Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

Fővárosi Szabó Ervin KönyvtárInformációk az újranyitás időpontjairól, az induló szolgáltatásokról és az olvasóinkat érintő kompenzációról.
Mikor nyit a FSZEK Kelenföldi Könyvtára és a többi könyvtár?
Az újranyitásra a korábban tervezett három helyett két ütemben kerül sor, a megszokottól eltérő nyitvatartási idővel, korlátozott szolgáltatásokkal.

Bővebben...

Törvényjavaslat a kulturális intézményekben foglalkoztatottak közalkalmazotti jogviszonyának átalakulásáróA módosítási javaslatot május 19-én elfogadták. A 2020. évi XXXII. törvény a kulturális intézményekben foglalkoztatottak közalkalmazotti jogviszonyának átalakulásáról, valamint egyes kulturális tárgyú törvények módosításáról 2020. május 29-én megjelent.
A törvény innen letölthető pdf-ben » Itt megtekinthető »

Bővebben...

Sikeresen zárult a Köszönjük, Magyarország! programAz EMMI Kultúráért Felelős Államtitkársága a veszélyhelyzetre való tekintettel, az előadó-művészeti szféra támogatására 1 milliárd forintot csoportosított át a Köszönjük, Magyarország! programra.
A program kettős célt szolgál: egyrészt, hogy a járványhelyzetből adódó nehézségek ellenére a művésztársadalom alkotó képviselői bevételi forráshoz jussanak, másrészt a veszélyhelyzet elmúltával Magyarország lakosságát kulturális szolgáltatásokkal, programokkal lássa el.

Bővebben...

Semmelweis Egyetem lakossági tájékoztatója az új koronavírusról!Rendkívüli jogrendet hirdetett, veszélyhelyzet elrendeléséről döntött március 11., szerdai ülésén a kormány. A Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapján olvashatók további információk. Telefonos tájékoztatást adnak ingyenesen hívható információs számaikon »Tájékoztató oldalt indítottak a koronavírusról folyamatosan frissülő tartalommal »Tekintsék meg a helyes kézmosásról készült videót » ♦ #vigyázzunkegymásra ♦ Új tájékoztató videó a koronavírus elleni védekezésről ♦ A legfontosabb tudnivalók a koronavírusról » ♦ Tudnivalók a korlátozások feloldásáról »

Bővebben...

Hamarosan MANE helpdesk indulKedves Kollégák! Péntek 16.00 órától indul a MANE és a KKOSZ KJTMT fóruma, ahol a Kjt. kivezetése kapcsán megpróbálunk minden felmerülő szakmai, jogi és pénzügyi kérdésetekre válaszolni.
Kértük, küldjetek kérdéseket az elinduláshoz és ezeket már fel is dolgoztuk egy GYIK-be, amit holnap, június 5-én, 12.00 órakor közzéteszünk felületeinken, de a fórumon is megtaláljátok majd ezeket. A fórum elérhetősége: forum.mane.hu
A regisztráció után a chatszobákban tudtok kérdezni és mi 24 órán belül válaszolunk rá.

Bővebben...

BudapestA Fővárosi Önkormányzat elindította honlapját, amely a koronavírussal kapcsolatos információkat foglalja össze a budapestiek számára. A honlap elsődleges platformja a fővárosi híreknek, a fővárosi operatív törzs ajánlásainak és a főpolgármesteri bejelentkezéseknek.  Ide kattintva elérheti a honlapot »

Karácsony Gergely főpolgármesteri tájékoztatója »

Bővebben...

Ha van légkondi a közösségi terekbenHa van légkondi a közösségi terekben, akkor javasoljuk, hogy nézzétek meg a 213/2020. sz. kormányrendeletet és egyeztessetek a fenntartóval vagy az üzemeltetővel.
213/2020. (V. 16.) Korm. rendelet
a hűtő-fűtő berendezés veszélyhelyzeti üzemeltetéséről

Bővebben...

BMK virtuális kultirális ajánló Kedves kultúrakedvelő Látogatóink a koronavírus-vészhelyzetre való tekintettel az alábbi digitális kulturális tartalmakat  ajánljuk: Iskolatévé az M5-ön Arcanum Digitális TudománytárMagyar Elektronikus KönyvtárMÜPA ingyenes digitális MédiatárGoogle Arts & Cultureélő színházi közvetítések ♦ virtuális múzeumi sétákingyenes filmek. Online koncertközvetítések a Zeneakadémiáról Maradj otthon fesztivál!

Bővebben...

Nemzeti Népegészségügyi KözpontAz új koronavírus (COVID-19) okozta járvány terjedésének megakadályozása érdekében az idei évben a táborok szervezése és működtetése során különös figyelmet kell fordítani az alábbi járványügyi szabályok szigorú betartására
– napközbeni és szabadtéri táborok esetén:

Bővebben...

Ingyenesen hívható zöldszámokon lehet tanácsot kérni a koronavírusrólIngyenesen hívható zöldszámokat hozott létre a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a koronavírussal kapcsolatos lakossági megkeresések gyors és szakszerű megválaszolására.
A 06-80-277-455-ös és a 06-80-277-456-os információs vonal a hét minden napján 24 órában elérhető, mobil- és vezetékes telefonról is tárcsázható. A vonalakon szakemberek adnak információt az új koronavírusról.

Bővebben...

Budapest Főváros kulturális szolgáltatásai#maradjotthon és csipegess kultúrát!#maradjotthon és kövesd online: kultúra, szórakozás, gyerekprogram vagy mozgásforma? Az otthonmaradást megkönnyítő programkínálatot gyűjtöttünk össze, hogy mindenki virtuális ablakot nyithasson a fővárosra, a külvilágra. Látogatóinkat most így szeretnénk segíteni az élményszerzésben.
Családi program ZeneSzínház Tánc  Filmek Művészet Közösségi terek Múzeum Turisztika

Bővebben...

Csoóri Sándor AlapTisztelt Kedvezményezettek!
A Csoóri Sándor Alap Tanácsadó Testülete igyekszik minden eszközzel segíteni azokat a támogatottakat, akiknél a koronavírus-járvány kapcsán meghozott kormányzati intézkedések nyomán elmaradó programok, események ellehetetlenítik a korábban beadott pályázati tervük ütemezését, megvalósítását. Ennek érdekében a 2019. évi támogatások megvalósulási időszakát 2020. június 30-ról meghosszabbítottuk 2020. december 31-ig.

Bővebben...

A kormány kijárási korlátozást vezet beMegszavazta a parlament június 16-án a veszélyhelyzet visszavonásáról és az átmeneti időszak szabályairól szóló két törvénytervezetet. Az előbbivel az Országgyűlés arra szólítja fel a kormányt, hogy a kormányrendelettel kihirdetett veszélyhelyzetet szüntesse meg. A másik szerint a veszélyhelyzet visszavonásával hatályát veszti a rendkívüli jogrendet hozó ún. koronavírus-törvény is. Ugyanakkor az úgynevezett átmeneti szabályok között a kormány egy új, félig rendkívüli jogrendet is megteremtett: ez az ún. egészségügyi válsághelyzet.

Bővebben...

Császi Ádám a BerlinalenA Nemzeti Filmintézet elsődleges célja a koronavírus miatt kialakult helyzetben a filmipar szereplőit érintő veszteségek mérséklése és a támogatási tevékenysége révén folyamatos munkalehetőség biztosítása a magyar mozgóképszakmának. Az NFI tevékenysége továbbra is zökkenőmentes, a pályáztatás folyamatos. A Filmszakmai Döntőbizottság legutóbbi ülésén hét pályázat támogatásáról döntött, a megítélt támogatások több száz filmes szakembernek adnak megbízást a következő időszakra.

Bővebben...

Online kulturális közösségi terek Budapesten Cikkünkben összegyűjtöttük a koronavírus-járvánnyal összefüggő döntések előkészítésére hivatott fővárosi operatív törzs közleményeit és enyhítő lépéseit. Már nem szükséges az arc eltakarása a budapesti játszótereken, DE nem változott az arc eltakarására vonatkozó rendelet a közösségi közlekedésben, a piacon, a budapesti üzletekben, valamint a bevásárlóközpontokban.
Közösségi tervezés koronavírus idején »   Online kulturális programok a fővárosból » az új településfejlesztési stratégiáról »

Kép szerzői jog: pixabay.com

Bővebben...

SzínháziskolaTávoktatás keretében folytatódik tovább a színházat, előadó-művészetet szerető és értő generáció kinevelése érdekében indított Színháziskola című szakmai továbbképzés. Várjuk az új résztvevőket!

Bővebben...

▼ Lakossági tartalom ▼

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Keresés Doboz kibontása

Vendégprogramok Doboz kibontása

Fotótár Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760