Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

euKözzétették a Tanács és a tagállamok kormányainak a Tanács keretében ülésező képviselői által elfogadott, a 2008-2010. évi kulturális munkatervről szóló következtetéseket. 

Az Európai Unió Hivatalos Lapjának 2008. június 10-i, C 143 számában megjelentek a Tanács és a tagállamok kormányainak a Tanács keretében ülésező képviselői által elfogadott, a 2008-2010. évi kulturális munkatervről szóló következtetések.

A felek megállapodtak abban, hogy tagállami szakértőkből álló munkacsoportokat hoznak létre a munkatervben foglalt alábbi elvekhez és megbízatásokhoz kapcsolódóan: - a művészek és a kultúra területén tevékenykedő más szakemberek mobilitását meghatározó feltételek javítása; - a kultúrához való hozzáférés előmozdítása, különösen a kulturális örökség, a többnyelvűség, a digitalizáció, a kulturális turizmus, az oktatással, különösen a művészeti oktatással fennálló szinergiák és a gyűjtemények nagyobb mobilitása támogatásán keresztül; - adatok, statisztikák és módszertanok kialakítása a kulturális ágazatban, valamint azok összehasonlíthatóságának javítása; - a kulturális és kreatív ágazatok, azon belül is elsősorban a KKV-k teljesítőképességének maximalizálása; - a kulturális kifejezések sokszínűségének védelméről és előmozdításáról szóló Unesco-egyezmény támogatása és végrehajtása.

http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:C:2008:143:9:16:HU:PDF
Forrás: Kultúrpont

 
Share
▼ Lakossági tartalom ▼

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Keresés Doboz kibontása

Vendégprogramok Doboz kibontása

Fotótár Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760