Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

NKATisztelt Támogatott! Tájékoztatjuk, hogy 2014. január 1-jével módosult az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény költségvetési támogatásokra vonatkozó fejezete. Az Áht. 50. § (1) bekezdése alapján költségvetési támogatás abban az esetben biztosítható, ha a támogatási igény benyújtója – jogi személy vagy jogi személyiséggel nem rendelkező más szervezet esetén – átlátható szervezetnek minősül. 2014. január 1-jétől az Áht. 54/A. §-a előírja, hogy e feltétel ellenőrzése céljából a támogató, illetve a nevében eljáró szervezet a támogatás folyósításától számított öt évig a támogatott nyilatkozata alapján kezeli az ott meghatározott adatokat.

Tekintettel arra, hogy a Nemzeti Kulturális Alapból nyújtott támogatás költségvetési támogatásnak minősül, ezért a fenti jogszabályhelynek való megfelelés érdekében egy ún. átláthatósági nyilatkozatot » kell bekérnünk. A nyilatkozatot, illetve az ahhoz kapcsolódó kitöltési segédletet » a hivatkozásokra kattintva töltheti le.

A nyilatkozat postai úton megküldésre kerül minden érintett szervezet részére, de az ügymenet gyorsítása érdekében innen is letölthető.

Kérjük, hogy az átláthatósági nyilatkozatot cégszerűen aláírva, postai úton küldje meg Igazgatóságunk postacímére (1388 Budapest, Pf. 82.).

Tájékoztatjuk, hogy a nyilatkozat visszaérkezéséig támogatás folyósítására nem kerülhet sor.

Tájékoztatjuk továbbá, hogy a későbbiekben ezt a nyilatkozatot beépítjük a pályáztatás folyamatába, és lehetőséget biztosítunk annak elektronikus úton történő megküldésére. Ennek a lehetőségnek a megteremtéséig kérjük, a postai úton küldött nyilatkozatokat kitöltve szíveskedjen postai úton visszaküldeni részünkre.

Forrás: NKA

Share
▼ Lakossági tartalom ▼

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Keresés Doboz kibontása

Vendégprogramok Doboz kibontása

Fotótár Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760