Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

VISSZANÉZHETŐ: Fürdővárosok online konferenciája Kedves Kollégák, tisztelt Érdeklődők, itt tekinthetik meg a 2021. április 15-én lezajlott Fürdővárosok online konferenciáját.
 ♦ A teljes konferencia itt VISSZANÉZHETŐ » ♦ Az előadások magyar nyelvűek.

Bővebben...

Az ifjúsági korosztály eléréseHogyan vonzzuk be a 16–25 éves fiatalokat a művelődési házakba? Jó gyakorlatok cseréje ifjúsági közösségszervezők közreműködésével.
A kerekasztal-beszélgetést konfliktuskezelési tréninggel együtt rendezzük meg.
Időpont:
május 12. szerda.
Helyszín: Budapesti Művelődési Központ (Budapest XI., Bikás-park, Etele út 55.) Regisztráció »

Bővebben...

Koncertszervezés a gyakorlatban I.–III.Élőzenés rendezvények, koncertek, zenés színházi játékok előkészítésének, szervezésének, lebonyolításának és kiértékelésének folyamatáról. Könnyed hangvételű tematikus szakmai előadás rendezvényszervező szakemberekkel, gyakorlati tapasztalatok, működő, kipróbált, megbízható management ismeretek és know-how átadása online előadás formájában.
Részek: I. rész »II. rész »III. rész »
Előadók: Balázs Olivér és Szabó Dániel

Bővebben...

A fővárosi művészeti fesztiválok szerepe a szakmai hálózatokbanA fórum az évek óta népszerű fővárosi, elsősorban képző-, és iparművészeti témájú fesztiválok és rendezvénysorozatok lehetőségeit és szerepeit járja körül a meghívott előadók által. Fő koncepciója a közművelődési szakma és intézmények művészeti programjaival való kapcsolódási lehetőségeinek, illetve a hálózat- és közösségépítés jó gyakorlatainak szemléltetése.
Időpont: május 18. kedd.

Bővebben...

Minőségbiztosítási Szakmai Műhely 2021-ben isHogyan pályázzunk sikeresen a Minősített Közművelődési Intézmény Címre?
A műhely a Minősített Közművelődési Intézmény Címre pályázóknak nyújt gyakorlati segítséget az elkészülésben. Bemutatja a minősítéshez szükséges követelményrendszert és betekintést enged a sikeres pályázatírás „műhelytitkaiba”.
A tervezett fórum a járványügyi helyzet miatt online tájékoztatás formájában valósul meg. Meghívott előadó: Polyák Edit igazgató, Csili Művelődési Központ
Időpontja: 2021. április 21. ♦ szerda ♦ 10.00 órától.
Helyszíne: Budapesti Művelődési Központban  Youtube csatornája

Bővebben...

Szlovák–magyar kulturális kapcsolatok fejlesztése – konferencia beszámolóA Budapesti Művelődési Központ és a Párkányi Városi Művelődési Központ 2021. február 25. napján rendezte meg a „Szlovák–magyar kulturális kapcsolatok fejlesztése című konferenciáját, mely az INTERREG V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program Kisprojekt Alap által támogatott „Élő városok, formálódó közösségek című projektjében valósult meg.
A konferencia teljes egészében megtekinthető », valamint elérhető a Budapesti Művelődési Központ Youtube csatornáján ».

Bővebben...

Kulturális menedzsmentA zenekari menedzsment szempontjai és gyakorlata, előadói és megrendelői szempontból.
Időpont: 2021. április 27. ♦ kedd ♦ 10.00.
Helyszín: Budapesti Művelődési Központ (Budapest XI. Bikás-park, Etele út 55.) 
Regisztráció »

Bővebben...

Online fórum a közművelődési statisztikai adatgyűjtés tapasztalatairól 2021A közművelődési tevékenységet ellátó intézmények, szervezetek, vállalkozások minden évben a 388/2017. (XII. 13.) Korm. rendelet alapján nyújtják be az OSAP 1438-as számú adatlapját. A fővárosi adatgyűjtés koordinációját idén is a Budapesti Művelődési Központ látja el.
Időpont: február 16. kedd.

Bővebben...

Nyári táborozásra készülve Számos általános iskola, középiskola tervez és szervez nyári elfoglaltságot, tábort a diákjainak. 2021-ben arra keressük a választ, hogy a tavalyi évben kialakult járványhelyzet miatt az esetlegesen elmaradt táborokat ki, hogyan és mivel helyettesítette, milyen ötletek, új és jó gyakorlatok születtek.
Időpont: 2021. április 28. ♦ szerda ♦ 10.00 órától.
Helyszín: Budapesti Művelődési Központ (Budapest XI. Bikás-park, Etele út 55.)

Bővebben...

Kapcsolatok és operatív programokA Magyar Népművelők Egyesületének visszanézhető online műhelynapján személyesen megismerkedhettek Kiss Szabolccsal, aki az EMMI Közművelődési és Alkotóművészeti Főosztályának új vezetőjével.

Bővebben...

Kitekintések II. – lengyel-magyar kulturális kapcsolatok fejlesztéseKitekintések II. – lengyel-magyar kulturális kapcsolatok fejlesztése – konferencia a közművelődés jegyében
A Budapesti Művelődési Központ a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával nemzetközi konferenciát szervez a lengyel-magyar kulturális kapcsolatok fejlesztése érdekében. A konferencia célja, hogy a budapesti közművelődési intézmények sikeres nemzetközi kapcsolatépítési folyamatokat, valamint nemzetközi pályázati forrásokkal kapcsolatos tapasztalatokat ismerhessenek meg.
Időpont: 2021. április 29. ♦ csütörtök ♦ 10.00 óra.
Helyszín: Budapesti Művelődési Központ (Budapest XI. Bikás-park, Etele út 55.)

Bővebben...

Bemutatjuk a DeViszont Közösségi TeretTisztelt Érdeklődők, Kedves Látogatóink!     
Engedjék meg, hogy bemutassuk Önöknek a Vizualitás és Kultúraközvetítés Budapesten projektünk legfrissebb epizódját, melyet februárban forgattunk a Deviszont! Közösségi Tér munkatársaival. Az interjúban szót ejtünk közösségről, élménypedagógiáról, társadalmi szerepvállalásról és fenntartható működésről. Kattints a videóért »

Bővebben...

Redesign foglalkozásterv nyári táborra„Ismerje meg a kézműves alkotásban való elmélyülés élményét minél több gyermek!” Ezt a célt szolgálja alkotóműhelyünk, amely a nyári táborokban, újrahasznosítható alapanyagokból elkészíthető tárgyakat, technikákat ismertet meg a foglalkozásvezetőkkel. A tervezéstől a kivitelezésig megmutatjuk, miként támogassuk a gyermekeket az alkotásban.
Időpont: április 30. péntek.

Bővebben...

Közművelődés és EKF – szakmai fórum2023-ban újra Magyarország adja Európa Kulturális Fővárosainak (EKF) egyikét. Veszprém városa a balatoni régióval közösen nyerte el a jogot, hogy megrendezze azt az egész éven át tartó programsorozatot, amely fémjelezheti a magyar kultúrát Európában. A címet birtokló város és régió az ott létrejövő kulturális produktumokkal az európai figyelem középpontjába emelkedik, így javítva a város imázsát, fokozva a lokális kreatív ipar hatékonyságát és növelve turisztikai vonzerejét.

Bővebben...

Karrier – műhely művelődésszervezőknekA személyiségmarketing szükségessége a művelődésszervezői szakmában – avagy speciális „termékként” a kultúra piacán. Az érzékenyítő tréningen az érdeklődők megismerkedhetnek a modern marketing karrierépítésben használható módszereivel, technikáival.
Időpont: május 6. csütörtök.
Helyszín: Budapesti Művelődési Központ (Budapest XI. Bikás-park, Etele út 55.)
Regisztráció »

Bővebben...

Szakmai fórum a 39/2020. rendeletről2020. november 1-ével lezárult kulturális dolgozók közalkalmazotti jogviszonyának megszüntetési folyamata. Ennek következtében a kulturális szféra munkatársai közül immár nagyon kevesen maradtak közalkalmazottak. A Magyar Népművelők Egyesülete az eddigi tapasztalatok összegzése és az ezután következő feladatok számbavétele érdekében élő online szakmai fórumot tartott november 25., 10.30-tól YouTube csatornáján.

Bővebben...

▼ Lakossági tartalom ▼

Keresés Doboz kibontása

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Társadalmi felelősségvállalás Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760