Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

ARANYFESZTVersenykiírás – Szereted Arany János műveit? Érdekesnek találod az életét? Izgat a filmkészítés? Szeretsz történeket (mozgó)képben vagy rajzban elmesélni?
Készítsd el te is videódat Arany Jánosról!
Versenyszakaszok – 2018. március 1. − augusztus 31.
Részletes kiírás »

Bővebben...

NKA Megjelent a Nemzeti Kulturális Alap pályáztatási naptára. Az itt található dátumok tervezett dátumok, ezért kérik, hogy az NKA-portál jobb oldalán található eseménynaptárat kísérjék figyelemmel, az ott megjelenő dátumokat folyamatosan frissítik.
2018. I. félévi pályáztatási naptár »

Bővebben...

pafi1. Kiíró: Falvak Kultúrájáért Alapítvány
2. Pályázat címe: Kultúra Lovagja cím adományozása
3. Beadási határidő: 2018. október 15.
4. Pályázhatnak: társadalmi szervezetek és önkormányzatok, akik - a jelölt tudta nélkül - tagjuk, munkatársuk, vezetőjük huzamos időn át végzett, önzetlen, áldozatos munkáját az elismerés ezen formájával kívánják megköszönni. Egy szervezet egy jelöltet állíthat.

Bővebben...

Kemencei Ilona Pihenő – dalolva című fotójaEgymillió, hétszázötvenezer és ötszázezer forintos támogatásban részesülhetnek azok a művelődési házak, amelyek elnyerik a 2018-as, 15. Kultúrházak éjjel-nappal programsorozat kiemelt helyszíneinek címét. Az országos kulturális rendezvénysorozatot szervező Magyar Népművelők Egyesülete első alkalommal hirdeti meg pályázati formában a kiemelt helyszín cím elnyerésének lehetőségét.

Bővebben...

Mentsük meg a Földet! – a BMK rajzpályázata2018. április 22. A Föld napja, ez alkalomból a Budapesti Művelődési Központ (XI., Etele út 55./A.) rajzpályázatot hirdetett fővárosi óvodások és alsó tagozatos diákok számára. A pályázat témája: Hogyan óvjuk környezetünket? Hogyan éljünk, hogy ne tegyük tönkre az élővilágot?
A pályázat eredményét itt olvashatják: 5–7 » a 8–9 »   és a 10–11»  évesek kategóriájában.
Gratulálunk a díjazottaknak és köszönjük mindenkinek a szebbnél szebb rajzokat.

Bővebben...

2018 – #Mindentegylapra! – közművelődési plakátpályázatEgyre nagyobb a jelentősége annak, hogy az erősödő „vizuális zajban” plakátjaink hogyan szólítják meg a potenciális érdeklődőket, és az információ átadása mellett hogyan ösztönözik őket arra, hogy részt vegyenek az eseményeken. A jó plakát elkészítéséhez már nemcsak technikai tudásra, de jó adag kreativitásra is szükség van. A Magyar Népművelők Egyesülete ezért ebben az évben is meghirdeti plakátpályázatát a Kultúrházak éjjel-nappal programsorozat és a kultúrházak tevékenységének népszerűsítése érdekében.
Plakátpályázat benyújtása 2018. január 1-je és 2018. február 4-e között lehetséges.

Bővebben...

Újbudai tollforgatóKöszönjük a jelentkezéseket az Újbudai tollforgató – irodalmi pályázatra. Nagyon örömmel tölt el bennünket, hogy milyen sokan kedvet kaptak a nevezésre és elküldték regény vagy verses kötetüket. Sajnos az egységesen kitöltendő jelentkezési lapon is olvasható tájékoztatás ellenére, többen elsiklottak a kiírás azon kritériuma felett, hogy olyan „alkotók írásait várjuk, akiknek még nem volt lehetőségük saját, már kiadott könyvük bemutatására”, így legnagyobb sajnálatunkra, a már nyilvános eseményen előzőleg bemutatott alkotások automatikusan kiestek a versenyből. 
A nyertes: Kuthy Zsuzsa: Pilla jelenti a kamionból c. műve lett. Gratulálunk!
A nyertes könyv bemutatója: 2018. május 10. 18.00 óra 
Helyszín: 
Budapesti Művelődési Központ (XI., Etele út 55./A.).

Bővebben...

#Vanképedhozzánk? – fotópályázatRagadjátok meg a pillanatot, mutassátok meg az élményt, a közösségi vagy egyéni történeteket, amelyekre a művelődési házak sokszínű programjai során bukkantatok! A Magyar Népművelők Egyesülete ebben az évben is meghirdeti fotópályázatát a Kultúrházak éjjel-nappal programsorozat és a kultúrházak tevékenységének népszerűsítése érdekében. A pályázatra minden fényképet szívesen fogadunk, amelyek megfelelnek a következő kritériumoknak.
A pályázat zárása: 2018. február 5.

Bővebben...

Próba – Játék – FelvételA Magyar Drámapedagógiai Társaság a XXVII. Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Fesztiválgos Gyermekszínjátszó Fesztivál kiegészítő programjaként mozgókép pályázatot hirdet gyermekszínjátszóknak Próba – Játék – Felvétel! címmel. Az előző évek képzőművészeti pályázataihoz hasonlóan idén is hirdetünk vizuális kiegészítő pályázatot a gyermekszínjátszó találkozók mellett.
A munkák beérkezési határideje:  2018. május 14. ♦ hétfő

Bővebben...

A népmese anyanyelvi kompetenciafejlesztő szerepének erősítése A Széchenyi 2020 keretében megjelent „A népmese anyanyelvi kompetenciafejlesztő szerepének erősítése az informális és non-formális tanulásban” című (EFOP-3.3.4-17) felhívás.

A támogatási kérelmek benyújtására 2017. 03. 16-tól 2019. 03.18-ig van lehetőség.

Bővebben...

Emberi Erőforrások MinisztériumaPályázatot hirdetett az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) térítésmentes jelnyelvi tolmácsszolgáltatások működtetésére - jelentette be a tárca szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.
Czibere Károly közölte, a felhívásra február 28-ig jelentkezhetnek azok a társadalmi szervezetek, amelyek vállalják, hogy az arra jogosult hallássérült vagy siket embereknek térítésmentes jelnyelvi tolmácsolást biztosítanak.

Bővebben...

Széchenyi 2020Módosult a Széchenyi 2020 keretében megjelent „Kulturális és közösségi terek infrastrukturális fejlesztése és helyi közösségszervezés a városi helyi fejlesztési stratégiához kapcsolódva” című (TOP-7.1.1-16 kódszámú) felhívás.

Bővebben...

▼ Lakossági tartalom ▼

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Keresés Doboz kibontása

Vendégprogramok Doboz kibontása

Fotótár Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760