Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

2018. évi Vizuális Művészeti Hónap pályázat felhívásaA BMK hagyományszerűen immár 34. alkalommal rendezi meg 2018. őszi–téli évada során a Vizuális Művészeti Hónap pályázat- és kiállítássorozatot, amely a fővárosi amatőr alkotóknak ad bemutatkozási lehetőséget festészet, grafika mellett az előadóművészet és irodalom terén. A pályázat nevezései lejártak. Festészetpályázat kiállításának 2. része: 2018. december 13–2019. január 7-ig tekinthető meg.

Bővebben...

Kemencei Ilona Pihenő – dalolva című fotójaEgymillió, hétszázötvenezer és ötszázezer forintos támogatásban részesülhetnek azok a művelődési házak, amelyek elnyerik a 2018-as, 15. Kultúrházak éjjel-nappal programsorozat kiemelt helyszíneinek címét. Az országos kulturális rendezvénysorozatot szervező Magyar Népművelők Egyesülete első alkalommal hirdeti meg pályázati formában a kiemelt helyszín cím elnyerésének lehetőségét.

Bővebben...

2018. évi Vizuális Művészeti Hónap fotópályázat felhívásaPályázat- és kiállítássorozat budapesti amatőr alkotóknak alkotók számára. A Vizuális Művészeti Hónap fotópályázata a fővárosi amatőr alkotóknak ad bemutatkozási lehetőséget. A pályázatra két kategóriában várjuk az alkotásokat: „Tér–rét”: az emberi és a természeti környezet találkozásának vagy ellentétének ábrázolása, és a  kategóriában kötetlen témakörben.
Kiállítás: 2018. október 30–november 13.
Finisszázs (szakmai fórum): 2018. november 13. (kedd) 18.00 óra.
Helyszín: Budapesti Művelődési Központ (Budapest XI., Etele út 55/A.) A galéria kiállításai akadálymentesen megközelíthetők.

Bővebben...

II. AMiKA Budapesti Művelődési Központ idén második alkalommal rendezi meg az „A Mi Kultúránk (AMIK)” – rövidfilmfesztivált. Az eseménysorozatra 2019. április 23. és 27. között kerül sor a BMK-ban.  A fesztiválra olyan pályaművekkel nevezőket vártunk, melyben a fiatal alkotók megjelenítik, megfogalmazzák, hogy mit jelent számukra a kultúra, és hogyan közelítenek, annak különböző megnyilvánulásaihoz. A fesztiválra nevezni két kategóriában, élő szereplős és animációs rövidfilmmel lehetett.

Bővebben...

Félig SzínházA békéscsabai Csabagyöngye Kulturális Központ és a Féling Színház "A mi színházi műhelyünk" sorozat keretében lehetőséget kíván biztosítani a magyar nyelvterületen működő, nem hivatásos színjátszó csoportok bemutatkozására.
Jelentkezési határidő: 2018. november 30.

Bővebben...

Széchenyi 2020Módosult a Széchenyi 2020 keretében megjelent „Kulturális és közösségi terek infrastrukturális fejlesztése és helyi közösségszervezés a városi helyi fejlesztési stratégiához kapcsolódva” című (TOP-7.1.1-16 kódszámú) felhívás.

Bővebben...

„Héthatár Útifilm Szemle”Bebarangolta a világot? Utazásai során sok élménnyel gazdagodott? Lakóhelye szépségét másokkal is szeretné megosztani? Jelentkezzen 3-10 perces kisfilmmel a „Héthatár Útifilm Szemlére”!
Beadási határidő: 2018. október 15. (hétfő)

Bővebben...

Pályázat6 milliárd Ft tervezett támogatási keretösszeggel jelent meg „Az egész életen át tartó tanuláshoz hozzáférés biztosítása” című (EFOP-3.7.3-16) felhívás a Széchenyi 2020 keretében. A támogatásra kulturális intézmények pályázhatnak 2017. január 23. és 2019. január 23. között.

Bővebben...

NKA Közzétették a Nemzeti Kulturális Alap tájékoztatóját a Közművelődés Kollégiuma döntéséről: járási és megyei, országos és nemzetközi hatókörű közművelődési és közösségi rendezvények és szakmai konferenciák megrendezése és közművelődési eseményekre és rendezvényekre, valamint kétezer fő alatti magyarországi kistelepülések tevékenységére odaítélt támogatásokról.

Bővebben...

Self-brandingAki tud interneten keresztül levelezni és weboldalakat böngészni, annak a tanfolyamon való részvétel nem jelent problémát. Annak ajánljuk, aki nyitott az új ismeretekre, kevés az ideje és kényelmesen, karosszékében ülve szeretné élvezni, hogy házhoz jön a tudás!

Bővebben...

NKA A Nemzeti Kulturális Alap 2018. évi II. féléves pályáztatási naptára.
Az itt található dátumok tervezett dátumok, ezért kérik, hogy az NKA-portál jobb oldalán található eseménynaptárat kísérjék figyelemmel, az ott megjelenő dátumokat folyamatosan frissítik.

Bővebben...

pafi.huAz ötlet megfogalmazásától a finanszírozási terv elkészítéséig és annak végrehajtásáig, a saját aktuális ötletet fejlesztve lépésről lépésre saját ritmusában haladhat végig a forrásszerzés folyamatán.

Bővebben...

▼ Lakossági tartalom ▼

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Keresés Doboz kibontása

Vendégprogramok Doboz kibontása

Fotótár Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760