Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

statisztikaHasznos módszertani segédanyaggal támogatja a Nemzeti Művelődési Intézet a 2016-os közművelődési ágazati adatszolgáltatás elvégzését. A segédanyagok a honlapon az érdeklődő szakemberek számára elérhetőek és letölthetőek.

A Művelődési Intézet a közművelődést érintő ágazati statisztikai adatszolgáltatás adatainak összegyűjtése, rögzítése során 2015-ben azt tapasztalta, hogy az adatszolgáltatók egy része, különösen a kisebb közművelődési szervezetek, közösségi színterek, a tevékenységükkel kapcsolatos adatokat év közben folyamatosan nem a jelentés szerkezete szerint rögzítik, így az éves jelentés kitöltése a szükségesnél nagyobb feladatot ró a jelentést kitöltőkre.

A Művelődési Intézet a 2016. évi adatgyűjtés támogatására komplex, rugalmasan használható, felhasználóbarát segédletet készített az OSAP 1438 számú statisztikai jelentőlap alapján. A munkalapok és táblázatok a 2015. évi űrlap szerkezetét követik, néhány helyen további információgyűjtési lehetőséget is tartalmaznak.

Abban bízunk, hogy az anyagot sokan fogják letölteni és a kedvező tapasztalatok alapján 2016. január 1-jétől széles körben elterjed a használata. Fontos felhívnunk a figyelmet arra, hogy a segédlet nem helyettesíti a közművelődési statisztikai jelentőlap kitöltését!

A statisztikai jelentés az év során keletkezett elemi adatok összegezése. Az elemi adatok gyűjtése, megőrzése az adatszolgáltató kötelezettsége. A segédlet a rendezvények, programok tekintetében tételenként rögzíti a látogatók, résztvevők, foglalkozások számát.

Az amatőr művészeti formák, klubok, képzések esetében ajánlott a közösségi munkanapló használata, mert az tartalmazza a tagok számát és életkor szerinti összetételét, a foglalkozások, bemutatkozások számát. A munkanapló a Művelődési Intézet honlapjáról letölthető.

A felmerülő kérdésekre fővárosi intézmények munkatársai számára a Budapesti Művelődési Központ munkatársa Egervári Krisztina szívesen válaszol.

Információ: Egervári Krisztina, 371-2774, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Művelődő közösségi munkanapló sablon

Forrás: NMI

Share
▼ Lakossági tartalom ▼

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Keresés Doboz kibontása

Vendégprogramok Doboz kibontása

Fotótár Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760