Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

XIV. Ars Sacra Fesztivál – gyermekrajz pályázat és kiállításA XIV. Ars Sarca Fesztivál célja a zsidó-keresztény kultúrában rejlő értékek felmutatása a művészetek segítségével. A fővárosból indult kezdeményezés szeptember 12–20. között kerül megrendezésre. A fesztivál idei mottója „Minden forrásom belőled fakad!”. A BMK idén ismét bekapcsolódik művészeti rendezvényeivel a programsorozatba, ezúttal egy gyermekrajz pályázattal igyekszik közelebb hozni a vallás értékeit a fiatal korosztályhoz is.
Beküldési határidő postai úton: 2020. szeptember 1.  kedd Pályázati feltételek »
Helyszín: Budapesti Művelődési Központ (1119 Budapest, Etele út 55.)

Bővebben...

NKA logóAz NKA Táncművészeti Kollégiuma nyílt pályázati felhívásának célja, az alkotói támogatás, produkciós tervek előkészítésének támogatása, on-line térben való hatékony, minőségi jelenlét támogatása és a próbahely biztosítása (próbahely bérleti díjához való hozzájárulás).

A pályázatot benyújtani az NKA portálján keresztül 2020. július 15-én éjfélig lehet.

Bővebben...

Megkezdődött az előjelentkezés a közművelődési intézmények vállalkozó technikusainak támogatásáraA kulturális intézmények által képviselt terület koronavírus világjárvány okozta gazdasági nehézségeinek enyhítése érdekében a Nemzeti Művelődési Intézet támogatást kapott Magyarország Kormányától – az 1290/2020. (VI. 5.) Kormányhatározat alapján – a közművelődésben dolgozó műszaki szakemberek támogatására.
Előjelentkezési határidő: 2020. augusztus 31. 24.00 óra

Bővebben...

Virtuális Séta: Egészség Világnapja 2020 – rajzpályázat eredményeÁprilis 9-én volt az Egészség Világnapja. E jeles nap alkalmából a Budapesti Művelődési Központ online rajzpályázatot hirdetett. A beérkezett rajzokból 6–8 és 9–10 éves korosztályból választottuk ki a legjobbakat. A beérkezett munkák virtuális séta alkalmával tekinthetők meg 2020. április 15-től honlapunkon. Az értesítést e-mailben is elküldjük a nyerteseknek. Köszönjük a részvételt és a nyerteseknek Gratulálunk!
Figyeljétek honlapunkat, Facebook, Instagram és Twitter oldalainkat, mert még egy rajzpályázatot hirdettünk Fecsegő Fecskék címmel »

Bővebben...

Megjelent a közművelődési érdekeltségnövelő pályázatAz emberi erőforrások minisztere a belügyminiszterrel és a pénzügyminiszterrel egyetértésben 2020. július 3-án hirdette és jelentette meg a 2020. évi közművelődési érdekeltségnövelő támogatásra vonatkozó pályázati kiírást.

Bővebben...

Pályázat Minősített Közművelődési Intézmény Címre és Közművelődési Minőség DíjraAz Emberi Erőforrások Minisztériuma pályázatot hirdet Minősített Közművelődési Intézmény Címre és Közművelődési Minőség Díjra. A pályázat célja a közművelődési tevékenységet végző intézmények minőségorientált működésre ösztönzése és a közművelődési minőségfejlesztés területén elért eredményeik elismerése.   Pályázat benyújtási határidő: 2020. augusztus 31.

Bővebben...

NKA logóA közművelődés és közösségi művelődés 2020. évi szakmai tevékenységének támogatására a Közművelődés Kollégiuma két pályázati céllal teszi közzé – a veszélyhelyzet kezelésére hozott általános rendelkezések betartásával megvalósuló, illetve a veszélyhelyzet feloldását követő időszakban tartandó – rendezvények támogatására szóló pályázati felhívását.
Altémák kódszámai: 205107/124 és 205108/124
Pályázatot benyújtani az NKA portálján keresztül 2020. július 27-én éjfélig lehet.

Bővebben...

NKAHivatkozva a 85/2020. (IV. 5.) Korm. rendelet 18. §-ában foglaltakra az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő az alábbiakról tájékoztatja a tisztelt Pályázókat és Kedvezményezetteket: a veszélyhelyzet megszűnésének napjáig a központi költségvetés terhére nyújtott költségvetési támogatásból megvalósuló, a veszélyhelyzet kihirdetése napján megvalósítási határidőben lévő programokkal, projektekkel összefüggő támogatási jogviszonyokban meghatározott támogatott tevékenység megvalósulási, beszámolási és hiánypótlási határidők és egyéb kapcsolódó kedvezményezetti kötelezettségek időtartama a veszélyhelyzet időtartamával megegyező mértékben meghosszabbodik.

Bővebben...

A magyar költészet napjára, április 11-ére a Budapesti MűvelődésiGondolatébresztő – a BMK intermediális pályázati felhívása Központ munkatársai idén egy Verslánccal készültek, melyhez József Attila születésnapján túl Szabó Lőrinc születésének 120. évfordulója is alkalmat adott. A  magyar líra nagyjaira emlékezést intermediális reflektálásokkal szeretnénk folytatni. Felhívásunkban az intermedialitást olyan művek megjelölésére használjuk, amelyek fogalmilag két vagy több elfogadott médium vagy hagyományos művészeti műfaj között helyezkednek el. Meghosszabbított határidő: szeptember 15. éjfél. Gondolatindító videónk» Kapcsolódó szakmai kalandozás»

Bővebben...

Liber Endre cimbalmozikLiber Endre, a kollégium vezetője szerint az elmúlt években hiánypótló szakmai programokat támogattak. Egyéni kérelmekkel a féléves időszakon túl is felhasználhatják a művészek a Nemzeti Kulturális Alap pályázati forrásait. A járványügyi helyzet miatt idén várhatóan egyszerre, szeptemberben írja ki pályázatait a Halmos Béla Program szakmai kollégiuma – mondta a testület vezetője.

Bővebben...

III. A Mi Kultúránk (III. AMiK) – rövidfilmfesztivál pályázat felhívásaIdén 3. alkalommal rendezzük meg az „A Mi Kultúránk (AMIK)” – rövidfilmfesztivált. A nevezéseket »  meghosszabbított nevezési határidőig: 2020. szeptember 20. vasárnap éjfélig várjuk. Mit jelent számodra a kultúra fogalma, milyen értékek fontosak a Te hétköznapjaidban? Jelentkezz pályázati felhívásunkra stábként vagy egyénileg, ha szívesen fejezed ki gondolataidat kreatív, vizuális eszközökkel, örömmel látnád viszont nyertes rövidfilmedet a mozivásznon is, és kötetlen hangulatban tanulni szeretnél ismert filmes szakemberektől. A fesztiválra nevezni három kategóriában ♦ élő szereplős ♦ animációs ♦ mobillal készült rövidfilmmel lehet. AMiK Our Culture Short Film Festival » Kövesd az eseményeket a Facén is »

Bővebben...

Művészetek Völgye Régi álmod, hogy valami maradandót alkoss zenészként, zeneszerzőként? Szereted a Művészetek Völgyét? És a némafilmeket? Álmodoztál már arról, hogy a te zenéd tölti meg érzelemmel egy film cselekményét? Jelentkezz a Művészetek Völgye pályázatára, mely a Nemzeti Filmintézet közreműködésével valósul meg! Jelentkezési határidő: 2020. április 29. éjfélig.

Bővebben...

▼ Lakossági tartalom ▼

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Keresés Doboz kibontása

Vendégprogramok Doboz kibontása

Fotótár Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760