Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

Nemzeti Kulturális AlapPályázati cél: Nagy hagyománnyal rendelkező, vagy újonnan induló, jelentős közművelődési értékkel bíró, innovatív, országos, vagy regionális szerepet betöltő magyarországi kiadású és határon túli magyar nyelvű sajtótermékek támogatása.
Benyújtási határidő: 2021. május 11,. éjfél.

Bővebben...

Pályázat Minősített Közművelődési Intézmény Címre és a Közművelődési Minőség DíjraAz Emberi Erőforrások Minisztériuma 2021-ben is meghirdeti a Minősített Közművelődési Intézmény Cím és a Közművelődési Minőség Díj pályázatot. A pályázat célja a közművelődési tevékenységet végző intézmények minőségorientált működésre ösztönzése és a közművelődési minőségfejlesztés területén elért eredményeik elismerése. Jelentkezési határidő: 2021. április 17.

Bővebben...

A Kulturális Fesztiválok Kollégiuma nyílt pályázati felhívásaA Kulturális Fesztiválok Kollégiuma nyílt pályázatot hirdet. Célja olyan művészeti értéket létrehozó és bemutató kulturális fesztiválok megrendezésének támogatása, amelyek önálló koncepcióval és egyedi arculattal rendelkeznek ♦ rendszeres időközönként, ismétlődően megrendezésre kerülnekidőtartamuk legalább három egymást követő napnapi programkínálatuk bővebb egyetlen programnála kulturális értékközvetítést fontos elemnek tekintik és magas színvonalon valósítják meg. ♦ A pályázat benyújtási határideje: 2021. május 4.

Bővebben...

III. A Mi Kultúránk (III. AMiK) – rövidfilmfesztivál pályázat felhívásaIdén 3. alkalommal rendezzük meg az „A Mi Kultúránk (AMIK)” – rövidfilmfesztivált. A nevezéseket»  meghosszabbított nevezési határidőig: 2021. szeptember 19.  vasárnap éjfélig várjuk.  Mit jelent számodra a kultúra fogalma, milyen értékek fontosak a Te hétköznapjaidban? Jelentkezz pályázati felhívásunkra stábként vagy egyénileg, ha szívesen fejezed ki gondolataidat kreatív, vizuális eszközökkel, örömmel látnád viszont nyertes rövidfilmedet a mozivásznon is, és kötetlen hangulatban tanulni szeretnél ismert filmes szakemberektől. A fesztiválra nevezni három kategóriában ♦ élő szereplős ♦ animációs ♦ mobillal készült rövidfilmmel lehet. ♦ English below: AMiK Our Culture Short Film Festival 

Bővebben...

A Múzeumok Kollégiuma nyílt pályázati felhívásaA Múzeumok Kollégiuma nyílt pályázatot hirdet a következő három témakörben: múzeumi műtárgyak szerzeményezése ♦ múzeumi évkönyvek közzétételeállományvédelem, restaurálás valamint állományvédelmi, restaurálási tevékenységhez szükséges szakmai anyagok és eszközök beszerzése.A pályázat benyújtási határideje: 2021. május 5. 

Bővebben...

Kösöntyű 2021 ékszerkészítő pályázatA DEMKI Debreceni Művelődési Központ és Ifjúsági Ház hetedik alkalommal hirdeti meg ékszerkészítő pályázatát. A pályázók feladata az előzőekhez hasonló módon egyedi, esztétikus ékszerek készítése. Az ékszerek használhatóak legyenek, feleljenek meg a kortárs divatnak. Koncepciónk szerint ettől az évtől a klasszikus művészettörténeti stílusokban barangolunk, s kérjük arra pályázóinkat, hogy az egyes korszakok jellegzetességeit, stílusjegyeit láttassák ékszereiken.
Pályázati anyag benyújtásának határideje: 2021. június 11. (péntek)

Bővebben...

A Táncművészet Kollégiuma nyílt pályázati felhívása Pályázati cél: Nagy hagyománnyal rendelkező jelentős táncművészeti értékkel bíró országos szereppel rendelkező magyarországi kiadású és határon túli magyar nyelvű sajtótermékek támogatása.
Benyújtási határidő: 2021. április 28., éjfél.

 

Bővebben...

XIII. Országos Népi Mesterségek Művészete pályázatA pályázat célja, hogy a hagyományos népi iparművészeti ágakon (szőttes, hímzés, fazekasság, faragás) kívül rekedt, vagy kevéssé művelt kézműves- és háziipari tevékenységek hagyományait és technológiáit megmentsük, megújítsuk és továbbfejlesszük. Továbbá, hogy olyan alkotások készüljenek, amelyek a hagyományokat korszerű, új formában dolgozzák fel.

Jelentkezési határidő: 2021. augusztus 19. 16.00.

Bővebben...

#kattanjki FotópályázatSzeretsz fényképezni? Egy jó portréval értékes díjat nyerhetsz a #kattanjki Fotópályázaton. Jó lenne egy kicsit kikattanni? Nevezz a #kattanjki Fotópályázatra! Eindult a nevezés a #kattanjki Fotópályázatra, ahol a szervezők portréfotókat várnak. A résztvevők az elismerés mellett értékes díjakkal is gazdagodhatnak, összesen 323 500 Ft értékben. A nevezési határidő 2021. április 18. éjfél.

Bővebben...

Pályázati tájékoztatás a Népművészet Ifjú Mestere díj elnyerésének lehetőségérőlA Népművészet Ifjú Mestere díj az egyes népművészeti ágakban kiemelkedő alkotó- vagy előadó-művészeti teljesítmény elismerésére 15–35 év közötti népművészeti alkotó- és előadóművészek részére adományozható, átadására augusztus 20-a alkalmából kerül sor. A 2021-ban kiadható díjak száma 5. A díjazott az adományozást igazoló oklevelet és pénzjutalmat kap. A díjjal járó pénzjutalom mértéke az illetményalap tizenkétszeresének megfelelő összeg. 
Jelentkezési határidő: 2021. április 01. 23.59. További információ »

Bővebben...

Csoóri Sándor Alap Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő nyílt pályázatot hirdet a Csoóri Sándor Alapból a népi kultúra közösségteremtő műfajainak támogatására. A Program célja a hazai magyar és nemzetiségi, valamint a határon túli magyar néptánc-, népzenei együttesek és népdalkörök, tárgyalkotó népművészeti alkotóközösségek tudásátadásának elősegítése, szakmai munkájának fejlesztése, a közösségek megerősítése. A magyar népi kultúra, népművészeti értékek társadalmi elfogadottságának, beágyazódásának fokozása, alapértékként való kezelése.
A pályázatok benyújtásának határideje: 2021. április 23.

Bővebben...

Házi kedvencem karácsonya – rajzpályázat díjazottaiA Budapesti Művelődési Központ Szerénke klubja rajzpályázatot hirdetett budapesti óvodások és iskolások számára. A karácsony a szeretet ünnepe, melybe beletartoznak dédelgetett házi kedvenceink is. A pályázat témái: Kis kedvenced hogyan vesz részt az ünneplésben? ♦ Mit gondolsz, hogyan karácsonyozhatnak a vadon élő állatok? A pályázat határideje lejárt! Köszönjük a 300 db! szép alkotást. Gratulálunk a nyerteseknek: 5-6 éves korosztály» ♦ 7-8 éves korosztály» ♦ 9-10 éves korosztály» ♦ 11-12 éves korosztály»13-14 éves korosztály»Különdíjasok»

Bővebben...

▼ Lakossági tartalom ▼

Keresés Doboz kibontása

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Társadalmi felelősségvállalás Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760