Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

39. VIZUÁLIS MŰVÉSZETI HÓNAP 2023. pályázati felhívásaA Budapesti Művelődési Központ idén – immár hagyományszerűen – 39. alkalommal rendezi meg a Vizuális Művészeti Hónap pályázat- és kiállítássorozatot, amely a fővárosi amatőr alkotóknak kínál több műfajban megmérettetési és bemutatkozási lehetőséget. Az idei pályázat a korábbi évek nyomán ismét három műfajban kerül megvalósításra: Fotó » beküldési határideje lejárt: október 23-án  Festészet–grafika » beadási határidő: november 28. kedd 13.00–19.00 óráig Iparművészet » beadási határidő: november 28. kedd 13.00–19.00 óráig . Pályázati feltételek »

Bővebben...

Az Iparművészet Kollégiuma nyílt pályázati felhívásaMegjelent a Nemzeti Kulturális Alap Iparművészet Kollégiuma nyílt pályázati felhívása, melyre 6 témában lehet pályázatot benyújtani. A pályázat célja a 2023. évi szakmai tevékenységek fejlesztése és megújítása.
Altémák kódszámai:
104116/163, 104102/163, 104102/164, 104106/163, 104114/163, 104109/163, 104105/163.
Benyújtási határidő: 2023. szeptember 5., éjfél.

Bővebben...

39. VMH – fotópályázat eredményeA Budapesti Művelődési Központ idén – immár hagyományszerűen – 39. alkalommal rendezi meg a Vizuális Művészeti Hónap pályázat- és kiállítássorozatot, amely a fővárosi amatőr alkotóknak kínál több műfajban megmérettetési és bemutatkozási lehetőséget. Az idei pályázat a korábbi évek nyomán ismét három műfajban kerül megvalósításra.  
A fotópályázat kiállítás megnyitója2023. november 17. ♦ péntek ♦ 18.00 óra
Helyszín: Budapesti Művelődési Központ (Budapest XI., Etele út 55.)BMK Galéria

A Fotópályázat eredménye és tudnivalói 

Bővebben...

MEGJELENT A MINISZTERELNÖKSÉG KÖZVETLEN UNIÓS PÁLYÁZATOK ÖNERŐ TÁMOGATÁSÁT CÉLZÓ FELHÍVÁSAElérhető a „2023. évben közvetlen irányítású uniós programok keretében megvalósuló projektek önerőköltségének hazai forrásból történő támogatásához” című felhívás (KÁF-1-2023)
Támogatási kérelem a 2014-2020 programozási időszakra már benyújtott, de még el nem bírált, illetve a 2021-2027 programozási időszakra benyújtott és benyújtani tervezett pályázatok önerejének biztosítására igényelhető.
Felhívjuk figyelmüket, hogy a támogatási kérelmek befogadására a felhívás közzétételétől folyamatosan, a forrás kimerüléséig van lehetőség!

Bővebben...

Pályázati felhívás „Közös gyerek és nyugdíjas napközi” létrehozásának támogatásáraA fővárosi közösségi költségvetés keretében 2022. évben nyertes ötlet lett a „Közös gyerek és nyugdíjas napközi"​ projekt. Az ötlet benyújtásának indoklásaként szerepel: „rengeteg budapesti idős ember él egyedül, magányosan, valamint nagyon sok gyerek nő fel nagyszülők nélkül (vagy távol a nagyszülőktől). Ezzel a megoldással közelebb lehetne hozni a két generáció értékeit, és örömet okozhatnánk ezen korosztályoknak." A pályázók köre: idősotthonok, idősklubok, idősügyi szervezetek, közművelődési intézmények, játszóházak, fejlesztőközpontok.
A pályázat benyújtására a kihirdetést követő 31. naptól a keret kimerüléséig, de legkésőbb 2024. április 30-ig van lehetőség.

Bővebben...

Pro-CCS: Microfunding Cultural and Creative SectorsA kulturális és kreatív ágazatok szakembereinek fog távoktatási képzéseket szervezni a Culture Action Europe (CAE) Pro-CSS: Microfunding Cultural and Creative Sectors (Pro-CSS: A kulturális és kreatív ágazatok mikrofinanszírozása) című projektje.
A Pro-CSS projekt 2024 januárjáig fut.

Bővebben...

palyazat varnegyed_galeriaA Várnegyed Galéria meghirdeti képzőművészeti pályázatát, melynek célja az I. kerületben élő művészeti közösség megerősítése és bemutatása a galéria látogatóinak. A koncepció a Várnegyed kulturális örökségének és történelmi jelentőségének újraértelmezését kéri az alkotóktól. A művek reflektáljanak arra, hogy a művész hogyan kötődik az I. kerülethez. A pályázat lényeges pontja, hogy az alkotók a pályázott művekkel a Várnegyed és a művészet közötti kapcsolat egyedi és izgalmas ábrázolását is bemutassák.

Bővebben...

Budapest 150 emlékévhez kapcsolódó közművelődési pályázatKöszönjük a kollégáknak a sok színvonalas és tartalmas pályázatot a 2023 Pest-Buda-Óbuda egyesítésének 150. évfordulója alkalmából a Budapest 150 emlékévhez kapcsolódóan együttműködés keretében történő közművelődési projektek megvalósítására pályázatra. A pályázat nyerteseinek listája».   A pályázat kiírója és lebonyolítója: Budapest Főváros Önkormányzata pénzügyi támogatásával a Budapesti Művelődési Központ (BMK).

Bővebben...

VI. A Mi Kultúránk (V. AMiK) – rövidfilmfesztivál pályázat felhívásaIdén immár 6. alkalommal tesszük közzé „A Mi Kultúránk (AMIK)” – rövidfilmfesztivál pályázati felhívását.
A témák szabadon választhatóak, de örülünk, ha az alkotásokban szerepel, hogy az alkotó milyennek látja a mai világot, szűkebb vagy tágabb környezetét. A Budapest témájú filmeket külön díjazzuk.
Az animációs és az élő szereplős filmek külön kategóriában versenyeznek.  Nevezési lap»
A nevezési határidő: 2024. január 22. éjfél.

Bővebben...

 Kreatív Európa  2021-2027 Társszervező lenne a szerbiai TELOK, az olasz Stratosferica városi művészeti szervezete, az olasz Threes Productions és a spanyol Asociación Cultural Berdea.
A lengyel MOZI nevű szervezet pedig partnert keres.
Részletek és határidők lentebb.

Bővebben...

„CsudaPest” – Egy csudajó hely, ahol élek – rajzpályázatCsodaszép épületek és csudajó dolgok gazdagítják Budapestet, Magyarország fővárosát és most ezt a csodát Ti, fővárosi diákok is megmutathatjátok. Hogyan? Rajzoljátok le számotokra mi a legszebb, legjobb, legizgalmasabb vagy legkedvesebb hely Budapesten vagy a kerületben, ahol éltek, tanultok, sőt, azt is megrajzolhatjátok, hogyan képzelitek el a most 150 éves magyar fővárost 150 év múlva.
A pályázat meghosszabbított beérkezési határideje: 2023. augusztus 25. péntek 17.00 órakor LEJÁRT!.
A nyertes alkotások kiállításra kerülnek a Lánchíd fesztiválon!
 

Bővebben...

Társszervezőt keres egy spanyol szervezetEgy spanyol szervezet társszervezőt keres a Culture Moves Europe program keretében fogadóintézményként benyújtandó pályázatához. A kulturális szervezet alkotóházi programokat szervez vizuális és előadóművészeknek, íróknak és kutatóknak.

Bővebben...

� Lakossági tartalom �

Keresés Doboz kibontása

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Társadalmi felelősségvállalás Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

Közadatkereső Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760