dióhéjban, a Google mapsről, a Youtube videomegosztó oldalról, sőt az Erika írógépről is...

 

Bővebben...

 

Felnőttképzésinfó.hu elégedettségmérő kérdőív

 

 

 

kirandul

Kirándul.hu elégedettségmérő kérdőív

 

 

Tevékenységek:

Nagyi–diák tanulókörNagyi-diák tanulókör értékelése  (Az értékelőlapot a Nagyi–diák tanulókörön résztvevő időskorúak töltik ki.)

 

 

Nagyi-diák tanulókör a BMK-ban2012. december 17-én 16.00–18.00 óráig mutatkoztak be a diákok az időseknek a Nagyi–diák tanulókör első foglakozásán.
A Nagyi–diák tanulókör célja, hogy mindazokat az internetezéssel és digitális eszközök használatával kapcsolatos készségeket és ismereteket átadjuk az idősek számára, amelyekkel a diákok már rendelkeznek.
A foglakozások 2013. január közepétől indulnak és heti rendszerességgel zajlanak.
Első alkalommal a diákok bemutatkozásán túl az idősek villámbemutókat is láthattak, amelyeket a fiatalok ízelítőt nyújtottak egy-egy kedvenc alkalmazásukról, honlapjukról, vagy internettel kapcsolatos élményükről.
A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Bővebben...

A tanulás jövője - közösségi utak a tanulásbanHogyan ösztönözheti az egyén boldogulását a közösség támogatása?
Milyen tudást kínálhat az egyén számára a közösség és viszont?
Milyen tanulási formák lehetnek a jövőben eredményesek?
Ezeket a kérdéseket járjuk körül a kiállításokkal is egybekötött konferencián, melynek fókusztémája a tanulás jövője, az egyéni tanulási utak sokszínűsége és a tanulás közösség általi támogatása.
A rendezvényen bemutatkozik a Nagyi-diák tanulókör programja is!
Részles anyag a programunkról >>> Várjuk a BMK standján!
Időpont: 2013. április 13, szombat.
Helyszín:
Aranytíz Kultúrház (1051 Budapest, Arany János utca 10.)
A rendezvényen való részvétel ingyenes, azonban regisztrálni kellrendezvény honlapján >>>
Részletes program:

Bővebben...

A Budapesti Művelődési Központ óvodás és általános iskolás diákcsoportok számára összeállított szolgáltatás-kínálatát ajánlja az érdeklődő óvodapedagógusok, pedagógusok, intézményvezetők és kulturális szakemberek figyelmébe. környezettudatosabb életmódot, a természetes és újrahasznosítható anyagokkal végzett kézművesfoglalkozásokat, a felelős állattartást, a képzőművészetek iránti nyitottság népszerűsítését szolgáló szolgáltatástípusokból áll össze; amelyek mindegyike hatékonyan képes támogatni, kiegészíteni az iskolai nevelőmunkát. 
A Budapesti Művelődési Központ középiskolák számára Ifjúsági Közösségi Szolgálat befogadó intézmény »

Bővebben...

Iskolai Közösségi Szolgálat a Budapesti Művelődési Központban A Budapesti Művelődési Központ a 2012-es őszi évad végétől kísérleti programba kezdett, tizennyolc éven aluli diákok önkéntes munkában ismeretterjesztő foglakozást tartottak időskorúak számára. A kísérlet nagyon jól sikerült, így amikor a megkezdett érettségi vizsga megkezdéséhez alapkövetelmény lett 50 óra önkéntes munka végzése, kézenfekvő volt, hogy immár az IKSZ formájában folytatjuk tevékenységünket. 

A 2011. évi CXC. törvény a nemzeti köznevelésről 6. § (4) pontja kimondja, hogy a középiskola elvégzését közvetlenül követő érettségi vizsgaidőszakban az érettségi vizsgák megkezdésének feltétele ötven óra közösségi szolgálat elvégzésének igazolása.
Az érettségi előtt álló tanulók számára ennek a feltételnek a teljesítése önhibájukon kívül válhat nehézzé. A közösségi szolgálat teljesítését a tanulók jellemzően nem közvetlenül az érettségi vizsga előtt teljesítik, hanem a 9–11. évfolyamok alatt. Amennyiben előfordul, hogy a 2021/2022-es tanév végén érettségiző tanuló a még hátralévő időszakban kívánja teljesíteni a közösségi szolgálatot, a jelen helyzetben azt javasoljuk, hogy csakis olyan teljesítési módot válasszon, amely egyéni tevékenységre ad lehetőséget. Minden esetben be kell tartani a hatályos járványügyi előírásokat.

Az IKSZ teljesítésének jogi keretei a járvány miatt nem változtak, ezért az iskoláknak célszerű a felkészítéseket, reflexiókat szervezni. Az iskola felhívhatja tanulói figyelmét a helyi önkormányzat, segítő szervezetek által kínált lehetőségekre.

Fontos, hogy a koordináló pedagógus minden esetben előre tudjon a kezdeményezésről, telefonon vagy e-mailben kapjon értesítést a szolgálat megkezdéséről, megvalósításáról.

A fennmaradt közösségi szolgálatos órák teljesítéséhez ehetőséget biztosítunk, a teljesítést igazoljuk.

Kézikönyv a sikeres Iskolai közösségi szolgálat teljesítéséről  az Oktatás.hu oldalról.

A program 2022-ben is folytatódik.

Középiskolák jelentkezését is várjuk az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen, telefon: 0613712760.

További információ: Pongrácz Éva, 0613712787, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

FenntarthatóságSokéves múltra visszatekintő szakmai fórumsorozatunk tartalmának összeállításakor igyekszünk figyelembe venni a szakmát érintő friss kérdéseket, új tendenciákat, érdeklődésre számot tartó témákat. Sorozatunk tartalmát és körülményeit 2011-től két olyan átfogó értékrendszerhez – az esélyegyenlőség és a környezeti fenntarthatóság területéhez – is kívánjuk igazítani, amelyek felvetéseit, törekvéseit fontosnak tartjuk, s munkánk során támogatni, szempontjait érvényesíteni kívánjuk.

Bővebben...

Nagyi-diák tanulókörNagyi–diák tanulókör áprilisi foglakozásai csütörtöki csoport:
Következő alkalom: 2013.  április 4.
csütörtök,16.00–18.00 óráig.
Téma: Külső adattároló eszköz használata (fényképezőgép, USB drive, okostelefon kezelése, CD, DVD írása – kérjük, hozzanak eszközöket és zsinórt is hozzá, valamint újraírható CD/DVD-re is szükség lesz.)
A foglalkozások ingyenesek, de regisztrációkötelesek. Jelentkezni 2013. március 28-án, csütörtökön 9.00 órától lehet személyesen és 10.00 órától telefonon (1-371-2760) 17.00 óráig a BMK információs szolgálatán.
Kérjük, ha jelentkezett, de még sem tud jelen lenni a foglalkozásokon, minél előbb, de legkésőbb 24 órával előbb mondja le a foglalkozást!

Bővebben...

A BMK Ifjúsági szolgáltatásai óvodák számára A Budapesti Művelődési Központ óvodás és általános iskolás diákcsoportok számára összeállított szolgáltatás-kínálatát ajánlja az érdeklődő óvodapedagógusok, pedagógusok, intézményvezetők és kulturális szakemberek figyelmébe, lapozható katalógusok formájában.

Zöld Ház Gyereksarkok kicsiknek, Diák tanácsadó iroda fiataloknak és Teérted Akadémia tudástár szakértőknek

Bővebben...

� Lakossági tartalom �

Keresés Doboz kibontása

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Társadalmi felelősségvállalás Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

Közadatkereső Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760