Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

A díjat átveszi: Balogh Erika Jászai Mari-díjas színésznő, az Aranytíz Kft. ügyvezetőjeBudapest egyesítésének 144. évfordulója alkalmából átadták a fővárosi elismerő címeket. Tarlós István a főváros egyesítésének 144 évfordulója alkalmából tartott rendezvényen úgy fogalmazott, Budapest a magyar nemzet politikai, kulturális, kereskedelmi, ipari és közlekedési központja, ezáltal "behelyettesíthetetlen szíve" is. Budapestért díjat kapott Harsányi Erika, az Óbudai Társaskör igazgatója és az Aranytíz Kultúrház és Széphárom közösségi Tér. Gratulálunk a díjazottaknak.

Bővebben...

Nemzeti JogszabálytárKulturális illetménypótlék
ELŐIRÁNYZAT: 3 605,0 millió Forint
A központi költségvetés támogatást biztosít a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény végrehajtásáról a művészeti, a közművelődési és a közgyűjteményi területen foglalkoztatott közalkalmazottak jogviszonyával összefüggő egyes kérdések rendezésére című 150/1992. (XI. 20.) Korm. rendelet (a továbbiakban: kulturális Kjtvhr.) 21. §-a szerinti, 2018. január – 2018. december hónapokban kifizetendő kulturális illetménypótlékhoz és annak szociális hozzájárulási adójához.

Bővebben...

Fotó: Balogh Zoltán/MTILázár Ervin tiszteletére avattak szobrot a Ferencvárosi Mesenap keretében szombaton; a Négyszögletű Kerekerdő Mesélője című, a IX. kerületi Kerekerdő parkban elhelyezett szoborral az író munkássága előtt tisztelegnek.

Bővebben...

Sánta-Bíró Anna és Sánta GergőBalog Zoltán miniszter augusztus 19-én átadta a Népművészet Mestere és Népművészet Ifjú Mestere díjakat a Mesterségek Ünnepén a Budai Várban. Sánta-Bíró Anna és Sánta Gergő, néptáncosaink, a Budapest Főváros Bartók Táncegyüttese művészeti vezetői, Népművészet Ifjú Mestere díjat kaptak a munkásságuk elismeréseként.
Szeretettel gratulálunk nekik és a többi Népművészet Ifjú Mestere, valamint az összes Népművészet Mestere díjazottnak is!

Bővebben...

Fotó: Bartos Gyula/EMMIÜnnepélyes keretek között lerakták a Kárpát-medence múltbéli élővilágát bemutató Pannon Park alapkövét kedden Budapesten. Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere elmondta: családbarát környezetet, egyedülálló élményt és 21. századi kikapcsolódást nyújtó közösségi tér épül a Fővárosi Állat- és Növénykert területén.

Bővebben...

EMMIPályázati úton összesen háromszázmillió forinttal támogatja az Emberi Erőforrások Minisztériuma azokat a települési önkormányzatokat, amelyek közművelődési intézményt, közösségi színteret saját fenntartásban vagy közművelődési megállapodás keretében működtetnek.

Bővebben...

NKA pályázatírói workshopA Nemzeti Kulturális Alap hatékonyabb működésének érdekében 2017. október 9-től változik munkatársai telefonos elérhetősége. „Bizonyára tapasztalták, hogy az elmúlt időszakban hozzákezdtünk az ügyintézés menetének egyszerűsítéséhez, a pályázati rendszer gyorsításához. Célunk, hogy ez a folyamat tovább erősödjön. Ehhez arra van szükség, hogy munkatársaink több, koncentrált időt tölthessenek a regisztráció, a pályáztatás és az elszámoltatás feladataival, a beérkezett dokumentumok feldolgozásával.”

Bővebben...

felvi.huKözel 800 hallgató kezdheti meg tanulmányait a művelődés és felnőttképzés szervezésével foglalkozó képzéseken országosan. Komoly munkával és összefogással telt az elmúlt év a művelődés és a felnőttkori tanulás szervezésével foglalkozó alap- és mesterképzéseket indító 11 felsőoktatási intézményben. Ennek eredményeként 2017 szeptemberében hét intézményben is elindul az új közösségszervezés alapszak három szakirányával. A jelentkezési eredmények már tavasszal mutatták az érdeklődők nagy számát, országosan több mint 2000 jelentkezőt vonzott az új közösségszervezés alapszak.

Bővebben...

Száz éves a fővárosi Csili Művelődési KözpontEgész éves programsorozattal ünnepli fennállásának 100. évfordulóját a pesterzsébeti Csili Művelődési Központ. Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár a programsorozatról tartott keddi sajtótájékoztatón elmondta, hogy a Csili Művelődési Központ Budapest és az ország kulturális infrastruktúrájának jelentős emblémájává vált az elmúlt száz év alatt.

Bővebben...

A kánikulában országszerte sok száz kulturális intézmény kellemes hűvöse várja a látogatókatA kánikulában országszerte sok száz kulturális intézmény kellemes hűvöse várja a látogatókat: művelődési házak, múzeumok, könyvtárak, levéltárak hűs falai között nemcsak testi, de lelki felfrissülésre is lelhetünk. 

Bővebben...

A mesék értéket közvetítenekA nemzet jövője nagyban függ attól, mit adunk át gyermekeinknek és nekik milyen a testi, lelki, szellemi felkészültségük – mondta köszöntőjében Schanda Tamás szombaton a Mesém 10 – Az én mesémet adom neked című meseíró pályázat díjátadó ünnepségén a Néprajzi Múzeumban.

Bővebben...

EMMIOrszágosan 600 közművelődésben dolgozó számára nyújt lehetőséget ingyenes szakmai továbbképzéseken való részvételre az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. 2017. második felében az EMMI Kultúráért Felelős Államtitkárságának 60 millió forintos támogatásával.

Bővebben...

Hét Domb_FilmfesztiválHatvan alkotást válogattak be a komlói Hét Domb Filmfesztivál versenyprogramjába, az ingyenes nemzetközi seregszemlét szeptember 18. és 24. között első alkalommal rendezik meg a mecseki városban - hangzott el az eseményt beharangozó szerdai sajtótájékoztatón.

Bővebben...

EMMI Kultúráért Felelős ÁllamtitkárságA kultúra területén minden intézménynek feladata lesz az alapellátás kiterjesztése. Ezt segítendő, a muzeális intézményekről, a nyilvános könyvtári ellátásról és a közművelődésről szóló törvény módosítása definiálta az alapellátás fogalmát. A parlamentben a változtatásokat 113 igen szavazattal, 36 nem ellenében, 19 tartózkodással fogadták el a képviselők.

Bővebben...

Fotó: EMMIA nagyecsedi magyar és cigány tánchagyományok és a höveji csipkevarrás élő hagyománya került fel az idén a szellemi kulturális örökség nemzeti jegyzékére, a cigány/roma szellemi kulturális örökség megőrzésének pedagógiai programja a Gandhi intézményi rendszerben pedig a szellemi kulturális örökség megőrzését szolgáló jó megőrzési gyakorlatok nemzeti jegyzékére - jelentette be Langerné Victor Katalin, a kulturális örökség napjai rendezvénysorozat országos megnyitóján.

Bővebben...

Kultúráért Felelős ÁllamtitkárságA Kulturális Államtitkárság több éves konzultáció után javaslatot tett a muzeális intézményekről, a nyilvános könyvtári ellátásról és a közművelődésről szóló 1997. évi CXL. törvény és egyes kapcsolódó törvények pontosító jellegű módosítására - mondta el Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár, aki kiemelte: a törvény preambulumában általánosságban szeretnék meghatározni a kulturális alapellátások körét.

Bővebben...

▼ Lakossági tartalom ▼

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Keresés Doboz kibontása

Vendégprogramok Doboz kibontása

Fotótár Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760