Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

NKA logoPályázók köre: Közművelődési alaptevékenységgel (statisztikai adatlap a 2017. évi közművelődési tevékenységről OSAP 1438) foglalkozó intézmények, önkormányzatok (települési önkormányzat abban az esetben, ha nincs alapított közművelődési intézménye), egyesületek, alapítványok, nonprofit gazdasági társaságok és szakmai szervezetek.
Altéma kódszáma:
205107/114
Benyújtási határidő: 2018. május 14., éjfél.

Bővebben...

Csoóri Sándor Alap 2018Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő nyílt pályázatot hirdet a Csoóri Sándor Alap program támogatására. A program célja a hazai magyar és nemzetiségi, valamint a határon túli magyar néptánc-, népzenei együttesek és népdalkörök, tárgyalkotó népművészeti alkotóközösségek tudásátadásának elősegítése, szakmai munkájának fejlesztése, a közösségek megerősítése.
Figyelem! A benyújtási határidőt meghosszabbították: 2018. május 2. 23:50.

Bővebben...

 Emberi Erőforrások MinisztériumaAz Emberi Erőforrások Minisztériuma háromszázmillió forint keretösszeggel pályázatot hirdet közművelődési érdekeltségnövelő támogatásra. Cél a közművelődési intézmények, közösségi színterek műszaki-technikai eszközállományának, berendezési tárgyainak gyarapítása, épületének karbantartása, felújítása.
Benyújtási határidő: 2018. április 29.

Bővebben...

Emberi Erőforrások MinisztériumaPályázatot hirdetett az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) térítésmentes jelnyelvi tolmácsszolgáltatások működtetésére - jelentette be a tárca szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.
Czibere Károly közölte, a felhívásra február 28-ig jelentkezhetnek azok a társadalmi szervezetek, amelyek vállalják, hogy az arra jogosult hallássérült vagy siket embereknek térítésmentes jelnyelvi tolmácsolást biztosítanak.

Bővebben...

Magyar Népművelők EgyesületeA Magyar Népművelők Egyesülete elnöksége pályázatot hirdet közművelődési intézmények és/vagy önkormányzatok számára az MNE XXXVI. vándorgyűlésének megrendezésére.
A pályázat célja, hogy a lehető legmegfelelőbb helyszínen rendezzék meg a közművelődési szakmai legnagyobb országos találkozóját.

Bővebben...

NKA Megjelent a Nemzeti Kulturális Alap pályáztatási naptára. Az itt található dátumok tervezett dátumok, ezért kérik, hogy az NKA-portál jobb oldalán található eseménynaptárat kísérjék figyelemmel, az ott megjelenő dátumokat folyamatosan frissítik.
2018. I. félévi pályáztatási naptár »

Bővebben...

A Mi Kultúránk (AMIK) – rövidfilmfesztivál pályázati felhívásA Budapesti Művelődési Központ idén első alkalommal rendezi meg az „A Mi Kultúránk (AMIK)” – rövidfilmfesztivált. Az eseménysorozatra 2018. május 14. és 18. között kerül sor a BMK-ban.  Olyan pályaműveket várunk, melyben a fiatal alkotók megjelenítik, megfogalmazzák, hogy mit jelent számukra a kultúra, és hogyan közelítenek, annak különböző megnyilvánulásaihoz. A fesztiválra nevezni két kategóriában, élő szereplős és animációs rövidfilmmel lehet.
A nevezéseket  2018. április 30. éjfélig várjuk.
Nevezési lap »

Bővebben...

Kemencei Ilona Pihenő – dalolva című fotójaEgymillió, hétszázötvenezer és ötszázezer forintos támogatásban részesülhetnek azok a művelődési házak, amelyek elnyerik a 2018-as, 15. Kultúrházak éjjel-nappal programsorozat kiemelt helyszíneinek címét. Az országos kulturális rendezvénysorozatot szervező Magyar Népművelők Egyesülete első alkalommal hirdeti meg pályázati formában a kiemelt helyszín cím elnyerésének lehetőségét.

Bővebben...

Újbudai tollforgatóKöszönjük a jelentkezéseket az Újbudai tollforgató – irodalmi pályázatra. Nagyon örömmel tölt el bennünket, hogy milyen sokan kedvet kaptak a nevezésre és elküldték regény vagy verses kötetüket. Sajnos az egységesen kitöltendő jelentkezési lapon is olvasható tájékoztatás ellenére, többen elsiklottak a kiírás azon kritériuma felett, hogy olyan „alkotók írásait várjuk, akiknek még nem volt lehetőségük saját, már kiadott könyvük bemutatására”, így legnagyobb sajnálatunkra, a már nyilvános eseményen előzőleg bemutatott alkotások automatikusan kiestek a versenyből. 
A nyertes: Kuthy Zsuzsa: Pilla jelenti a kamionból c. műve lett. Gratulálunk!
A nyertes könyv bemutatója: 2018. május 10. 18.00 óra 
Helyszín: 
Budapesti Művelődési Központ (XI., Etele út 55./A.).

Bővebben...

2018 – #Mindentegylapra! – közművelődési plakátpályázatEgyre nagyobb a jelentősége annak, hogy az erősödő „vizuális zajban” plakátjaink hogyan szólítják meg a potenciális érdeklődőket, és az információ átadása mellett hogyan ösztönözik őket arra, hogy részt vegyenek az eseményeken. A jó plakát elkészítéséhez már nemcsak technikai tudásra, de jó adag kreativitásra is szükség van. A Magyar Népművelők Egyesülete ezért ebben az évben is meghirdeti plakátpályázatát a Kultúrházak éjjel-nappal programsorozat és a kultúrházak tevékenységének népszerűsítése érdekében.
Plakátpályázat benyújtása 2018. január 1-je és 2018. február 4-e között lehetséges.

Bővebben...

Próba – Játék – FelvételA Magyar Drámapedagógiai Társaság a XXVII. Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Fesztiválgos Gyermekszínjátszó Fesztivál kiegészítő programjaként mozgókép pályázatot hirdet gyermekszínjátszóknak Próba – Játék – Felvétel! címmel. Az előző évek képzőművészeti pályázataihoz hasonlóan idén is hirdetünk vizuális kiegészítő pályázatot a gyermekszínjátszó találkozók mellett.
A munkák beérkezési határideje:  2018. május 14. ♦ hétfő

Bővebben...

#Vanképedhozzánk? – fotópályázatRagadjátok meg a pillanatot, mutassátok meg az élményt, a közösségi vagy egyéni történeteket, amelyekre a művelődési házak sokszínű programjai során bukkantatok! A Magyar Népművelők Egyesülete ebben az évben is meghirdeti fotópályázatát a Kultúrházak éjjel-nappal programsorozat és a kultúrházak tevékenységének népszerűsítése érdekében. A pályázatra minden fényképet szívesen fogadunk, amelyek megfelelnek a következő kritériumoknak.
A pályázat zárása: 2018. február 5.

Bővebben...

▼ Lakossági tartalom ▼

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Keresés Doboz kibontása

Vendégprogramok Doboz kibontása

Fotótár Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760