Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

A kulturális vidékfejlesztést és az esélyegyenlőtlenség csökkentését célzó lépéseket hangsúlyozta a terület elmúlt egy évét értékelve Hiller István szakminiszter.

Az oktatási és kulturális tárca vezetője a kormányszóvivői tájékoztatón a minisztérium programjai közül kiemelte a Portál könyvtárprogramot, az 580 vidéki múzeum modernizációját célzó Alfa programot, valamint a kulturális egyenlőtlenségek csökkentésére indított Közkincs programot.

Szólt arról, hogy az Új Magyarország Fejlesztési Tervben (ÚMFT) átfogó könyvtár- és múzeumfejlesztésekre 8,5 milliárd forintot, a könyvtári hálózat szolgáltatásfejlesztéseire 9 milliárd forintot, míg a multifunkcionális közösségi központokhoz, illetve kialakításukhoz kapcsolódó Agora és Agora Plusz Programra összesen 23,5 milliárd forintot különítenek el.

A modern országkép alakítása jegyében, a Nemzeti Emlékezet Program részeként az idén Batthyány Lajos születésének 200. évfordulójára, valamint Kodály Zoltán születésének 125. és halálának 40. évfordulójára emlékeznek – sorolta a tárca vezetője.

Forrás: Figyelőnet

Share
▼ Lakossági tartalom ▼

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Keresés Doboz kibontása

Vendégprogramok Doboz kibontása

Fotótár Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760