Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

Budapest Főváros Önkormányzata a 2023/2024-es tanévre „TRAMBULIN" Fővárosi Tehetséggondozó Ösztöndíj elnevezéssel ismételten pályázati úton elnyerhető ösztöndíjat kíván nyújtani a 16/2021. (IV. 9.) számú önkormányzati rendelete alapján - a Budapesten bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező, a Fővárosi Önkormányzattal együttműködési megállapodást kötött állami fenntartású középfokú köznevelési és szakképző intézményekbe járó, legalább 3,7-es tanulmányi átlagot elérő 10., 11., illetve az utolsó évfolyamot megelőző évfolyamos tanulók részére - tanulmányi előmenetelük elősegítéséhez, valamint tehetségük kibontakoztatásához, továbbfejlesztéséhez és pályaválasztásuk megkönnyítéséhez
A tanulói pályázatok benyújtási határideje: 2023. április 14.

Bővebben...

Megjelent a Minősített Közösségi Színtér Címre, a Minősített Közművelődési Intézmény Címre és a Közművelődési Minőség Díjra vonatkozó pályázati felhívás Kulturális és Innovációs Minisztérium 2023-ban is meghirdeti a Minősített Közösségi Színtér Cím, a Minősített Közművelődési Intézmény Cím és a Közművelődési Minőség Díj pályázatot. A pályázat célja a közművelődési tevékenységet végző szervezetek minőségorientált működésre ösztönzése és a közművelődési minőségfejlesztés területén elért eredményeik elismerése.
Jelentkezési határidő: 2023. március 02.
Pályázat benyújtási határidő: 2023. május 31.

Bővebben...

Kortárs verselő – a Magyar Költészet Napja alkalmábólA Budapesti Művelődési Központ versmondó versenyt hirdet a budapesti általános és középiskolás diákoknak. Egy szabadon választott ma élő magyar szerző versével lehet jelentkezni.
Jelentkezési határidő: 2023. április 5.
Időpont: 2023. április 18. ♦ kedd ♦ 15.00 óra.
Helyszíne: Budapesti Művelődési Központ (Budapest XI., Bikás park, Etele út 55./A.).

Bővebben...

XXIII. Országos SzőttespályázatA Hagyományok Háza meghirdeti a XXIII. Országos Szőttespályázatot.
Jelentkezési határidő. 2023. augusztus 22. 16.00.

Bővebben...

V. A Mi Kultúránk (V. AMiK)

Nevezz Te is! Idén immár 5. alkalommal tesszük közzé A Mi Kultúránk (AMIK)” – rövidfilmfesztivál pályázati felhívását. A nevezéseket» 2023. május 7. vasárnap éjfélig várjuk.  Mit jelent számodra a kultúra fogalma, milyen értékek fontosak a Te hétköznapjaidban? Idén, Budapest 150. évfordulójának tiszteletére Budapest kulturális sokszínűségét bemutató kisfilmeknek külön kategóriát szentelünk, Budapest Kult címen. Jelentkezz pályázati felhívásunkra stábként vagy egyénileg, ha szívesen fejezed ki gondolataidat kreatív, vizuális eszközökkel, örömmel látnád viszont nyertes rövidfilmedet a mozivásznon is, és kötetlen hangulatban tanulni szeretnél ismert filmes szakemberektől. A fesztiválra nevezni élő szereplős és animációs rövidfilmmel lehet. ♦ English below: AMiK Our Culture Short Film Festival

Bővebben...

Kreatív Európa 2021-2027A Kreatív Európa az Európai Bizottság támogatási programja a kulturális és az audiovizuális szektorok számára. A 2014-2020-as programot folytatva, a Kreatív Európa továbbra is támogatja az európai kulturális és kreatív szektorokat a 2021–2027 közötti időszakban. Az alábbiakban a következőkről olvashat: Kreatív Európa 2021–2027 általános, Prioritások, Kultúra ág, MEDIA ág, Szektorközi ág, Tudnivalók a pályázás menetéről, Eredmények.

Bővebben...

Európai Kulturális Örökség és az Európai Együttműködési Felhő – pályázatAz Európai Bizottság pályázatot hirdet Európai Kulturális Örökség és az Európai Együttműködési Felhő címmel.
A pályázatot tíz témakörben hirdették meg, összesen 113 millió euró keretösszeggel.

Pályázati határidő: 2023. szeptember 21.

Bővebben...

„Színhangulatok és a szakrális textíliák” – XIX. KÁRPÁT-MEDENCEI NÉPI TEXTILFESZTIVÁLA Hagyományok Háza, a Népművészeti Egyesületek Szövetsége, a Békés Megyei Népművészeti Egyesület és a Békés Megye Népművészetéért Alapítvány meghirdeti a XIX. KÁRPÁT-MEDENCEI NÉPI TEXTILFESZTIVÁL KONFERENCIÁJÁT ÉS PÁLYÁZATÁT. A pályázat célja: pályázati, bemutatkozási és tanácskozási lehetőség a Kárpát-medencében tevékenykedő, népi textíliákkal – csipke, hímzés, nemez, szövés, viselet – foglalkozó közösségek és egyéni alkotók számára.

Bővebben...

 Kreatív Európa  2021-2027 Társszervező lenne a szerbiai TELOK, az olasz Stratosferica városi művészeti szervezete, az olasz Threes Productions és a spanyol Asociación Cultural Berdea.
A lengyel MOZI nevű szervezet pedig partnert keres.
Részletek és határidők lentebb.

Bővebben...

38. VMH 2022 – festészet-grafika-iparművészet pályázat eredményeA Budapesti Művelődési Központ idén – immár hagyományszerűen – 38. alkalommal rendezi meg a Vizuális Művészeti Hónap pályázat- és kiállítássorozatot, amely a fővárosi amatőr alkotóknak kínál több műfajban megmérettetési és bemutatkozási lehetőséget. Az idei pályázat a korábbi évek nyomán ismét három műfajban kerül megvalósításra. A Festészet–grafika– iparművészet pályázat eredménye és tudnivalói ♦ Kiállítás 1. rész megnyitója: január 12. 18.00 ♦  A Fotópályázat eredménye és tudnivalói kiállítás: 2022. december 13–január 10.

Bővebben...

Társszervezőt keres egy spanyol szervezetEgy spanyol szervezet társszervezőt keres a Culture Moves Europe program keretében fogadóintézményként benyújtandó pályázatához. A kulturális szervezet alkotóházi programokat szervez vizuális és előadóművészeknek, íróknak és kutatóknak.

Bővebben...

NKATájékoztató a Közművelődés Kollégiuma döntéséről.
ALKOTÓI TÁMOGATÁS, ESZKÖZBESZERZÉS, HAGYOMÁNYOS CIGÁNY MESTERSÉGEK ÁTADÁSÁT TÁMOGATÓ RENDEZVÉNYEK MEGVALÓSÍTÁSA, IGÉNYES KULTURÁLIS PROGRAMOK BIZTOSÍTÁSA SZÉPKORÚAK SZÁMÁRA témakörökben.
Gratulálunk a nyerteseknek.

Bővebben...

� Lakossági tartalom �

Keresés Doboz kibontása

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Társadalmi felelősségvállalás Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

Közadatkereső Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760