Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English
MMIKLA Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus a kulturális szakemberek szervezett továbbképzési rendszerében akkreditált 120 órás képzést indít a „Gazdasági, vezetési és államháztartási ismeretek közművelődési intézményvezetőknek” elnevezéssel. A heti egyalkalmas őszi képzési csoport a tervek szerint 2011. október 18-án indul.
Meghosszabbított jelentkezési határidő: 2011. október 10.

Alapítási engedély száma: (Közm./A/25/2010. (VI.21.) Indítási engedély száma: (Közm./I.35/2010. (VI. 21.).

A képzés célja és a képzés során megszerezhető ismeretek, kompetenciák: a 150/1992. (XI. 20.) Korm. r. 6/A. § (1) b) pont által előírt vezetési-szervezési, pénzügyi-gazdasági ismeretek elsajátításával a továbbképzést elvégző: - képes legyen javaslatot tenni egy költségvetési szervként működő közművelődési intézmény alapító okiratára, szervezeti és működési szabályzatára, munkatervére, fejlesztési stratégiájára, költségvetésére és össze tudja állítani az előírt, kapcsolódó beszámolókat; - ellenőrizni tudja egy költségvetési szervként működő közművelődési intézmény gazdálkodásának, számvitelének, könyvvezetésének főbb folyamatait; - a vonatkozó jogszabályi és szakmai követelményeknek megfelelően irányítani, működtetni tudjon egy közművelődési intézményt.

A képzés módszerei és időarányok: Előadás - 39 óra, konzultáció - 27 óra, egyéni/közös gyakorlat -36 óra, egyéni feladatmegoldás: - 18 óra,

A továbbképzési program tantervi egységei: 1. Közművelődési igazgatási ismeretek 2. Pénzügyi-gazdasági ismeretek 3. Vezetési-szervezési ismeretek 4. Munkaügyi ismeretek

Oktatók: Többéves szakmai és oktatói gyakorlattal rendelkező közművelődési, jogi, közgazdasági pénzügyi és államháztartási végzettséggel és több éves felnőttképzési gyakorlattal rendelkező szakemberek. Többek között: Dr. Aradi Zsolt, Dr. Matoricz Anna, Kovács-Fridrik Lilla, Lilliné Fecz Ildikó, Dr. Németh János, Dr. Koncz Gábor, Brüll Edit, Hortobágyiné Török Rita, Szedlacsek Emília, Dr. Falusi Andrea, Borbáth Erika, Kary József, Polyák Albert, a névsor közel sem teljes, egy-egy tanárral még folyik az egyeztetés.

Kiknek ajánljuk a képzést? A továbbképzési program elsődleges munkaköri célcsoportja: költségvetési szervként működő közművelődési intézmények azon intézményvezetői, akik ismételten pályázni kívánnak a jelenlegi beosztásukra. A továbbképzési program egyéb kulturális munkaköri célcsoportja/i: felsőfokú közművelődési végzettséggel vagy nem szakirányú egyetemi végzettséggel és felsőfokú közművelődési szakirányú munkaköri szakvizsgával rendelkezők és elsősorban a közművelődési szakember I., II. munkakörökben foglalkoztatott közalkalmazottak.

A jelentkezéshez szükséges képesítési követelmény: felsőfokú közművelődési végzettséggel, vagy nem szakirányú egyetemi végzettséggel és felsőfokú közművelődési szakirányú munkaköri szakvizsgával rendelkezők.

A képzés óraszáma: 120 óra (20 x 6 óra)

A képzés tervezett ütemezése: oktatás keddi napokon (heti egy alkalom), összesen 20 alkalommal, alkalmanként 6 órás időtartamban (általában 9-15 óra között).

A képzés tervezett időpontjai: 2011. október 18. – 2012. március 20.

A továbbképzési program szakmai és vizsgakövetelményei:

A hallgatók egy-egy képzési tanegységen való részvételüket esszékérdés(ek) írásbeli megválaszolásával fejezik be (3 helyszínen és egy otthon megírt dolgozat). Az esszékérdések értékelése konzultáció keretében történik.

A négy tanegység elvégzése után záródolgozat elkészítésével adnak számot a képzés résztvevői az elsajátított ismeretekről.

A továbbképzési program teljesítésének követelményei: - A továbbképzési költség teljes összegének befizetése (amennyiben a résztvevő a 4 tanegységet nem egyszerre végzi el, akkor tanegységenkénti fizetés is lehetséges). A 4 tanegység elvégzésének maximum 1,5 éven belül teljesülnie kell. - A továbbképzés óraszámának 90%-ának teljesítése.

A képzés tervezett kezdete: 2011. október 18. A képzés tervezett befejezése: 2012. március 20.

A képzés helyszíne: Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus (Budapest I. kerület, Corvin tér 8.)

Meghosszabbított jelentkezési határidő: 2011. október 10.

A képzésre korlátozott számban tudunk jelentkezéseket elfogadni. A részvételi szándékot a jelentkezés sorrendjének megfelelően regisztráljuk. A jelentkezés a csatolt jelentkezési lap kitöltésével történik. A jelentkezési lapot személyesen, e-mailen, és postai úton lehet eljuttatni.

A képzés elindításának minimális létszáma: 15 fő. Részvételi díj: 75.000 Ft

A résztvevők által kötelezően ismerendő szakirodalom bibliográfiai adatai:

  • ÁSZ, PM, MÁK munkatársai: Államháztartási fogalomtár, Saldo Kiadó 2008
  • államháztartási törvény, kulturális törvény, Kjt. és a témákhoz kapcsolódó hatályos jogszabályok
  • Dr. Váradi László: A művelődés igazgatása, Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet, 2008.
  • Dr. Aradi Zsolt - Dr. Kézdi Árpád: A közszféra sikeres kultúraváltásához azonosulni kell a célokkal Ellenőrzési Figyelő 2009/2
  • Dr. Aradi Zsolt: Új kultúra a költségvetési szervek gazdálkodásában – vezércikk Szakma 2010/3
  • Dr. Aradi Zsolt: A költségvetési szervek jogállásának és gazdálkodásának új rendje Pénzügyi Szemle 2009/2-3 száma

A résztvevők számára ajánlott szakirodalom bibliográfiai adatai: - Szabó-Bakos Eszter–Déri Tibor: Gazdasági és vezetési alapismeretek, Tankönyvmester Kiadó 2005. - Daubner Katalin- Horváth Sándor- Petró Katalin: Kultúra-gazdaságtani tanulmányok (AULA kiadó 2000.) - Dr. Aradi Zsolt: Szakmailag hatékony, jobb minőségű, szabályozott közfeladat-ellátás Ellenőrzési Figyelő 2009/2

Információ:
B. Hegedűs Katalin, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. , 225-6005.

A jelenkezési lap letölthető innen. (A jelentkezési lapot a 1-201-5764 faxszámra vagy (kitöltve, aláírva) vagy PDF-ben a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre kell visszaküldeni.)

(Nyilvántartási szám: 01-0048-06)

Forrás: Erikanet.hu

Share
▼ Lakossági tartalom ▼

Keresés Doboz kibontása

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Vendégprogramok Doboz kibontása

Fotótár Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760