Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

Aba-Novák AgóraTisztelettel és szeretettel hívunk minden kedves kollégát a NYUGALMAZOTT (KLASSZIKUS) NÉPMŰVELŐK ORSZÁGOS TALÁLKOZÓJÁRA, melyet ezúttal Szolnokon rendezünk.
A konferencia időpontja:
2022. október 4–5. (kedd–szerda)
Helyszíne: Aba-Novák Agóra, (Szolnok, Hild tér 1.)
Tervezett program »

Az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ nemcsak koncerteknek, előadásoknak ad otthont, hanem népszerű klubokat is indít, szívesen karol fel civil kezdeményezéseket. Itt működik a Jászkun Fotóklub, a Zolnok Bandérium, a Szeres táncház, a Csillagked(d)velők klubja, a Szolnoki Népdalkör, a Családkutatók klubja, az Együtt-egymásért Ifjúsági Klub, illetve most bontogatja szárnyait a Jászkun Madár – és Természetbarát Klub. A legkisebbek és szüleik hamar megszerették és rendszeresen látogatják az Agóra Játszóház programjait, tematikus napjait. Több nyári tábort is szerveztek az intézmény munkatársai.

Itt alakult meg az Agóra Tanács, amely 42 környező település kulturális életét támogatja és fogja össze. A megyében példátlan technikai, technológiai infrastruktúra bővülés a kapcsolatok gyarapodását is magával hozta. Együttműködő partnerünk a Szolnoki Művésztelep, a Hagyományok Háza, a Nemzeti Táncszínház, az Országos Levéltár, a Nemzeti Művelődési Intézet, a Magyar Művészeti Akadémia, de szívesen veszünk részt a helyi hagyományok bemutatásában és törekszünk a szolnoki cégekkel, intézményekkel karöltve megismertetni városunk, az agglomeráció kulturális értékeit.

PROGRAMTERV

Október 4. kedd

 • 10.00–12.00 Résztvevők fogadása, regisztráció (Aba-Novák Agóra Kulturális Központ Hild J. tér 1.)
 • 12.00–13.00 Ebéd (Multi tér)
 • 13.00 MEGNYITÓ és Szakmai program – Köszöntőt mond:Szalay Ferenc, Szolnok Megyei Jogú Város polgármestere, Molnár Lajos Milán, az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ igazgatója és Bordás István, a Magyar Népművelők Egyesületének elnöke
  Helyszín: Kamaraterem  

13.30-14.30

 • Agóra „Kultúr- Kavalkád”
 • „Egy csipetnyi”családkutatás
 • „Egy csipetnyi” szépírás- azaz ismerkedés a kalligráfia művészetével
 • „Egy csipetnyi” bútorfestés
 • „Egy csipetnyi kényeztetés”- azaz, minden, ami csokoládé
 • 15-19.00 óráig Szolnoki KulTÚRA azaz, barangolások sok-sok meglepetéssel

Helyszínek és programok:

 1. Művésztelep: „Műhelytitkok”, azaz betekintés az alkotók műhelyeibe
 2. „Tiszavirág-Tiszatánc” közreműködik a Tisza Táncegyüttes
 3. Vasúti- Almárium: „Régen volt, hogy is volt?, azaz vasúttörténeti múltidéző

19:00-20:00 Hotelszünet

20.00 órától Gálavacsora

21.00 A Hangművelők éneklős, mélázós műsora

Október 5. szerda

 • 8.00–9.00 Reggeli a szálláshelyen
 • 9.00–11.00 SZAKMAI PROGRAM (előadó felkérés alatt)
 • 11:00-12:00 A Magyar Népművelők Egyesületének aktuális ügyei, szervezetfejlesztési elképzelések, előadó: Bordás István, a MANE elnöke. Kötetlen beszélgetés az elhangzottakról.
 • 12.00-tól Ebéd, szabadprogram, hazautazás

A Nemzeti Kulturális Alap, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Magyar Népművelők Egyesülete támogatásának köszönhetően a konferencia telje srészvételi díja: 15.000,- Ft/fő (a szállást nem kérők részére 8.500 Ft). A részvételi díj tartalmazza a konferencia, a szállás és étkezés (2 ebéd, vacsora, reggelik). Részleges részvétel esetén a díj módosítására nincs módunk.

FONTOS! A jelentkezők számát az anyagi források szűkössége miatt 75 főben maximalizáltuk. A jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében tudjuk figyelembe venni. 75 fő felett már csak szállás nélküli jelentkezést tudunk elfogadni.

A konferencia részvételi díjának kiegyenlítésére két lehetőség van: átutalással az MNE számlájára (OTP 11701004-20089601, kérjük a közlemény rovatban írják be a KLASSZIKUS szót és a nevüket), vagy a helyszínen készpénzben befizetni. A jelentkezési lapon ezt is kérjük feltüntetni.

Az egy ágyas elhelyezést kérők a szállás díj különbözetet külön meg kell fizessék!

Jelentkezni legkésőbb 2022. szeptember 20-ig mellékelt jelentkezési lap kitöltésével és visszaküldésével vagy az elektronikus űrlap kitöltésével lehet. Kérjük, a leveleket MINDKÉT alábbi e-mail címre küldjék.

 • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. ; és a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Az űrlap a neten itt található:https://forms.gle/uRAqSjQy7VydH7Fr6

További információ kérhető a szervezőktől: Fróna Katalin  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 06-30-978 5997

Szeretettel várunk minden kedves kollégát Szolnokra!

Az MNE vezetősége és Aba-Novák Agóra Kulturális Központ munkatársai

Magyar Népművelők Egyesülete
06-20-6265102
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.mane.hu

 

Share
� Lakossági tartalom �

Keresés Doboz kibontása

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Társadalmi felelősségvállalás Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

Közadatkereső Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760