Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

Növekedett az előadó-művészeti szervezetek támogatásaÖsszesen 1.1 milliárd forint állami támogatást nyertek a minősítéssel nem rendelkező előadó-művészeti szervezetek, táncegyüttesek, valamint szabadtéri és nemzetiségi színházak működésük és szakmai programjaik támogatására.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a színház- és táncművészeti előadó-művészeti szervezetek számára hirdetett pályázatán összesen 1110,3 millió Ft támogatást ítélt meg a minősítéssel nem rendelkező, de a hatóság nyilvántartásában szereplő, többségében független színházak és táncegyüttesek, továbbá a szabadtéri, a nemzetiségi és a befogadó színházak 2017. évi működésének támogatására.

A keretösszegből a színházi szervezetek 388,3 millió, a táncegyüttesek 176,5 millió, a forgalmazó szervezetek 207 millió, a szabadtéri színházak 248,5 millió, a nemzetiségi színházak pedig 90 millió forintos támogatásban részesültek.

A színházak és táncegyüttesek 115 érvényes pályázatából 98 kapott támogatást.

Az eljárás során a felkért szakértők előterjesztései alapján a pályázatokhoz a Táncművészeti és a Színházművészeti Bizottság készített döntési javaslatot. A benyújtott pályázatokról, az emberi erőforrások minisztere nevében eljárva, Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár – a két bizottság által megfogalmazott döntési javaslatokra figyelemmel – hozta meg döntését.

A minősítéssel nem rendelkező színház- és táncművészeti, előadó-művészeti szervezetek támogatását célzó pályázat keretösszege összesen 1.1 milliárd forint, amely 82,5 millióval több, mint 2016-ban.

A pályázat döntési listái itt érhetők el.

Forrás: kormany.hu

Share
▼ Lakossági tartalom ▼

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Keresés Doboz kibontása

Vendégprogramok Doboz kibontása

Fotótár Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760