Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

Budapesti Művelődési KözpontKövesse naprakészen a Budapesti Művelődési Központ tartalomszolgáltatásait!

Internetes böngészőjébe vagy levelező programjába vegye fel rss hírcsatornáinkat, hogy könnyedén követhesse információs szolgáltatásainkat.
RSS kisokos

 

 A Budapesti Művelődési Központ által működtett honlapok rss csatornái:

A Budapesti Művelődési Központ honlapja
http://www.bmknet.hu/component/obrss/bmk-rss

Felnőttképzésinfó.hu
Minden, amit a felnőttkori tanulásról tudni érdemes!
Tematikus linkgyűjtemény a felnőttkori tanulásról.
http://www.felnottkepzesinfo.hu/rss.php

Teérted Akadémia
Egy honlap neked, érted, rólad!
Ifjúsági információs honlap fókuszában a pályaorientációval.

http://teertedakademia.hu/rss/szakerto

http://teertedakademia.hu/rss/diak

Zöld Tömb – élhetőbb panel
A nagyvárosi élettér- és életmód zöldítés témaköréhez kapcsolódó iskolai oktatóprogramokat és családi eseményeket kínáló kampányév eredményeit összefoglaló honlapja.
http://www.zoldtomb.hu/rss/zoldtomb.xml

RSS olvasók

 RSS kisokos

Az RSS-t gyakran frissülő weboldalak (többek között blogok, portálok) használják, az oldalon megjelenő új tartalom (cikkek, bejegyzések) rövid összefoglalójának terjesztésére. 

A felhasználók az RSS-csatornákra történő feliratkozás révén előre beállíthatják, hogy honnan szeretnék a friss híreket megkapni, így több (tíz, száz) oldal hírei egyetlen felületen hozzáférhetők, kezelhetők lesznek, nem kell mindegyiket végiglátogatni a felhasználót érdeklő információ megtalálására.

A feliratkozáshoz be kell írni a csatorna címét az olvasóprogramba, vagy a Feed-icon.svg illetve az RSS icon.svg (esetleg az XML icon.svg) ikonra kattintani a böngészőben. A frissítés történhet egészen gyakran, pár tízpercenként is, így folyamatosan zajló események nyomon követésére is lehetőség nyílik. A csatornákat lehet például tartalmuk szerint szűrni, elemeiket időrend vagy más szempont alapján rendezni.

A számos RSS-csatorna (RSS-hírfolyam vagy RSS feed) megjeleníthető webes felületen vagy az olvasásukra szolgáló programmal. Általában napjaink böngésző- és levelezőprogramjai is tudják kezelni az RSS-csatornákat. A böngészők közül a Mozilla Firefox (a 2.0 változattól), az Opera, az Internet Explorer (a 7-es változattól), Apple Safari, és a KHTML (Konqueror, Akregator) támogatja az RSS-t. Az ilyen programok adott (állítható) időtartamonként (általában 10 perc) frissítik az összes RSS-t, így a felhasználó viszonylag gyorsan értesülhet az új hírekről.

A csatornák egyes hírekből állnak, melyeknek címe, dátuma, tartalma van, valamint egy hivatkozás, mely a hírt teljes terjedelemében tartalmazó oldalra mutat.

Forrás: Wikipedia.org

Share
▼ Lakossági tartalom ▼

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Keresés Doboz kibontása

Vendégprogramok Doboz kibontása

Fotótár Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760