Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

Budapest 150 emlékévhez kapcsolódó közművelődési pályázatKöszönjük a kollégáknak a sok színvonalas és tartalmas pályázatot a 2023 Pest-Buda-Óbuda egyesítésének 150. évfordulója alkalmából a Budapest 150 emlékévhez kapcsolódóan együttműködés keretében történő közművelődési projektek megvalósítására pályázatra. A pályázat nyerteseinek listája».   A pályázat kiírója és lebonyolítója: Budapest Főváros Önkormányzata pénzügyi támogatásával a Budapesti Művelődési Központ (BMK).

A pályázat nyerteseinek listája, melyet itt le is tölthet:

Budapest 150 emlékévhez kapcsolódó közművelődési pályázat eredménye

A pályázat célja:
Budapest egyesítésének 150. évfordulójához kapcsolódó jubileumi ünnepségsorozat lehetőséget ad a főváros értékeinek, kulturális gyökereinek, intézményi működésének, a kerületekkel és a civil szervezetekkel zajló széles körű együttműködéseinek, nemzetközi kapcsolatainak strukturált bemutatására – Budapest sokszínűségének újrafelfedezéséhez. Budapest múltjáról, a városegyesítő és a fővárost naggyá tevő elődök érdemeiről való megemlékezés mellett ez a városlakók ünnepe is, akik a várost akkor és most is alakítják, működtetik, jövőjét építik és a lelkét adják. Budapest 150 éve a budapestiek saját és a városukhoz való kapcsolódásának története.
Az évfordulóhoz kapcsolódóan a pályázat célja, a kerületi, városrészi identitást kifejező hagyományosan vagy új kezdeményezésként megvalósuló kulturális és művészeti projektek együttműködés keretében történő megvalósítása, melyek elősegítik az egyéni aktivitás közösségekbe való betagozódását, a helyi hagyományok innovatív módon történő átörökítését azzal, hogy a Főváros kerületeinek sajátosságai komplex módon jelenjenek meg az emlékév során, átfogó képet festve Európa egyik meghatározó metropoliszáról, Budapestről.

Pályázók köre:
A kerületi önkormányzatok által fenntartott, budapesti székhellyel rendelkező, alapító okirata szerint a muzeális intézményekről, a nyilvános könyvtári ellátásról és a közművelődésről szóló 1997. évi CXL. törvény alapján kulturális feladatot ellátó költségvetési szervek, valamint a kerületi önkormányzat tulajdonában álló, közművelődési színtereket/intézményeket – létesítő okirata alapján – működtető gazdasági társaságok.

Pályázat keretösszege: br. 180.000.000 Ft.
Legmagasabb igényelhető összeg: br. 8.000.000 Ft.

A pályázatkezelést és a pályázással kapcsolatos információszolgáltatást a Budapesti Művelődési Központ látta el.
További információ: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

MEGKÖZELÍTHETŐSÉG
1119 Budapest, Etele út 55/a.
GPS koordináták:
N47.464206, E19.03141
Intézményünk tömegközlekedéssel megközelíthető:  az M4-es metróval (akadálymentes), az 1-es villamossal, a 7, 103, 107, 114, 213, 214-es autóbusszal, Bikás park (előzőleg Kelenföld városközpont) megállónál kell leszállni. Minden buszjáratnak közlekedik alacsonypadlós változata is, melyet a menetrendekben aláhúzással jelölnek.

Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz: BMK Facebook oldal
Szeresse Ön is elkapott pillanatképeinket: BMK az Instán
Kövesse szösszeneteinket a Twitteren!
Látogasson el Youtube oldalunkra is: BMK Youtube csatorna
Lapozzon bele kiadványainkba: a BMK kiadványai az Issuun.

Közművelődési Minőség Díj 2012Közművelődési Minőség Díj 2012

 

 

Share
� Lakossági tartalom �

Keresés Doboz kibontása

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Társadalmi felelősségvállalás Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

Közadatkereső Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760