Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

MEGJELENT A MINISZTERELNÖKSÉG KÖZVETLEN UNIÓS PÁLYÁZATOK ÖNERŐ TÁMOGATÁSÁT CÉLZÓ FELHÍVÁSAElérhető a „2023. évben közvetlen irányítású uniós programok keretében megvalósuló projektek önerőköltségének hazai forrásból történő támogatásához” című felhívás (KÁF-1-2023)
Támogatási kérelem a 2014-2020 programozási időszakra már benyújtott, de még el nem bírált, illetve a 2021-2027 programozási időszakra benyújtott és benyújtani tervezett pályázatok önerejének biztosítására igényelhető.
Felhívjuk figyelmüket, hogy a támogatási kérelmek befogadására a felhívás közzétételétől folyamatosan, a forrás kimerüléséig van lehetőség!

A Felhívásra az 590/2022. Korm. rendelet 17. § (1) bekezdésében felsorolt 18 közvetlen uniós program keretében megvalósuló projektekhez nyújtható be támogatási igény (a CEF projektek kivételével – az Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz, a Szomszédsági, Fejlesztési és Nemzetközi Együttműködési Eszköz, az Erasmus+, az Európai Védelmi Alap, a Digitális Európa, a LIFE, az Egységes Piac Program, a Kreatív Európa, az Adóügyi Együttműködés, vámügyi együttműködés és csalás elleni program, az Európai Szolidaritási Testület, az ESZA+ foglalkoztatás és szociális innovációk ág (EaSI), az EU4Health, az Euratom Kutatás és Képzési Program 2021–2025, a Polgárok, Esélyegyenlőség, Jogok és értékek, az Igazságügyi együttműködés, az Európai Űrprogram, a Fúziós energia-fejlesztés (ITER) vagy az Innovációs Alap).

Támogatási kérelem a 2014-2020 programozási időszakra már benyújtott, de még el nem bírált, illetve a 2021-2027 programozási időszakra benyújtott és benyújtani tervezett pályázatok önerejének biztosítására igényelhető.

A támogatás formája: vissza nem térítendő támogatás.
A támogatás mértéke: minimális összege: 10.000.000 Ft  -  maximális összege: 500.000.000 Ft.
A támogatás összege nem haladhatja meg a benyújtott/benyújtandó európai uniós pályázatban kérelmezett – az elszámolható költségekre jutó – önerő 50 %-át.
Támogatásra jogosultak: költségvetési szerv, nem költségvetési szervként működő közszféra szervezet kedvezményezett, helyi önkormányzat, önkormányzati társulás, egyesület, köztestület, egyházi jogi személy, alapítvány, közalapítvány, illetve többségi állami tulajdonú nonprofit gazdasági társaság.
Abban az esetben, ha a támogatási igény benyújtója a Miniszterelnökség 2021. évben közzétett, „a közvetlen irányítású uniós programok pályázataihoz szükséges előkészítési költségek és önerő támogatására” című felhívása keretében támogatást kapott, úgy a jelen Felhívásra abban az esetben jogosult támogatási igényt benyújtani, ha a korábban elnyert támogatást illetően elfogadott beszámolóval, több évre szóló támogatás esetén elfogadott részbeszámolóval rendelkezik.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a támogatási kérelmek befogadására a felhívás közzétételétől folyamatosan, a forrás kimerüléséig van lehetőség! A támogatási igényt elektronikus úton a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre kell benyújtani.

A támogatási igényről és az igényelt támogatás mértékéről a területfejlesztési miniszter, illetve az általa írásban kijelölt személy egyedi döntést hoz. A támogatás rendelkezésre bocsátása egy összegben előlegként, több évet érintő támogatás esetén évente egy összegben, előlegként történik.

A támogatási igénnyel, a támogatással és az elszámolással kapcsolatos részletes tájékoztatást a www.palyazat.gov.hu (Közvetlen uniós programok önerő támogatása 2023) és a www.kormany.hu oldalon elérhető „Támogatási és elszámolási útmutató” tartalmazza.

Ezen felül további információ a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen kérhető.

Forrás: TKA

Share
� Lakossági tartalom �

Keresés Doboz kibontása

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Társadalmi felelősségvállalás Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

Közadatkereső Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760