Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

„A zene mindenkié” – rajzpályázat fővárosi diákoknakYehudi Menuhin világhírű hegedűművész és karmester javasolta 1975-ben, hogy október 1-jén tartsák a zene világnapját, legyen ez az a nap, amelynek főszereplője a zene. Ez alkalomból a Budapesti Művelődési Központ rajzpályázatot hirdet fővárosi diákok számára. Beadási határidő: csak online formában – 2020. szeptember 30. éjfélig ♦ a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.

Bővebben...

Szeretem az állatokat! – HomeCamp rajzpályázatA koronavírus „időszámítása idején nem minden szülő engedi el szívesen gyermekét táborozni, előfordulhat, hogy elfogyott a szabadsága, esetleg szűkösebbek a keretek, így elmarad a közös nyaralás. Online táborunkkal az otthon maradt családoknak szeretnénk segíteni, s egy kis időre lekötni a lurkók figyelmét: minden napra egy-egy tervezett programmal. A szerdai Természeti Kisokos kapcsán „Szeretem az állatokat! címmel online rajzpályázatot hirdetünk óvodások és kisiskolások számára.
Beküldési határidő: 2020. szeptember 12. éjfél.

Bővebben...

Turisztikai ügynökség: megjelent a pályázat a könnyűzenei fesztiválok támogatásáraMegjelent a 700 millió forintos keretösszegű pályázat, amely a koronavírus-járvány miatt elmaradt, vagy jelentősen csökkentett programmal megvalósult, 500-nál nagyobb létszámú könnyűzenei fesztiválok szervezőit támogatja - közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) az MTI-vel csütörtökön.

Bővebben...

Fecsegő Fecskék rajzpályázatMájus 10-e a Madarak és fák napja. Ez alkalomból a Budapesti Művelődési Központ rajzpályázatot hirdetett fővárosi óvodások és alsó tagozatos diákok számára Fecsegő fecskék címmel kapcsolódva a Magyar Madártani Egyesület által meghirdetett fecskevédelmi programhoz. A beadási határidő lejárt ♦ eredményhirdetés május 15-én 11.00 órától cikkünkben, face eseményben, instaposztban és csipogjuk a TwiterenA legjobb munkák virtuális galériánkban kiállításra kerülnek.  Kattintson és tegyen egy sétát! » Különdíjazottak listája »

Bővebben...

Az NKA Fotóművészet Kollégiuma 2020-as pályázataiA Nemzeti Kulturális Alap közzétette a Fotóművészet Kollégiuma a 2020-as, őszi pályázatait.
Fotóművészeti, fotótörténeti kiállítás előkészítésére/megrendezésére, valamint a kiállításhoz kapcsolódó katalógus előkészítésére/megjelentetésére
Kiállítási program keretében egyéni és csoportos fotóművészeti, fotótörténeti kiállítás előkészítésére/megrendezésére, valamint a kiállításhoz kapcsolódó katalógus előkészítésére/megrendezésére
Benyújtási határidő: 2020. október 14., éjfél.

Bővebben...

Gondolatébresztő – a BMK intermediális pályázati felhívásaA magyar költészet napjára, április 11-ére a Budapesti Művelődési Központ munkatársai idén egy Verslánccal készültek, melyhez József Attila születésnapján túl Szabó Lőrinc születésének 120. évfordulója is alkalmat adott. A  magyar líra nagyjaira emlékezést intermediális reflektálásokkal szeretnénk folytatni. Felhívásunkban az intermedialitást olyan művek megjelölésére használjuk, amelyek fogalmilag két vagy több elfogadott médium vagy hagyományos művészeti műfaj között helyezkednek el. Meghosszabbított határidő: szeptember 15. éjfél. Gondolatindító videónk» Kapcsolódó szakmai kalandozás»

Bővebben...

Az NKA Közgyűjtemények Kollégiuma 2020-as pályázataiAz NKA közzétette a Közgyűjtemények Kollégiuma a 2020-as, őszi pályázatait, konferenciák, rendezvények, szakmai tapasztalatcserék, műhelybeszélgetések rendezésének támogatására.
Benyújtási határidő: 
2020. szeptember 30., éjfél.

Bővebben...

III. A Mi Kultúránk (III. AMiK) – rövidfilmfesztivál pályázat felhívásaIdén 3. alkalommal rendezzük meg az „A Mi Kultúránk (AMIK)” – rövidfilmfesztivált. A nevezéseket »  meghosszabbított nevezési határidőig: 2020. szeptember 20. vasárnap éjfélig várjuk. Mit jelent számodra a kultúra fogalma, milyen értékek fontosak a Te hétköznapjaidban? Jelentkezz pályázati felhívásunkra stábként vagy egyénileg, ha szívesen fejezed ki gondolataidat kreatív, vizuális eszközökkel, örömmel látnád viszont nyertes rövidfilmedet a mozivásznon is, és kötetlen hangulatban tanulni szeretnél ismert filmes szakemberektől. A fesztiválra nevezni három kategóriában ♦ élő szereplős ♦ animációs ♦ mobillal készült rövidfilmmel lehet. AMiK Our Culture Short Film Festival » Kövesd az eseményeket a Facén is »

Bővebben...

Az NKA Szépirodalom Kollégiuma 2020-as pályázataiAz NKA közzétette a Szépirodalom Kollégiuma a 2020-as, őszi pályázatait.
Benyújtási határidő: 
2020. szeptember 30., éjfél.

Bővebben...

Virtuális Séta: Egészség Világnapja 2020 – rajzpályázat eredményeÁprilis 9-én volt az Egészség Világnapja. E jeles nap alkalmából a Budapesti Művelődési Központ online rajzpályázatot hirdetett. A beérkezett rajzokból 6–8 és 9–10 éves korosztályból választottuk ki a legjobbakat. A beérkezett munkák virtuális séta alkalmával tekinthetők meg 2020. április 15-től honlapunkon. Az értesítést e-mailben is elküldjük a nyerteseknek. Köszönjük a részvételt és a nyerteseknek Gratulálunk!
Figyeljétek honlapunkat, Facebook, Instagram és Twitter oldalainkat, mert még egy rajzpályázatot hirdettünk Fecsegő Fecskék címmel »

Bővebben...

XIV. Ars Sacra Fesztivál – gyermekrajz pályázat és kiállítás a BMK-banA XIV. Ars Sarca Fesztivál célja a zsidó–keresztény kultúrában rejlő értékek felmutatása a művészetek segítségével. A fővárosból indult kezdeményezés szeptember 12–20. között kerül megrendezésre. A fesztivál idei mottója „Minden forrásom belőled fakad!”. A BMK idén ismét bekapcsolódik művészeti rendezvényeivel a programsorozatba, ezúttal egy gyermekrajz pályázattal és kiállítással igyekszik közelebb hozni a vallás értékeit a fiatal korosztályhoz is.
A kiállítás megtekinthető: szeptember 15-étől 30-áig a BMK földszinti Tükör Galériájában.
Helyszín: Budapesti Művelődési Központ 
(Bp. XI., Etele út 55.)

Bővebben...

NKAHivatkozva a 85/2020. (IV. 5.) Korm. rendelet 18. §-ában foglaltakra az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő az alábbiakról tájékoztatja a tisztelt Pályázókat és Kedvezményezetteket: a veszélyhelyzet megszűnésének napjáig a központi költségvetés terhére nyújtott költségvetési támogatásból megvalósuló, a veszélyhelyzet kihirdetése napján megvalósítási határidőben lévő programokkal, projektekkel összefüggő támogatási jogviszonyokban meghatározott támogatott tevékenység megvalósulási, beszámolási és hiánypótlási határidők és egyéb kapcsolódó kedvezményezetti kötelezettségek időtartama a veszélyhelyzet időtartamával megegyező mértékben meghosszabbodik.

Bővebben...

▼ Lakossági tartalom ▼

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Keresés Doboz kibontása

Vendégprogramok Doboz kibontása

Fotótár Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760