Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

Környezettudatos életmódra érzékenyítő foglalkozások óvodás és alsó tagozatos korosztály számára Környezeti fesztiválokon történő részvétellel, természetismereti órák és szabadidős programok formájában kínálunk alkalmi vagy rendszeres ismeretterjesztő foglalkozásokat, melyek az aktív részvételen alapulnak.

A foglalkozások célja: annak tudatosítása, hogy mi is részei vagyunk környezetünknek, s képesek vagyunk befolyásolni azt jó és rossz irányba egyaránt. Ehhez szükséges ismeretátadás zajlik a foglalkozásokon, valamint a mindennapokban is alkalmazható, környezettudatos jó gyakorlatok bemutatása. Célunk a környezeti problémák iránti érzékenyítés, helyi természeti környezetünk megismerése, a megóvás lehetőségeinek bemutatása, életvitelünk, szokásaink alakítása (takarékosabb, egészségesebb, a természeti javakat megbecsülő életmódra ösztönzés). A tudásátadás saját élményen, gyakorlati cselekedtetésen és tréningfeladatokon keresztül történik.

Feldolgozható témák: hulladék-megelőzés és -kezelés, természetközeli életvitel, tudatos fogyasztás, élőhely- és állatvédelem.

Témák:

„Mi fán terem? – Erdő, mező kincsestára” – növény és fafajták megismerése, terméseik. Miért értékesek a fák, mi a szerepük az életünkben? Mivel károsítjuk az erdőket, hogyan óvhatjuk őket? Mivel ajándékoz meg bennünket az őszi természet?

Csak természetesen! – ismerkedés a különböző anyagfajtákkal. Természetes és mesterséges anyagok, tulajdonságaik, felhasználásuk. Kapcsolódó mesterségek. Anyagok a háztartásban régen és ma.

Színes gombák – szelektív hulladékgyűjtés. Csomagolásmódok, hulladék mennyiségének csökkentése, szelektív visszagyűjtés módja és jelentősége, hulladéklerakás és -égetés.

Tudatos vásárlás – vásárolt termékeink anyagai, eredete, összetétele, csomagolásmódja. Honnan került hozzánk, mit tartalmaz? Mi lesz a tárgyainkkal a használat után?

Fából papír, papírból papír – hogyan készül a papír, miként takarékoskodhatunk vele, papír-újrahasználat.

Mit rejt a komposztláda? – a hulladék-megelőzés és -hasznosítás természetközeli módja. Komposztálható anyagok megismerése.

Zöld akadályverseny – interaktív társasjátékok a korábban megszerzett tudásra építkezve.

 A BMK zöld játszóházi kínálata óvodák számára

 

 A BMK diák foglalkozásainak kínálata iskolák számára

Információ:Fülöp Melinda,
telefon: 371-2784,
e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. .

Kapcsolódó cikkünk>>>

Minősített Közművelődési Cím 2011 és Közművelődési Minőség Díj 2012
Minősített Közművelődési Intézmény Cím 2011
Közűvelődési Minőség Díj 2012

 

Share
� Lakossági tartalom �

Keresés Doboz kibontása

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Társadalmi felelősségvállalás Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

Közadatkereső Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760