Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

Pályázat Minősített Közművelődési Intézmény Címre és Közművelődési Minőség DíjraAz Emberi Erőforrások Minisztériuma pályázatot hirdet Minősített Közművelődési Intézmény Címre és Közművelődési Minőség Díjra. A pályázat célja a közművelődési tevékenységet végző intézmények minőségorientált működésre ösztönzése és a közművelődési minőségfejlesztés területén elért eredményeik elismerése.   Pályázat benyújtási határidő: 2020. augusztus 31.

Jelentkezési határidő: 2020. május 6.

A kulturális alapellátás kiterjesztése, a kulturális közszolgáltatások és a közművelődési alapszolgáltatások területi egyenlőtlenségeinek felszámolása érdekében a közművelődés meghatározza az intézmények működtetésének és a közszolgáltatások megszervezésének szakmai és személyi követelményrendszerét, így ösztönözve az értékközvetítést, valamint az emberek attitűd- és kompetenciafejlődésének szolgálatát. A közművelődés minőségbiztosítási rendszere megkívánja a szervezetektől a hatékony feladatellátás mellett azt is, hogy folyamatosan figyelemmel kísérjék a tevékenységekben részt vevők igényeit, mérjék az intézményhasználók elégedettségét.
E célokat szolgálják a most kiírt pályázatok is. A Minősített Közművelődési Intézmény Cím a kiemelkedő teljesítményt nyújtó közművelődési intézményeknek adományozható. Közművelődési Minőség Díjra pedig azok a szervezetek pályázhatnak, amelyek korábban már elnyerték a Minősített Közművelődési Intézmény címet.
Az elismeréseket a közművelődési tevékenységet végző intézmények 2019. január 1. óta elért eredményeiért ítélik meg. A címeket és a díjat az emberi erőforrások minisztere  2021 januárjában, a Magyar Kultúra Napja alkalmából adja át.
A pályázatra való felkészülés, az intézményi stratégia felülvizsgálata és a tevékenységekhez kapcsolódó folyamatok és dokumentumok áttekintése, újraszabályozása a járványügyi veszélyhelyzet ideje alatt különös jelentőséggel bír. Lehetőséget teremt a vezetőknek és a munkatársaknak tevékenységeik átstrukturálására, a partnerekkel, a látogatókkal való kapcsolattartás átalakítására, ezzel együtt segíthet az újranyitás szakmai tervezésében.

Jelentkezési határidő: 2020. május 6.
Pályázat benyújtási határidő: 2020. augusztus 31.

A pályázat részletes feltételei itt tekinthetők meg.

Minősített Közművelődési Intézmény Cím letölthető dokumentációi:

Közművelődési Minőség Díj letölthető dokumentációi:

  1. KMD_jelentkezesi_lap_2020
  2. Palyazatifelhivas_KMD_2020_HR
  3. Utmutato_KMD_2020_HR

Forrás: nmi.hu

Share
▼ Lakossági tartalom ▼

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Keresés Doboz kibontása

Vendégprogramok Doboz kibontása

Fotótár Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760