Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

Ismét adományozható a Bessenyei György-díjMegjelent az Emberi Erőforrások Minisztere által adományozható elismerésekről szóló 26/2016-os EMMI rendelet módosítása, ami egyebek között visszaállítja a BESSENYEI GYÖRGY-díjat. 2019-benl egyszeri módon  a díjból nem 5 hanem 10 adományozható!
A díj átadási alkalma ezentúl augusztus 20-a lesz.

Fontos, hogy minél több kezdeményezés érkezzen be már ebben az évben.

5/A. Bessenyei György-díj
25/A.1. A díj a kultúra érdekében a muzeális intézményekről, a nyilvános könyvtári ellátásról és a közművelődésről szóló 1997. évi CXL. törvény szerinti közművelődési intézményekben vagy közösségi színterekben végzett kiemelkedő tevékenységet végző közművelődési szakembereknek adományozható, akik elméleti tevékenységükkel, új módszerek kidolgozásával, azok alkalmazásával és terjesztésével a korszerű művelődést és a művészi ízlés fejlesztését szolgálták.
25/A.2. A díj átadására augusztus 20-a alkalmából kerül sor.
25/A.3. A díjból évente legfeljebb öt adományozható.
25/A.4. A díj adományozására javaslatot tevő bizottság tagjait a miniszter – az érintett szakmai szervezetek javaslatait mérlegelve – négy évre kéri fel.
25/A.5. A díjazott emlékérmet és az adományozást igazoló oklevelet kap. Az emlékérem kerek alakú, bronzból készült, átmérője 90, vastagsága 9 mm. Az emlékérem Vígh Tamás szobrászművész alkotása, első oldalán középen Bessenyei György domború arcképét ábrázolja, és azon „BESSENYEI GYÖRGY-DÍJ” félkörívű felirat található.
Az emlékérem hátoldalát „A KÖZMŰVELŐDÉSÉRT” felirat díszíti.
25/A.6. A díjhoz pénzjutalom jár. A díjjal járó pénzjutalom mértéke az illetményalap harmincszorosának megfelelő összeg.

Forrás: Magyar Közlöny

Share
▼ Lakossági tartalom ▼

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Keresés Doboz kibontása

Vendégprogramok Doboz kibontása

Fotótár Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760