Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

Együttműködés a közösségi művelődés szakember-utánpótlásának biztosítása érdekébenEgyüttműködési megállapodást kötött egymással a közösségi művelődés országos szakmai-módszertani szervezete, az NMI Művelődési Intézet valamint az Alföld és Bács-Kiskun megye meghatározó felsőoktatási intézménye, a Neumann János Egyetem. A megállapodást 2018. február 6-án Kecskeméten sajtónyilvános esemény keretében írta alá az NMI Művelődési Intézet részéről Kárpáti Árpád ügyvezető igazgató, a Neumann János Egyetem képviseletében pedig Finta Zita kancellár, Dr. Ailer Piroska rektor és Dr. Fülöp Tamás dékán.

Bővebben...

Közösségszervezés Az ország 9 felsőoktatási intézménye 12 képzési helyen várja a közösségszervezés alapszakra jelentkezőket nappali és levelező tagozaton.
A felvételivel kapcsolatos gyakori kérdések itt olvashatók »

Bővebben...

Miniszteri elismeréseket adtak át az önkéntesség, az esélyteremtés és a gyermekvédelem területén dolgozóknakAz önkéntesség, a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok esélyteremtése és a gyermekvédelem területén kiemelkedő munkát végző embereknek adtak át miniszteri elismeréseket kedden Budapesten.

Bővebben...

Megjelent a Kulturális Szemle 2017. évi 2. számaA Kulturális Szemle 2017. évi 2. száma, a korábbiakhoz hasonlóan dr. Juhász Erika főszerkesztő ajánlásával kezdődik, amelyben rövid képet ad a folyóirat aktuális számáról. A tudományos folyóirat rovatai a korábbi lapszámokhoz hasonlóan a következőképpen tagolódnak: Nemzetközi kitekintés, Hazai tudományos műhely, Junior kutatóműhely, Könyvajánlat, recenziók, valamint a Tudományos konferenciák hírei.

Bővebben...

Az első Európai Oktatásügyi csúcstalálkozó BrüsszelbenAz oktatás színvonalának támogatása versenyképességi kérdés, ugyanis az oktatás és a kultúra Európa legfontosabb erőforrása - jelentette ki Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere Brüsszelben csütörtökön, az első európai oktatásügyi csúcstalálkozó szünetében.
A miniszter hangsúlyozta, noha Magyarország általában meg kívánja tartani nemzeti kompetenciáit, az oktatás területén messzemenően támogatja a brüsszeli találkozó célkitűzését, a közös Európai Oktatási Térség létrehozását és erősítését.
"Az oktatás erősítése előfeltétele annak, hogy Európa továbbra is jó hely maradjon, vagy még jobb hely legyen" - fogalmazott a miniszter.

Bővebben...

Európa Kulturális FővárosaA határidő lejártáig, 2017. december 20-án 12 óráig, hét hazai város, Győr, Szombathely, Veszprém, Székesfehérvár, Gödöllő, Eger és Debrecen küldte be pályázatát a 2023-as Európa Kulturális Fővárosa címre.

Bővebben...

Magyarország KormányaAz Európai Kulturális Fórum első napján, Milánóban tartották a Kulturális Örökség Európai Éve - 2018 nyitóeseményét.
Az Európai Bizottság által koordinált kulturális örökség tematikájú, európai szintű programsorozat egyik fő célja közös örökségünk megőrzése, átörökítésének biztosítása a fiatalok, a jövő generációi számára, hiszen Európa kulturális örökségének felfedezése teszi lehetővé, hogy múltunk megértése által építsük jövőnket. Ezt a célt az Év szlogenje is hűen tükrözi: „Örökségünk: múlt és jövő találkozása”.

Bővebben...

Módosul aEMMI Kultúráért Felelős Államtitkárság kulturális területen foglalkoztatott közalkalmazottak jogállásáról szóló kormányrendelet. Az elmúlt évtizedek társadalmi változásai, az intézményrendszer átalakulásának tendenciái, a kulturális alapellátás kiterjesztésének szükséglete és a jogi környezet megújulása miatt szükségessé vált a kulturális közalkalmazotti munkakörök meghatározásának, azok előmeneteli és továbbképzési rendszerének újraszabályozása.

Bővebben...

Magyarország Kormánya2017 októberében nyílt meg a Kulturális Örökség Európai Éve programsorozatába való jelentkezés lehetősége minden, Európa kulturális örökségének védelmében, megóvásában, fejlesztésében és népszerűsítésében közreműködő projektgazda számára.

Bővebben...

EMMIMódosul az előadó-művészeti, a köziratokról, a közlevéltárakról és a magánlevéltári anyag védelméről szóló, valamint a muzeális intézményekről, a nyilvános könyvtári ellátásról és a közművelődésről szóló törvény, az általános közigazgatási rendtartásról szóló törvény 2018. január 1-jei hatályba lépésével pedig egyszerűsödik több, a kulturális ágazat hatáskörébe tartozó hatósági eljárás.

Bővebben...

Friss HúsA Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál szakmai programjai között 2018-ban is megrendezik a rövidfilmtervek pitchfórumát, de kész filmekkel is lehet még jelentkezni.
A 2018-as pályázat határideje: 2018. február 19. éjfél

Bővebben...

parlament Kedden elfogadta az Országgyűlés az egyes kulturális és sport tárgyú törvények módosításáról szóló javaslatot, benne az 1997. évi CXL módosításait is.
A közművelődési tárgyú módosítások a végrehajtási rendelet társadalmi egyeztetéséről ismerősek lehetnek, ugyanis az ott tervezett egyes rendelkezéseket emelte a parlament törvényi szintre. Reméljük, hamarosan a végrehajtási rendelet is megjelenik.

Bővebben...

2018. Családok Éve A család az együttlétről is szól, amikor közös programokon vesz részt a család minden tagja – mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és ifjúságügyért is felelős államtitkára Budapesten, a Városligeti Műjégpályán, a Családok Éve programsorozat nyitórendezvényén.
Fotó: Botár Gergely/kormany.hu

Bővebben...

Budapestért díj az Aranytíznek és a Széphárom Közösségi TérnekBudapest egyesítésének 144. évfordulója alkalmából átadták a fővárosi elismerő címeket. Tarlós István a főváros egyesítésének 144 évfordulója alkalmából tartott rendezvényen úgy fogalmazott, Budapest a magyar nemzet politikai, kulturális, kereskedelmi, ipari és közlekedési központja, ezáltal "behelyettesíthetetlen szíve" is. Budapestért díjat kapott Harsányi Erika, az Óbudai Társaskör igazgatója és az Aranytíz Kultúrház és Széphárom közösségi Tér. Gratulálunk a díjazottaknak.

Bővebben...

Törvénymódosítás és szakmai fórumsorozatA muzeális intézményekről, a nyilvános könyvtári ellátásról és a közművelődésről szóló 1997. évi CXL. törvény módosításához kapcsolódóan az NMI Művelődési Intézet együttműködésben az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kulturális Államtitkárságával 2017. november 9. és december 12. között megyei közművelődési szakmai napokat szervezett az ország 19 helyszínén.

Bővebben...

Fotó: Balogh Zoltán/MTILázár Ervin tiszteletére avattak szobrot a Ferencvárosi Mesenap keretében szombaton; a Négyszögletű Kerekerdő Mesélője című, a IX. kerületi Kerekerdő parkban elhelyezett szoborral az író munkássága előtt tisztelegnek.

Bővebben...

▼ Lakossági tartalom ▼

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Keresés Doboz kibontása

Vendégprogramok Doboz kibontása

Fotótár Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760