Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

A közművelődési intézmények, szervezetek helyzete és a változások fő tendenciái Budapesten A közművelődési intézmények, szervezetek helyzete és a változások fő tendenciái Budapesten címmel született elemzés a 2005. és a 2008. közművelődési statisztikai jelentések alapján a Budapesti Művelődési Központ szakmai műhelyében. Magyarországon ma még jelen van az az intézményrendszer, amely sokat tehet a kívánatos folyamatok elősegítéséért, a marginalizálódás veszélyének csökkentéséért. E rendszer munkájáról, állapotáról, változásainak tendenciájáról ad számot kiadványunk.


Lapozzon bele:

A teljes képernyős nézetért kattintson a képre.

A művelődés ügye nemcsak az egyének, de a társadalmak életét is jelentősen befolyásoló, sőt meghatározó ügy, különösen korunkban, amikor egyre jobban felértékelődik a tudásnak, mint tőkének, illetve erőforrásnak, valamint a társadalmi kapcsolatokhoz kötődő értékeknek, így a szociális tőkének a szerepe.
A kulturális szokások társadalmi, gazdasági és réteg-meghatározottsága, a kulturális fogyasztás tagoltsága miatt napjainkra kitüntetett fontosságú úttá és eszközzé válhatott/válhat a közművelődés, közösségi művelés és a felnőttképzés társadalmi intézménye. Európai Uniós dokumentumok a „lifelong learning” és „lifewide learning” koncepciói, valamint a következő évtizedre szóló cselekvési programok és ajánlások szerint, a formális tanulás mellett, a nem formális és az informális tanulási formák egymást kiegészítő rendszerével,
hatékony és változatos eszközeivel, továbbá megújított módszereivel segíthetjük a felnőtt társadalom és benne az egyén megújulását, felzárkózását, a társadalmi integrációját. E dokumentumok a közművelődés, a felnőttoktatás és a közösségi művelődés új korszakának beköszöntét ígérik, és emelik azt Európában hivatalosan is nélkülözhetetlen társadalomfejlesztő programmá.
Bővebben kiadványunkban>>>

Letölthető dokumentum PDFA közművelődési intézmények, szervezetek helyzete és a változások fő tendenciái Budapesten című kiadványt innen töltheti le>>>

Információ:
Budapesti Művelődési Központ
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
371-2760

 

Share
▼ Lakossági tartalom ▼

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Keresés Doboz kibontása

Vendégprogramok Doboz kibontása

Fotótár Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760