Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

Elindult a Budapest150 programjainak hivatalos honlapjaHogy biztosan ne maradj le semmiről: a folyamatosan frissülő és bővülő 150.budapest.hu oldalon megtalálsz minden kapcsolódó programot. Buda, Pest és Óbuda egyesítésének 150. évfordulója alkalmából rengeteg programot szervez a főváros, logikusnak látszott, hogy az információáramlás és az átláthatóság érdekében külön honlapot hozzanak létre az események listázására és ismertetésére.
150 évvel ezelőtt a három városrész, Pest, Buda és Óbuda polgárai: elkezdték részeiből összerakni a várost. És ez a 150 éves munka ma sem ért véget, a budapestiek minden egyes nap újraegyesítik városukat.”

A 150.budapest.hu elindulását Karácsony Gergely főpolgármester jelentette be saját Facebook-oldalán. „A város egyesítésének 150. évfordulóját nemcsak maradandó alkotásokkal, de rengeteg kulturális programmal, ezernyi közösségi eseménnyel is ünnepeljük, mind a 23 kerületben. Hogy biztosan ne maradj le semmiről, a folyamatosan frissülő és bővülő 150.budapest.hu oldalon gyűjtünk össze minden programot” – írta a főpolgármester.

Mától tehát az új Budapest Portálon érhetők el a Budapest150 emlékév legfrissebb és legfontosabb programjai. A 150.budapest.hu-n folyamatosan bővül a kínálat, hogy a két éven át tartó rendezvénysorozat minden kerületi és fővárosi eseménye elérhető legyen az érdeklődők számára, így lesz 2023-ban ez a honlap a budapestiek és a Budapestre látogatók programtervezésének kiindulópontja.

Ahogy a 150.budapest.hu-n Karácsony Gergely főpolgármester írja: „Budapest 150 éves sztorija a budapestiek saját magukhoz és városukhoz való kapcsolódásának története. Sokan és sokféleképpen lakják be Magyarország fővárosát: különböző vágyakkal, álmokkal és érzelmekkel élünk itt, és Budapest a város, amely teret ad annak, amire vágyunk, és hogy amit álmodunk, az megvalósulhasson. Budapest a lehetőség, egyben a felelősség is, hogy azzá váljunk, akik lenni akarunk. Budapest az önkifejezés és a szabad identitásválasztás városa. Budapest ezért változik állandóan, és hasonlít is mindig magára. 150 évvel ezelőtt a három városrész, Pest, Buda és Óbuda polgárai: elkezdték részeiből összerakni a várost. És ez a 150 éves munka ma sem ért véget, a budapestiek minden egyes nap újraegyesítik városukat. Nekik köszönhető, hogy Budapest Európa egyik leggyorsabban fejlődő metropolisza és a magyar nemzet valódi fővárosa.“

Forrás: ÉnBudapestem

Share
� Lakossági tartalom �

Keresés Doboz kibontása

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Társadalmi felelősségvállalás Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

Közadatkereső Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760