Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

Közösségek Hete 2020Így is összetartozunk! A járványhelyzetre való tekintettel idén kicsit másképp, virtuális formában találkozhatunk a Közösségek Hetén. Az online tér adta lehetőségekkel élve külön-külön, de mégis együtt ünnepeljük idén ezt a különleges Közösségek Hetét! A felhívás itt olvasható. A regisztrációs felület ide kattintva érhető el.

Jelentkezési határidő: 2020. május 8. 24.00.

A Cselekvő közösségek – aktív közösségi szerepvállalás projekt (EFOP-1.3.1-15-2016-00001) keretében életre hívott Közösségek hete rendezvénysorozat idén május 11–17. között kerül megrendezésre.

A rendezvénysorozat a közösségekben rejlő értékeket és a közösségi élmény örömét kívánja láthatóvá tenni. Célunk, hogy ráirányítsa a figyelmet a településeken működő közösségekre, kulturális intézményekre, civil szervezetekre, az együttműködés lehetőségeire és a közösségi kezdeményezések fontosságára. Kiemelt cél a közösségek megtartó erejének, a településeken élő különböző helyzetű és életkorú lakosok iránti felelősség, összefogás jó példáinak bemutatása.

A 2017-ben, hagyományteremtő céllal indult rendezvény évről-évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Az elmúlt három évben országszerte közel ezer települést, és ennél is több közösséget tudott megmozgatni. A kezdeményezés – nagy örömünkre – számos hagyományteremtő folyamatot indított el.

A rendezvénysorozat idén elsősorban a közösségi értékeket fontosnak tartó, közösségi szemlélettel működő kulturális – és egyéb – intézményeket kívánja reflektorfénybe helyezni. Itt a lehetőség, hogy megmutassák az intézmények, hogy mit jelent a gyakorlatban a közösségi működés. Hogyan tudnak a közösségeikkel, a település lakóival együtt gondolkodni, közös célokat megvalósítani, s ezáltal fontossá, szerethetővé válni. Olyan programokat várunk tehát majd a szervezőktől, melyek bemutatják a nagyközönség számára, hogy mit jelent közösségi intézménynek lenni.

Kik csatlakozhatnak?

Közösségek, civil szervezetek, kulturális intézmények, települések jelentkezését várjuk, hogy színes programjaikkal gazdagítsák a Közösségek Hete rendezvénysorozatot. Az intézményekben működő vagy hozzájuk köthető baráti, amatőr művészeti, alkotó-, olvasó- és egyéb körök, továbbá hagyományőrző csoportok, egyházi közösségek, jótékonysági szervezetek, sportklubok, egyéb közösségek részvételére is számítunk. Egyaránt várjuk formális szervezetek és informális közösségek csatlakozását.

Program tematikák
Az eddigi gyakorlatnak megfelelően idén is 10 tematikát kínálunk a programszervezőknek. A régi kedvencek mellett izgalmas, új témák is színesítik a repertoárt.

Az elmúlt három évre visszatekintve összességében elmondhatjuk, hogy mára már több ezer közösség érezheti magáénak ezt a nagyszerű kezdeményezést. Már eddig is rengeteg példa értékű, közösségépítő, a helyi értékeket bemutató programra került sor.

Bízunk benne, hogy idén is sokan lesznek – programszervezőként, vagy látogatóként – részesei egy nagyszerű rendezvénysorozatnak!

Május 11–17 között színes programkavalkáddal vár az ország egyik legnépszerűbb rendezvénye.

Ismerjük meg egymást!

Ez a hét rólunk szól!

Találkozzunk a Közösségek Hetén!

Forrás: kozossegekhete.hu

Share
▼ Lakossági tartalom ▼

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Keresés Doboz kibontása

Vendégprogramok Doboz kibontása

Fotótár Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760