Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

Csoóri Sándor AlapTisztelt Kedvezményezettek!
A Csoóri Sándor Alap Tanácsadó Testülete igyekszik minden eszközzel segíteni azokat a támogatottakat, akiknél a koronavírus-járvány kapcsán meghozott kormányzati intézkedések nyomán elmaradó programok, események ellehetetlenítik a korábban beadott pályázati tervük ütemezését, megvalósítását. Ennek érdekében a 2019. évi támogatások megvalósulási időszakát 2020. június 30-ról meghosszabbítottuk 2020. december 31-ig.

Bővebben...

BudapestA járványügyi veszélyhelyzet miatt elmarad a Fővárosi Közgyűlés következő ülése. Az előterjesztéseket minden frakció megkapja, a főpolgármester pedig az ő véleményüket figyelembe véve, a jogszabályok alapján dönt azokról. Nem tartja meg soron következő ülését a Fővárosi Közgyűlés március 25-én, szerdán.

Bővebben...

A kormány kijárási korlátozást vezet beA kormány március 28-tól kijárási korlátozást vezet be Magyarország egész területére. Lakóhelyünket két héten keresztül csak munkavégzés vagy az alapvető szükségletek ellátása céljából hagyhatjuk el. Az élelmiszerboltok, patikák, piacok és drogériák látogathatók lesznek. Nyilvános helyeken másfél méteres távolságot kell tartani. Az idősebb emberek csak 9.00 és 12.00 óra között látogathatják az élelmiszerüzleteket, gyógyszertárakat és piacokat, ebben az időszakban mások ezeket a helyeket nem látogathatják. A kormányrendelet innen letölthető .pdf formátumban »Képi összefoglaló »

Bővebben...

Emberi Erőforrások MinisztériumaAz Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkársága a napokban soron kívüli adatszolgáltatást kért a közel 300 intézmény vezetőjétől, azért, hogy megfelelő információval és pontos számokkal láthassa el az operatív törzset, az önkormányzatokat, a kormányzatot.

Bővebben...

Fehér díszkivilágítást kapott a LánchídCikkünkben összegyűjtöttük a koronavírus-járvánnyal összefüggő döntések előkészítésére hivatott fővárosi operatív törzs közleményeit.
A fővárosi operatív törzs arra kéri a budapestieket, hogy aki teheti, maradjon otthon. FONTOS: a játszótereket bezárták, a BKK nyári menetrendre állt át. #vigyázzunkegymásra #maradjotthon Az idősek védelme a kampány fókuszában »

Bővebben...

Független adományportál indult a magyar kultúra támogatásáértA p’ARToló egy független kezdeményezés a magyar kulturális intézmények, társulatok, zenei formációk, színészek, zenészek és egyéb előadóművészek támogatására, amelyet a koronavírus miatt kialakult, magyar kulturális életet ellehetetlenítő helyzet ihletett.

Bővebben...

#legényesezzotthonMinden képzeletet felülmúlóan nagy siker a néptáncosok kezdeményezése a Facebookon, melyet a Magyar Nemzeti Táncegyüttes indított útjára. Az akcióval az otthonmaradás fontosságára és az otthoni gyakorlás lehetőségére hívják fel a figyelmet egészen speciális módon.

Bővebben...

Ingyenesen hívható zöldszámokon lehet tanácsot kérni a koronavírusrólIngyenesen hívható zöldszámokat hozott létre a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a koronavírussal kapcsolatos lakossági megkeresések gyors és szakszerű megválaszolására.
A 06-80-277-455-ös és a 06-80-277-456-os információs vonal a hét minden napján 24 órában elérhető, mobil- és vezetékes telefonról is tárcsázható. A vonalakon szakemberek adnak információt az új koronavírusról.

Bővebben...

Császi Ádám a BerlinalenA Nemzeti Filmintézet elsődleges célja a koronavírus miatt kialakult helyzetben a filmipar szereplőit érintő veszteségek mérséklése és a támogatási tevékenysége révén folyamatos munkalehetőség biztosítása a magyar mozgóképszakmának. Az NFI tevékenysége továbbra is zökkenőmentes, a pályáztatás folyamatos. A Filmszakmai Döntőbizottság legutóbbi ülésén hét pályázat támogatásáról döntött, a megítélt támogatások több száz filmes szakembernek adnak megbízást a következő időszakra.

Bővebben...

BMK virtuális kultirális ajánló Kedves kultúrakedvelő Látogatóink a koronavírus-vészhelyzetre való tekintettel az alábbi digitális kulturális tartalmakat  ajánljuk: Iskolatévé az M5-ön Arcanum Digitális TudománytárMagyar Elektronikus KönyvtárMÜPA ingyenes digitális MédiatárGoogle Arts & Cultureélő színházi közvetítések ♦ virtuális múzeumi sétákingyenes filmek. Online koncertközvetítések a Zeneakadémiáról Maradj otthon fesztivál!

Bővebben...

BudapestA járványügyi veszélyhelyzet miatt elmarad a Fővárosi Közgyűlése március 25-én, szerdán.  Az előterjesztéseket minden frakció megkapta, a főpolgármester pedig az ő véleményüket figyelembe véve, a jogszabályok alapján döntött azokról. Így került sor a Budapest pótlékbevezetésére.

Bővebben...

Már könnyen érthetően is informálódhat a koronavírusrólAz úgynevezett könnyen érthető kommunikáció (KÉK) egy olyan technika, aminek legalább olyan jelentősége van az értelmi fogyatékossággal élő emberek életében, mint a rámpának a mozgássérültek, a Braille-írásnak a látássérültek vagy a jelnyelvnek a hallássérültek számára.

Bővebben...

SzínháziskolaTávoktatás keretében folytatódik tovább a színházat, előadó-művészetet szerető és értő generáció kinevelése érdekében indított Színháziskola című szakmai továbbképzés. Várjuk az új résztvevőket!

Bővebben...

Átadták a 2020-as Kossuth- és Széchenyi-díjakatMagyarország köztársasági elnöke a nemzeti ünnep, március 15. alkalmából kitüntetéseket adományozott. A lista a Magyar Közlöny 2020. évi 44. számában jelent meg.
 Kossuth-díjasok listája »
Széchenyi-díjasok listája »
Gratulálunk a díjazottaknak.

Bővebben...

Rudolf Péter a Vígszínház új igazgatójaRudolf Pétert bízza meg Karácsony Gergely főpolgármester a Vígszínház vezetésével, mandátuma a 2020. július 1-től 2021. december 31-ig tartó időszakra szól.

Bővebben...

NKATisztelt Pályázóink!
A COVID-19 koronavírus terjedésének korlátozására irányuló intézkedések a Nemzeti Kulturális Alapból támogatott egyes programok eredetileg tervezett megvalósulását is befolyásolhatják.  Tisztában vagyunk a rendkívüli intézkedések általunk kezelt támogatásokat is érintő következményeivel – számos rendezvény, program a támogatottakon kívülálló okok miatt nem megvalósítható az eredetileg tervezettek szerint.

Bővebben...

▼ Lakossági tartalom ▼

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Keresés Doboz kibontása

Vendégprogramok Doboz kibontása

Fotótár Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760