Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

Értékes Magyar Közművelődés – felhívásMinden településen van egy művelődési ház, alkotóház, faluház, egy közösségi ház, kulturális, művelődési központ, egy agora, ahol a közösségek összejönnek, ahol az emberek találkozhatnak, ahol eseményeket, közösségi rendezvényeket szerveznek; ahol moziznak, vagy egy színházi előadást néznek meg; ahová szakkörbe járnak, vagy egy konferencián, szakmai napon vesznek részt, esetleg kórusban, vagy népdalkörben énekelnek; ahol egy kiállítást megnézhetnek, vagy éppen szervezhetnek alkotásaikból; ahol versenyeznek, vagy versenyt rendeznek; ahol a gyerekek táborozhatnak, táncolnak, zenélnek, bábszínházba, vagy játszóházba mehetnek; a kismamák tapasztalatot, vagy gyerekruhát cserélhetnek; a nagyszülők pedig szépkorú társaikkal találkoznak, olvasgatnak, vagy egy könyvről beszélgetnek a könyvtárban, internetezhetnek, információkhoz juthatnak, vagy helyi közösségük érdekében önkénteskednek; a szakemberek workshopot tarthatnak, a fiatal vállalkozók egyeztethetnek; a települések ünnepelhetnek.

Minden településen van legalább egy kollégánk, egy vagy több lelkes, elhivatott ember, akik gondoskodnak arról, hogy ezek a házak élettel legyenek tele, a helyi közösségben felbuzgó életnek pedig legyen kibontakozásához alkalmas tere. Céljuk, hogy mindenki találhasson alkalmat és lehetőséget szabad idejének értelmes, hasznos, élményben gazdag eltöltésére, civil kezdeményezéseik megvalósítására.

Mindez természetes számunkra. Mi tudjuk, hogy nincs olyan ember közösségeinkben, aki ne fordulna meg házainkban. Most mutassuk meg Magyarországnak és Európának is, hogyan működünk! Mutassuk fel, mit adtunk, és mit szeretnénk elkötelezett kitartással nyújtani a helyi közösségi és személyes művelődés tereiben!

Ehhez azonban az kell, hogy elérjük, minden településről legalább egy közösségi helyet felterjesszünk a települési, vagy megyei értéktárakba. A Magyar Népművelők Egyesülete minden szakmai segítséget, emberi támogatást megad azoknak, akik csatlakoznak kezdeményezésünkhöz. Mintadokumentumunk és mentoraink segítségével készítsétek el a felterjesztést, mely bemutatja a házatokat és a benne folyó közösségi művelődési tevékenységet! A tervezetről szívesen és folyamatosan konzultálunk.

Tisztelt Kollégák!

A Magyar Népművelők Egyesülete 2020-ban országos reprezentatív lefedettségre törekszik, mely feltétele, hogy 2021-ben a magyar közművelődést a Ti települési értékeitekkel együtt terjesszük fel a magyar értéktárba.

A magyar közművelődés hungarikumának kiemelt közösségmegtartó ereje van, sokan sokféleképpen segítjük ezt a folyamatot. Tegyünk most együtt azért, hogy valós értékén, de a szimbolikus magyar érték kincstárban is helyet kapjon!

Kedves Kollégák!

Első lépésben kérjük, hogy az alábbi kérdőívet töltsétek ki.
Második lépésben kérjük, hogy mielőtt elküldöd a kérdőívet, lájkold a Magyar Népművelők Egyesülete Facebook oldalát (facebook.com/magyarnepmuvelokegyesulete), mert nemcsak ebben a témában, hanem más szakmai ügyekben is kapcsolatba léphetsz velünk.
Harmadik lépésben mi következünk, hiszen, ha azt jelölted, kapcsolatba fogunk lépni veled és megkezdjük a munkát.

Törvényi hivatkozások:

 2012.  évi XXX. törvény a magyar nemzeti értékekről és a hungarikumokról: https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=a1200030.tv

További információ: Vakler Anna, Magyar Népművelők Egyesülete

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+36307589065

Az akció sajtóanyaga ITT tölthető le. »
Az akció arculati kézikönyve ITT tölthető le. »
A felhívás teljes szövege ITT tölthető le. »

Share
� Lakossági tartalom �

Keresés Doboz kibontása

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Társadalmi felelősségvállalás Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

Közadatkereső Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760