Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

Őszi szakmai fórumok a BMK-banA főváros kerületi/nemzetiségi önkormányzatai, közművelődési intézményei, szervezetei, közösségei, szakemberei részére művelődési céljaik megvalósítása, közművelődési tevékenységük elősegítése érdekében szakmai fórumokat szervezünk.
Célunk a tájékoztatás, ismeretbővítés és tapasztalatcsere lehetőségének biztosítása.

 Szakmai fórumaink 2014. őszi évad

2014. december 2. 10.00 óra
Bűnmegelőzési jó gyakorlatok a közművelődésben
A Budapesti Népművelők Egyesületével közös szakmai fórumon információkat szerezhetnek a fiatalok áldozattá és/vagy elkövetővé válásának szociológiai jellemzőiről, és arról, hogy a különböző intézmények milyen programokkal járulnak hozzá a prevencióhoz. A fórum a hazai jó példán túl bemutatja, hogy Ausztriában miként alkalmazzák a coaching technikát az ifjúsági bűnmegelőzés érdekében. A program végén lehetőség nyílt a K.I.A.B.Á.L Bűn-, áldozattá válás megelőzési és drogprevenciós társasjáték megismerésére és kipróbálására.

 Szakmai kínálónkat innen töltheti le »

2014. november 25.  10.00 óra
„Generációk együttműködése a ComeOn projektben” című szakmai fórum a BMK-ban
Szeretettel meghívjuk a „Generációk együttműködése a ComeOn projektben” című rendezvényünkre. A ComeOn projekt képzési programja olyan különleges lehetőséget biztosít időseknek és fiataloknak az együttműködésre, amellyel hozzájárulhatnak a résztvevők és az intézmények is a helyi társadalmi aktivitáshoz és fejlesztésekhez.
Előadó, beszélgetőtárs: Brenner Zsuzsanna, Nemzetközi és minőségügyi osztályvezető
Rendező: Budapesti Művelődési Központ.
Helyszín: Budapest XI., Etele út 55.

2014. november 17. 18.00 óra
Pest–Buda–Óbuda egyesítésének jubileumi rendezvénye
A rendezvény célja, hogy ünnepélyes keretek között emlékezzünk meg Pest, Buda és Óbuda fővárossá egyesítéséről. A rendezvény sikeres és reprezentatív megvalósítása érdekében két kulturális intézmény, a MH BHD KRI Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központ és a Budapesti Művelődési Központ fogott össze. A fővárost képviselő BMK a rendezvényen részvételi lehetőséget biztosít a főváros kulturális életében aktív civil társadalmi szervezetek munkatársainak.
Rendező: 
MH BHD KRI Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központ a Budapesti Művelődési Központtal együttműködésben.
Helyszín: 
MH BHD KRI Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központ

2014. október 14. 10.00 óra
KomMentor: tollforgatás mesterfokon 2. – az intézményi kommunikáció lehetőségei
Az évad első szakmai fóruma azt a kérdést járta körül, mitől speciális az intézményi kommunikáció, miben tér el, miben közelít más kommunikációs területekhez.
Előadó: Egri Judit, kommunikációs tanácsadó

 Angliában jártam – Egy tanulmányút tapasztalatai
A harmadik életkorúak egyeteme (University of 3rd Age – U3A) a tanulói közösségekre és az önkéntességre épít. Milyen keretek között tanulnak az idősek Angliában? Milyen önkéntes munkát vállalnak egy szervezet működtetése érdekében? Hogyan építik saját közösségeiket? És hogyan lehet ezt nálunk alkalmazni? Ezekre a kérdésekre kaphatnak választ a résztvevők a személyes élményeken alapuló beszámolóból.
Előadó: Brenner Zsuzsanna, Nemzetközi és minőségügyi osztályvezető
A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

2014. november 05. 14.00 óra
BMK Társalgó – Vendégünk
Szatmári Lévai Zita
A MH BHD KRI Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központ vezetőjével szakmai életútjáról és az intézmény tevékenységéről beszélgetünk.
A beszélgetést vezeti: Pordány Sarolta
, a BMK igazgatója
BMK Társalgó »

*******

Szakmai fórumaink 2014. tavaszi évad

2014. február 11.  10.00–13.00.  Közművelődési statisztikai adatszolgáltatás – szakmai tanácsadást biztosító fórum

Helyszín: Budapesti Művelődési Központ (Bp. XI., Etele út 55.)
Tekintse meg Bárdosi Mónika, vendégelőadónk bemutatóját.
Elektronikus munkanapló
Képgalériánkat itt tekinthetik meg »
Az alapfeladatként közművelődési feladatokat ellátó szervezetek kormányrendelet alapján kötelesek az "OSAP 1438 Jelentés a közművelődési tevékenységet folytató szervezetek működéséről" című adatszolgáltatás teljesítésére. Térítésidíj-mentesen látogatható szakmai fórumunkra a budapesti közművelődési feladatokat ellátó szervezetek képviselőit vártuk.

2014. február 18. 10.30–13.00  Felnőttképzés a közművelődési intézményekben
Helyszín: Budapesti Művelődési Központ (Bp. XI. kerület, Etele út 55.)
A rendezvényen a felnőttképzési törvény és végrehajtási rendelete függvényében, műhelymunkában tekintettük át az egyes intézmények további teendőit, támogatva a jogszabályoknak megfelelő további működést.
A fórum fotóit itt tekintheti meg »
A felnőttképzési törvény és kapcsolódó rendeleteinek ismertetése – Előadó: Brüll Edit vezető-főtanácsos, EMMI Közművelődési Főosztály
KAB akkreditáció (Kulturális szakemberek szervezett továbbképzési rendszerében akkreditált képzések) – Előadó: Bordás István, az EMMI Közművelődési Akkreditációs Szakbizottsága tagja
A TÁMOP 3.2.3 projektek felnőttképzési tevékenységgel kapcsolatos fenntartási kötelezettségei – Előadó: Klein Marianna képzési osztályvezető, BMK

2014. április 1. 14.00 Iskolai közösségi szolgálat a közművelődési intézményekben
2014. április 1-jén szakmai fórumot szerveztünk a Budapesti Művelődési Központban Iskolai közösségi szolgálat a közművelődési intézményekben címmel, melyre a budapesti művelődési házak szakembereit és a középiskolai koordinátorokat vártuk. Rendezvényünk célja a közösségi szolgálatban rejlő lehetőségek vizsgálata és a kapcsolatépítés volt.
Helyszín: Budapesti Művelődési Központ (Bp. XI. kerület, Etele út 55.)  Meghívó »   
Közösségi szolgálat a befogadó intézmények szemszögéből –dr. Bodó Márton tudományos munkatárs, Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Tartalomfejlesztési és Módszertani Központ
Közösségi szolgálat szervezése a közép iskolák tevékenységében – Lazáry Fanni az iskolai közösségi szolgálat koordinátora, ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnázium
A Budapesti Művelődési Központ tevékenysége az Iskolai Közösségi Szolgálatban, együttműködési lehetőségek – Fülöp Melinda ifjúsági referens, Budapesti Művelődési Központ
A felmerülő kérdések megbeszélése

2014. április 2. A parlamenti diplomácia gazdasági és kulturális vetületei
A parlamenti diplomácia gazdasági és kulturális vetületei – Prof. Dr. Horváth János az Országgyűlés korelnöke,az Interparlamentáris Unió Magyar Nemzeti Csoportjának elnöke nyitó előadása a BMK társalgóban.
Helyszín: Budapesti Művelődési Központ (Bp. XI. kerület, Etele út 55.)
Köszöntő – Pordány Sarolta, a Budapesti Művelődési Központ igazgatója
A parlamenti diplomácia gazdasági és kulturális vetületei – Prof. Dr. Horváth János , az Országgyűlés korelnöke,az Interparlamentáris Unió Magyar Nemzeti Csoportjának elnöke
Társalgó

2014. április 15. 14.00 Bevándorló kultúrák a fővárosi közművelődési intézményekben  
A távoli népek kultúráját bemutató, jó gyakorlatokkal rendelkező művelődési központok számára bemutatkozási lehetőséget teremtünk, azzal a céllal, hogy jó példák bemutatásával segítsük a fővárosi rendezvényszervezéssel foglalkozó szakemberek munkáját.
Helyszín: Budapesti Művelődési Központ (Bp. XI. kerület, Etele út 55.)
Előadók: Sokszínű Budapest – Mészáros Attila, migrációs tanácsadó, Kastner&Partners, Nemzetek  kultúrái Wekerlén – Szabó Mária igazgató, Wekerlei Kultúrház és Könyvtár, Open Doors Hungary – Jekli Ágnes, Hosszu Erzsébet, Dendel Nikolett – Útilapu Hálózat, SCI Hungary, Kontakt zóna – Joó Emese, Néprajzi Múzeum, Népek Napjai – Lőrincz Edina, Óbudai Kulturális Központ, Szudáruski – Haszanova Rita, Alfavit Oktatási és Kulturális Alapítvány, Távol van-e Távol-Kelet? – Bíró Dániel, Laterna Magica.

2014. április 29. 9.00–15.00 – Diákmunka, közösségi szolgálat, pályaorientáció, gyakornoki programok, karrier – szakai fórum a BMK-ban
A szakmai programot húsznál több kiállítót felvonultató diákmunka börze, a fővárosi ifjúsági irodák standjai, tanácsadó programok egészítik ki.
Helyszín: Budapesti Művelődési Központ (Bp. XI. kerület, Etele út 55.)
Letölthető plakátok – kiállítók »előadások »Meghívó ».

 2014. május 20. 14.00 – Migráns kultúrák a fővárosi közművelődési intézményekben 2. (jó gyakorlatok) – szakmai fórum
Ez alkalomra további jó gyakorlatokat, illetve felléptethető produkciókat, migráns kulturális csoportok szakmai bemutatkozásait vártuk.
Helyszín: Budapesti Művelődési Központ (Bp. XI. kerület, Etele út 55.)
Részletes program: Kreatív konszenzusok Soós Kata, Jövőkerék Közhasznú Alapítvány, Idegenek a kertemben – migrációs filmgyűjtemény – Komlósi Orsolya igazgató, Palantír Film Alapítvány és a DocuArt Filmművészeti Központ, Afrikai diaszpóra Budapesten – Ekindoko Miriam elnök, Ebony Afrikai Kulturális, Művészeti és Emberi Jogi Egyesület, Az Inti Raymi, a Magyarországon élő Andokbeli közösségek ünnepe, Letenyei László.

 Letölthető dokumentumA BMK szakmai fórumainak fenntarthatósági és esélyegyenlőségi lépései 2014-ben.

MEGKÖZELÍTHETŐSÉG
1119 Budapest, Etele út 55.
GPS koordináták: N47.464206, E19.03141

Intézményünk tömegközlekedéssel megközelíthető:  az M4-es metróval (akadálymentes), 7, 103, 107, 114, 213, 214-es autóbusszal, Bikás park megállónál kell leszállni.
Minden buszjáratnak közlekedik alacsonypadlós változata is, melyet a menetrendekben aláhúzással jelölnek.

 

 Közművelődési Minőség Díj 2012

Közművelődési Minőség Díj 2012

 

▼ Lakossági tartalom ▼

Keresés Doboz kibontása

Vendégprogramok Doboz kibontása

Fotótár Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760