Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

Tájékoztató jogszabályváltozásról: Az 1%-os összeg megszerzésének feltétele, hogy a kedvezményezettnek ne legyen köztartozása.

A 2008-as rendelkező évben az alapítványokat, társadalmi szervezeteket, közalapítványokat nem illeti meg a nekik felajánlott 1%-os összeg akkor, ha a kedvezményezettnek 2008. augusztus 1-je és a kedvezményezetti státusz igazolására szolgáló, 0837 számú adatlap keltének időpontja közötti időszakban, akár csak egy napig olyan lejárt esedékességű köztartozása van, amelyre fizetési halasztást vagy részletfizetési kedvezményt nem kapott.

Az adóhatóság a 0837 számú adatlapot legkésőbb 2008. szeptember 1-ig juttatja el a kedvezményezetteknek. Köztartozásnak minősül nem csupán az állami adóhatóságnál, hanem a vámhatóságnál, az önkormányzati adóhatóságnál, esetlegesen más szervezetnél nyilvántartott, törvényből eredő fizetési kötelezettség is azzal, hogy a köztartozás vizsgálata során az adóhatóságnál nyilvántartott adótartozás összegét csökkenteni kell az ugyanazon hatóságnál nyilvántartott túlfizetés összegével. Érvénytelen annak a magánszemélynek a rendelkező nyilatkozata, aki olyan szervezet részére ajánlotta fel az adója 1%-át, amelyik a kérdéses időszakban köztartozással rendelkezik. Az adóhatóság a magánszemélyt a rendelkező nyilatkozat érvénytelenségről, a kedvezményezett elutasításától számított 30 napon belül, az érvénytelenség konkrét okának megjelölése nélkül, határozattal értesíti. 

Share
▼ Lakossági tartalom ▼

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Keresés Doboz kibontása

Vendégprogramok Doboz kibontása

Fotótár Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760