Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

gkm_logoA NETREKÉSZ Program a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) által kezdeményezett több évre szóló, változatos fejlesztéspolitikai eszköztárat felvonultató, összehangolt állami és piaci motivációs ernyőprogram az információs társadalom fejlesztéséért, az internet-használat bővüléséért.

Pályázati felhívás a NETREKÉSZ Program keretében meghirdetett pályázathoz - Az internet-használat bővítése országos és helyi civil szervezetek mintaértékű projektjeinek támogatásával címmel.

A program olyan projekteket kíván támogatni, amelyek a fenti célokkal összhangban az infokommunikációs eszközök, alkalmazások és szolgáltatások – kiemelten az internet - használatának elterjesztése érdekében hozzájárulnak az érdeklődés felkeltéséhez, a nyitottság növeléséhez, a bizalmatlanság és félelmek mérsékléséhez, a digitális írástudás fejlesztéséhez, a motiváció erősítéséhez, az infokommunikációs-eszközök és az internet-használat előnyeinek tudatosításához, az ismeretek megszerzéséhez, a felhasználói képzettség javulásához. és végső soron az internetezők számának növeléséhez.

A program részcéljait az alábbi két modul valósítja meg:

  • A modul, amelyben civil szervezetek olyan országos jelentőségű programjai kerülnek támogatásra, amelyek az alábbi valamely célcsoport(ok) számára bemutatják, illetve elérhetővé teszik az infokommunikációs eszközöket, szolgáltatásokat és tartalmakat, interaktív módon segítik a releváns tartalmak és szolgáltatások megismerését, használatuk elsajátítását. • 55 év felettiek; • 30-55 év közötti gazdaságilag aktív, • 18-35 év közötti középfokú végzettségű városi fiatalok • 25-35 év közötti felsőfokú végzettséggel rendelkező városi fiatalok csoportjai; • Hátrányos helyzetű gazdaságilag aktív és inaktív középkorúak.
  • B modul, amelyben olyan civil szervezetek által életre hívott helyi kezdeményezések kerülnek támogatásra, amelyek a fent meghatározott valamely célcsoport(ok) számára - a helyi igényeket és sajátosságokat figyelembe véve és azokra építve - bemutatják, illetve elérhetővé teszik az infokommunikációs eszközöket, szolgáltatásokat és tartalmakat, interaktív módon segítik a releváns tartalmak és szolgáltatások megismerését, használatuk elsajátítását.

A támogatás formája: a pályázó működési támogatásának nem minősülő, visszafizetési kötelezettség nélküli végleges juttatás (a továbbiakban: vissza nem térítendő támogatás). Támogatás mértéke Az igényelhető támogatás mértéke, „A” modul esetében: maximum az összes elszámolható költség 70%-a lehet. „B” modul esetében: maximum az összes elszámolható költség 85%-a lehet Támogatás összege „A” modul esetében: Az igényelhető támogatás minimum összege 5 millió Ft, maximum összege 25 millió Ft. „B” modul esetében: Az igényelhető támogatás minimum összege 600 ezer Ft, maximum összege 5 millió Ft. Önrész „A” modul esetében: az összes elszámolható költség minimum 30%-a. „B” modul esetében: az összes elszámolható költség minimum 15%-a. Az önrész a projekt finanszírozásában a támogatás összegén felüli rész, amelyet a pályázónak kell biztosítania. A pályázó az önrészt kizárólag számlapénzben bocsáthatja rendelkezésre, természetbeni hozzájárulás önrészként nem fogadható el. Az önrész jelen pályázati kiírás keretében csak és kizárólag saját forrás lehet, nem tekinthető saját forrásnak a bankhitel, a magánkölcsön, az államháztartás alrendszereitől kapott támogatás.

http://www.gkm.gov.hu/netrekesz

Share
▼ Lakossági tartalom ▼

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Keresés Doboz kibontása

Vendégprogramok Doboz kibontása

Fotótár Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760