Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

Alkalmi bélyegblokk köszönti a Magyar Zene HázátEgyéves a Magyar Zene Háza. Ennek alkalmából a Magyar Posta alkalmi bélyegblokkot bocsátott forgalomba. A fekete sorszámú, perforált bélyegblokk ötvenezer, a piros sorszámú, vágott változat négyezer példányban készült. A bélyegre a Magyar Zene Háza épületének belső részlete és külső homlokzata került, míg az alkalmi borítékon a Magyar Zene Háza felülnézeti képe látható.

A Magyar Zene Házát 2022. január 22-én, a Magyar Kultúra Napján nyitotta meg Orbán Viktor miniszterelnök. A Liget Budapest Projekt részeként megvalósult épület Sou Fujimoto japán építész tervei alapján épült fel. Különlegessége, hogy az épített és a természeti környezet harmonikus együttélését teremti meg, teret biztosítva ezáltal a zenei élmény és a természet találkozásának is.

A bélyeget Palkó György művészfotói alapján Kara György grafikusművész tervezte és az ANY Biztonsági Nyomda gyártotta.

A megnyitás óta eltelt egy év alatt közel egymillió látogatója volt az intézménynek, hatalmas az érdeklődés a zenei és kiállítási programok, a zenepedagógiai foglalkozások, az épületséták iránt. Az ugyancsak nagy népszerűségnek örvendő Hangdimenziók – Zenei utazások térben és időben című, az egyetemes zenetörténetet bemutató állandó kiállítás mellett 2023 januárjától látogatható a Nekünk írták a dalt! A magyar populáris zene hőskora és társadalmi hatásai, 1957-től a rendszerváltozásig című, első időszaki tárlat is. (Beszámolónk a kiállításról itt olvasható.)

Fotó: Magyar Posta Zrt.

Forrás: kultura.hu

Share
� Lakossági tartalom �

Keresés Doboz kibontása

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Társadalmi felelősségvállalás Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

Közadatkereső Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760