Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

Elindult a Budapest150 programjainak hivatalos honlapjaHogy biztosan ne maradj le semmiről: a folyamatosan frissülő és bővülő 150.budapest.hu oldalon megtalálsz minden kapcsolódó programot. Buda, Pest és Óbuda egyesítésének 150. évfordulója alkalmából rengeteg programot szervez a főváros, logikusnak látszott, hogy az információáramlás és az átláthatóság érdekében külön honlapot hozzanak létre az események listázására és ismertetésére.

Bővebben...

Általános információk a turisztikai attrakciók üzemeltetőinekA turisztikai attrakció olyan turisztikai céllal hasznosított és működtetett természeti vagy ember alkotta vonzerő, illetve földrajzi terület, amely a látogatók számára élmény-, szabadidős, utazási szolgáltatásokkal, kínálati palettával, vagy szórakoztatási funkcióval rendelkezik. A regisztrációs kötelezettség a turisztikai attrakció üzemeltetői tevékenységet 2021. november 1. napján már ellátókra, illetve azt követően megkezdő szolgáltatókra vonatkozik: közöttük a zenés, táncos rendezvény. A turisztikai attrakciók NTAK-adatszolgáltatása 2023. július 1-jén indul.

Bővebben...

A Nemzeti Művelődési Intézet az alábbi, nyilvántartásba vett képzéseket indítja támogatott formában. A képzésekhez a támogatási forrást Magyarország Kormánya biztosítja a közművelődési szakemberek szakmai továbbképzésének elősegítése érdekében.

Bővebben...

„Vége azoknak az időknek, amikor majd az állam megoldja” – Interjú Csák János kulturális és innovációs miniszterrelÚj finanszírozási rendszert dolgoz ki a kulturális és innovációs tárca, a forrásokhoz pedig követelmények társulnak majd. Az üzleti világból érkezett miniszter azt mondja: vége a lobbizásnak, az elmúlt évtizedek nyerteseinek részt kell vállalniuk a kulturális élet fenntartásában.
Fotó: Hartyányi Norbert/Kultúra.hu

Bővebben...

marc15Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából Novák Katalin köztársasági elnök az Országházban, Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter, Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára és Závogyán Magdolna kultúráért felelős államtitkár a Pesti Vigadóban állami kitüntetéseket és művészeti díjakat adományozott a kulturális élet jeles képviselőinek.
Gratulálunk a díjazottaknak.

Bővebben...

Élő örökségek jubileumi éveNegyvennyolc szellemi kulturális örökség, számtalan népművészeti, hagyományőrző fesztivál, koncertek, táncházak, bemutatók, workshopok várják az érdeklődőket egész évben. 2023-ban húszéves az UNESCO szellemi kulturális örökség megőrzéséről szóló egyezménye.

Események

Bővebben...

Ez a 23 író írja a Budapest Nagyregényt a beküldött történetekből23 kerület, 23 író, több száz beküldött történet – különleges alkotói folyamat vette most kezdetét, aminek a végén megszületik a Budapest Nagyregény a főváros 150. születésnapjára. Lezárult a Budapest Nagyregény történetgyűjtő kampánya, amiben több százan vettek részt, és aminek hála, a fővárosiak lakóhelyükhöz köthető családi, személyes történetekkel, helyi legendákkal gazdagították a felhívással párhuzamosan zajló nagyszabású kutatómunkát.

Bővebben...

Kulturális és Innovációs MinisztériumA Kormány 20/2023. (I. 30.) Korm. rendelete módosította a kulturális szakértői tevékenység folytatásának feltételeiről és a kulturális szakértői nyilvántartás vezetéséről szóló 416/2017. (XII. 18.) Korm. rendeletet.
A rendelet által előírt mesterfokozatok és szakképzettségek, valamint egyetemi szintű végzettségek és szakképzettségek nem változtak, valamint a közművelődési szakértői, tanfolyam-jellegű szakmai továbbképzés elvégzése is feltétele a szakértői tevékenység folytatásának.

Bővebben...

A nyitottságot és a 150 éves Budapestet ünnepli idén a Tavaszi Fesztivál Idén az elfogadás és a nyitottság élményét ígéri a főváros egyik legnagyobb múltú kulturális rendezvénysorozata, a Budapesti Tavaszi Fesztivál. Április 20-a és május 2-a között 30 helyszínen, több, mint 50, műfajokon átívelő összművészeti programmal és jubileumi élménnyel vár mindenkit a 150 éves fővárost ünneplő fesztivál. Évfordulók, világnapok, ikonikus művészek, közösségi élmények a palettán, két héten át.

Bővebben...

Megjelent a Minősített Közösségi Színtér Címre, a Minősített Közművelődési Intézmény Címre és a Közművelődési Minőség Díjra vonatkozó pályázati felhívásA Kulturális és Innovációs Minisztérium 2023-ban is meghirdeti a Minősített Közösségi Színtér Cím, a Minősített Közművelődési Intézmény Cím és a Közművelődési Minőség Díj pályázatot. A pályázat célja a közművelődési tevékenységet végző szervezetek minőségorientált működésre ösztönzése és a közművelődési minőségfejlesztés területén elért eredményeik elismerése.

Bővebben...

Egy falat Budapest – különleges gasztroséták indulnak márciusbanEgy tucat gasztronómiai témájú városi sétával érkezik a tavasz az Imagine Budapestnél. De lesz főzdelátogatás, italtörténeti séta és gasztrotárlat-vezetés is. A gasztroséták egy egészen különleges válfajai a városi programoknak – a sétálók imádják őket, de megszervezni egy-egy ilyet, nos, nem mindig zökkenőmentes. Különleges recept alapján készülnek, hiszen van bennük egy csipet történelem, némi mászkálás, egy nagy adag kóstolás, és ízesítésnek a felfedezés örömét is bele kell keverni.
Fotó: Bartha Dorka/Énbudapestem

Bővebben...

A „Budapest 150” drámapályázat – díjátadóNyolc fővárosi témájú drámából válogathatnak a színházi alkotók Budapest születésnapjára.
A Budapest Drámapályázat nyerteseinek és a Budapest Nyitány pályázatának kihirdetésével kezdődött el az az ünnepi rendezvénysorozat, ami a főváros egyesítésének 150. évfordulóját ünnepli. A drámapályázat megosztott második helyezettje Pass Andrea és Trencsényi Katalin lett, a megosztott harmadik helyet pedig Egressy Zoltánnak és Kisari Szabolcsnak ítélte a szakmai zsűri.

Bővebben...

Újra jönnek az ingyenes fővárosi sportprogramokA görkoritól a SUP jógáig: a közösségi költségvetés egyik legsikeresebb ötlete, az Aktív Budapest idén is folytatódik, várhatóan szélesebb sportnem-választékkal. Idén már a harmadik évada fut a közösségi költségvetésnek – egyelőre az ötletek első körös értékelése zajlik. De szerencsére a korábbi évek nyertesei is – mint jól bevált gyakorlatok – megmaradnak, ezek közül is az egyik legnépszerűbb az Aktív Budapest.

Bővebben...

Alkalmi bélyegblokk köszönti a Magyar Zene HázátEgyéves a Magyar Zene Háza. Ennek alkalmából a Magyar Posta alkalmi bélyegblokkot bocsátott forgalomba. A fekete sorszámú, perforált bélyegblokk ötvenezer, a piros sorszámú, vágott változat négyezer példányban készült. A bélyegre a Magyar Zene Háza épületének belső részlete és külső homlokzata került, míg az alkalmi borítékon a Magyar Zene Háza felülnézeti képe látható.

Bővebben...

Bordás István elnök A Magyar Népművelők Egyesülete 2023. február 16-án a Kispesti Munkásotthonban tartotta tisztújító közgyűlését. A tagság elfogadta Bordás István elnök beszámolóját, és megköszönte a leköszönő elnökség négyéves munkáját. A közgyűlés újabb négy évre Bordás Istvánt választotta meg elnöknek. Az elnökség tagjait és a Felügyelő Bizottság tagjait is megválasztották.
A munkájukhoz sok sikert kívánunk!

Bővebben...

Felvételi kisokos 2023Idén is elkészült a felvételi jelentkezés és az eljárás legfontosabb tudnivalóit összegző kiadványunk, a Felvételi kisokos, amelyben a jelentkezők sok kérdésükre megtalálhatják a választ. Határidők és menetrend, pontszámítás, többletpontok és feltöltendő dokumentumok, segítő alkalmazások és tájékozódási lehetőségek – ez mind megtalálható a 2023-as Felvételi kisokosban.

Bővebben...

� Lakossági tartalom �

Keresés Doboz kibontása

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Társadalmi felelősségvállalás Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

Közadatkereső Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760