A gyors vezetőváltások és szervezet átalakítások évei

Amikor Váczi András 2003 nyarán megpályázta és megnyerte az Almássy Téri Szabadidő Központ igazgatói állását, Stefanovics Zsókát bízták meg ideiglenesen a kulturális központ vezetésével. Stefanovics, az új igazgató, Gordon István (2003–2005) kinevezéséig (aki egy nemzetközi férfimagazin magyarországi főszerkesztői székét cserélte fel erre a posztra), sikeresen ellátta ezt a feladatot. 2004-ben, Stefanovics távozását követően, az új igazgató Riethmüller Jánost nevezi ki szakmai igazgatóhelyettesévé, akinek ténylegesen a Józsefvárosi Galéria vezetése lett a feladata.

Az önkormányzatokat és a kulturális szférát érő folyamatos forrás elvonások hatásának kivédésére, a kerületi vezetés hol vezetőváltásokkal, hol további szervezeti átalakításokkal próbálkozik. 2005 nyarától két évig, 2007. június 15-ig az intézmény népművelője Kovácsné Füredi Enikő az igazgató. 2007-ben Szabó Lajost nevezik ki, aki a XXII. kerületi művelődési központban szerzett tapasztalatait kamatoztatva – szakmai hitvallásának megfelelően – a kulturális központ kht.-vé történő átszervezésével írta be magát az intézmény krónikájába.

Szabó Lajos sajnálatos, hamarosan bekövetkező halálát követően Komáromi Tibor olimpiai bajnok birkózót nevezik ki, aki mintegy fél évet tölt az igazgatói székben. Távozását követően a józsefvárosi képviselőtestület úgy dönt, hogy a kulturális kht.-t összevonja, illetve hozzácsatolja a Bárka Színházhoz és ekkor Seres Zoltán színművész, a Bárka Színház igazgatója veszi át az új felállású szervezet irányítását, de ez a formáció sem marad sokáig. 2009-ben az addigi sportigazgató, Fábián László öttusázó olimpiai bajnok, veszi át az időközben kft.-vé átalakított és ismételten önálló intézmény irányítását és jelenleg is ő tölti be ezt a posztot. A közművelődési feladatokat pedig Bartha Anikó programigazgató vezeti.

A park létesítményeit 2005-ben az Európai Unió támogatásával felújították. A munkálatok során nemcsak az 1960-as ’70-es években készült építményeket korszerűsítették, hanem újabb létesítményekkel is (műfüves focipálya, erdei futópálya, kalandpark) gyarapodtak.