Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

Színházi nevelésA Marczibányi Téri Művelődési Központ húsz esztendeje kiemelt alapfeladatának tekinti a gyermek- és ifjúsági korosztály színházi nevelését. Megkérdőjelezhetetlen érdemünk és vitathatatlan szerepünk van abban, hogy Magyarországon létezik a színházi nevelés és színházi nevelési társulatok működnek. Megalakulásuk óta támogatjuk az első hazai színházi nevelési csoport, a Kerekasztal Színház működését. Saját erőforrásaink és a Nemzeti Kulturális Alap, valamint a II. Kerületi Önkormányzat támogatásával szervezünk színházi nevelési előadásokat.

A 2017/18-as évadban 83 színházi nevelési előadás valósult meg intézményünkben, ez 2324 fő diák és 122 fő pedagógus részvételét jelenti.

A II. kerületi oktatási intézmények mellett számos fővárosi és vidéki iskolával folyamatos, aktív kapcsolatban állunk. A hétköznap délelőttönként, 2-3 órás időtartamban megvalósuló színházi nevelési előadások páratlan közösségi és szociális élményt jelentenek a hozzánk érkező általános és középiskolai osztályoknak.

A színházi nevelési előadás magas művészi színvonalon kidolgozott színházi részből, jelenetekből és a nézők – általános vagy középiskolai diákcsoport – aktív részvételére épülő közös gondolkodásból, játékból, beszélgetésből áll, és olyan életre szóló élményben részesíti a fiatalokat, amely az őket körülvevő világ megértésére és az ahhoz való viszonyuk kialakítására sarkallja őket.

A foglalkozásokon mindig csak egy osztályt tudunk vendégül látni előzetes bejelentkezés, időpont egyeztetés után.

Az évad során – a II. kerületi iskolákon kívül – az ország minden területéről fogadunk iskolai osztályokat, az általános és középiskolák teljes életkori tartományának tudunk színházi nevelési programot kínálni.

Minden hónapban 5 előadás a II. kerületi iskolák számára térítésmentes az NKA, a II. Kerületi Önkormányzat és a Marczibányi Téri Művelődési Központ támogatásával.
A további előadásokra belépő váltása szükséges.
Belépő: 1500 Ft/fő

Információ: Csomos Éva Zsuzsánna (06 20 514-6203; Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. )

Forrás: marczi.hu

Share
� Lakossági tartalom �

Keresés Doboz kibontása

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Társadalmi felelősségvállalás Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

Közadatkereső Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760