Az Ady Endre Művelődési Ház (1965–1977)

A ’60-as évek középére a korábbi évek diktatúrájának ereje csökkent, már kissé terhessé vált a keménykézzel erőszakolt, kötelező kommunista példakép előtérbe állítása: 1965 szeptemberében szinte észrevétlenül változott meg a művelődési otthon neve, Ságvári Endre helyett Ady Endre néven kezdte meg őszi évadját az Árpád úti művelődési ház.

A névváltozás nem jelentett koncepcióváltozást. A korábbi évek már megszokott és kialakult tevékenységi formái változatlanul működtek tovább, de néhány újszerű, a politikai enyhüléssel harmonizáló kezdeményezés is helyet kapott az intézmény palettáján. Az ifjúsági klubmozgalom klubszerű formái, a középiskolás és dolgozó fiatalok rendezvényei a Derkovits Klubban és az Árpád úton zajlottak. Főleg szórakoztató és sportprogramokra korlátozódó estjeik közül legsikeresebb a Kugli együttes által szervezett Rock Péntek volt.

1974-ben indult a „Négy évszak” táncos rendezvénysorozat, Nagy József Attila vezetésével, mely élőzenés szórakoztató vasárnap estéket jelentett a társkeresőknek, illetve szerdánként ismeretterjesztő programokat rendeztek számukra. A klubszerű rendezvénysorozat keretében kirándulásokat, múzeumlátogatásokat is szerveztek. A tagok életkora 40 és 60 év között mozgott, a klub célja a magányos emberek egymásra találásának segítése volt. E program később „Vasárnapi Randevú” néven a Tavasz utcai épületben is tovább élt. Napjainkban klubszerű formája megszűnt, szórakoztató programként látogatják a résztvevők.