Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

TÁMOP Szakami Műhely A felkészítő program szakértői segítséget nyújtott a fenntarthatósági vállalások kiszámíthatóbb finanszírozásához, új források bevonásához, valamint az ügyfelekkel való kapcsolat fejlesztéséhez.
A programban részt vevő szervezetek:
Aba-Novák Kulturális Központ Nonprofit és Közhasznú Kft.
(Szolnok), Goldmark Károly Művelődési Központ (Keszthely), Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központ Nonprofit Kft., KMO Művelődési Ház, Méliusz Juhász Péter Megyei Könyvtár és Művelődési Központ (Debrecen), Teleki László Városi Könyvtár és Művelődési Központ (Pásztó), Vigyázó Sándor Művelődési Ház.

A program háttere, hogy valamennyi EU-s felhívásra pályázó számos vállalást tett a projekttervezéskor és pályázatíráskor, amely a végrehajtott fejlesztések fenntarthatóvá tételére vonatkozott. Ezek a fenntartási vállalások a következő években rónak terhet a pályázókra. Már ma is tapasztaljuk, hogy számos sikeresen lebonyolított pályázati program küszködik a fenntartás nehézségeivel. A fenntartási időszakot most kezdik a TÁMOP 3.2.3/08 konstrukció nyertesei, de egy-két év múlva már a TÁMOP 3.2.3/09, illetve 3.2.11-es konstrukciók keretében nyertesek is ezzel a problémával fognak szembesülni.

A Budapesti Művelődési Központ felkészítő programot kínál olyan közművelődési intézményeknek, illetve közművelődési feladatot ellátó szervezeteknek, amelyek az elmúlt években európai uniós forrásból fejlesztési programot valósítottak meg, vagy jelenleg is bonyolítanak és abban fenntartási kötelezettséget vállaltak.

A felkészítő program felépítése:

  1. Jelentkezés (2012. január) – nyílt pályázati felhívással vontuk be a programra jelentkező szervezeteket, akik öndiagnosztikus kérdőív kitöltésével pályázhattak
  2. Fenntarthatósági programnap (2012. március 7.) – Szervezetre/intézményre szabott fenntarthatósági program áttekintése, fejlesztése a pályázó szervezettel közösen 1 napos csoportos munka keretében
  3. Csoportos műhelymunkák (2012. március 28., április 18., május 9., június 6.) – 4x1 napos csoportmunka során dolgozzuk fel a következő témákat: Alternatív bevételek tervezése; Támogatói körök felépítése; Ügyfélközpontú szolgáltatásfejlesztés; Ügyfelekkel való együttműködés, ügyfelek bevonása.
  4. Egyéni tanácsadás (2012. március-június) – Szervezetre szabott tanácsadás keretében keressük a választ a speciális, egyedi problémákra.

Műhelykonferencia (2012. november 13. 10.00 óra, BMK) – Az 1 napos konferencián mutatjuk be a felkészítő program mások számára is használható eredményeit, modelljeit, jó gyakorlatait.

A programban részt vevő szervezetek:


További információ: Kiss Gábor Boldizsár
Telefon: 06/1/371-2764.
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kapcsolódó cikkek:

Meghívó „TÁMOP projektek fenntartási kötelezettségeinek tervezése" zárórendezvényre

„TÁMOP projektek fenntartási kötelezettségeinek tervezése" felkészítő programon történő részt vételi felhívás

A program támogatója a Nemzeti Kulturális Alap.

Namzeti Kulturális Alap

 

 


A Budapesti Művelődési Központ akkreditált felnőttképzést folytató intézmény.
Felnőttképzési nyilvántartási szám: 01 – 0294 – 04.
Intézmény-akkreditációs lajstromszám: AL-1738

 

Minősített Közművelődési Cím 2011 és Közművelődési Minőség Díj 2012
Minősített Közművelődési Intézmény Cím 2011
Közűvelődési Minőség Díj 2012

Share
� Lakossági tartalom �

Keresés Doboz kibontása

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Társadalmi felelősségvállalás Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

Közadatkereső Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760