Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

Már könnyen érthetően is informálódhat a koronavírusrólAz úgynevezett könnyen érthető kommunikáció (KÉK) egy olyan technika, aminek legalább olyan jelentősége van az értelmi fogyatékossággal élő emberek életében, mint a rámpának a mozgássérültek, a Braille-írásnak a látássérültek vagy a jelnyelvnek a hallássérültek számára.

A könnyen érthető szövegek nemcsak az értelmi fogyatékossággal élő embereknek, hanem szélesebb társadalmi réteg számára is segítséget nyújthatnak: például a szociálisan hátrányos helyzetben élőknek, a kevésbé iskolázottaknak, az olvasási zavarokkal küzdőknek, a más anyanyelvűeknek, a kiskorúaknak és az időseknek.

Ezért is fontos, hogy ahogy erősödik a koronavírus-járvány Magyarországon, elkészüljenek a könnyen érthető ajánlások is.

A francia kormányzati koronavírusos információs oldal teljes egészében elkészült könnyen érthető formában is, nálunk az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége (ÉFOÉSZ) nevű civil szervezet készítette el a legfontosabb információkat könnyen érthető formában.

A könnyen érthető tájékoztatót innen tudják letölteni (PDF).

Forrás: index.hu

Kapcsolódó cikkeink:

Share
▼ Lakossági tartalom ▼

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Keresés Doboz kibontása

Vendégprogramok Doboz kibontása

Fotótár Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760