Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

2011. az önkéntesség éveAz önkéntesség olyan érték, melynek hasznosságát, konstruktív jellegét és társadalmi kohéziós szerepét nem lehet eléggé hangsúlyozni. Az Európai Unió méltán gondolta úgy, hogy a 2011-es „tematikus évet” az önkéntességnek szenteli, külön hangsúlyozva az aktív állampolgárság fogalmát.
Az európai év Magyarország számára is nagy esélyt jelent, hogy egyrészt összegyűjtsük és bemutassuk eddigi jó gyakorlatainkat az önkéntesség terén, másrészt minél szélesebb körben, minél több társadalmi réteget megszólítva tudatosítsuk az emberekben az önkéntes tevékenységek és az aktív állampolgárság pozitív következményeit.

Letölthető dokumentum PDFMagyarország Nemzeti Programjának munkatervét itt olvashatja>>>

A 2011-es dátum szimbolikus jelentőséggel bír, hiszen 2001-et az ENSZ az önkéntesség nemzetközi évének nyilvánította. Az európai intézmények most ismételten szeretnék felhívni a figyelmet erre az Európa-szerte milliókat megmozgató tevékenységre, ezért a Bizottság javaslatára a Tanács a 2011. évet „Az aktív polgárságot előmozdító önkéntes tevékenységek európai évének” nyilvánította.

Kapcsolódó cikkünk>>>

Share
▼ Lakossági tartalom ▼

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Keresés Doboz kibontása

Vendégprogramok Doboz kibontása

Fotótár Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760