Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

Namzeti Kulturális AlapFelhívjuk figyelmüket, hogy az államháztartás működési rendjéről szóló 292/2009. (XII. 19.) Korm. rendelet 121. § (4) bekezdése az alábbiak szerint módosult:

„Ha a támogatott tevékenység összköltsége csökken a tervezetthez képest, a költségvetésből nyújtott támogatás összegét az összköltség csökkenésének arányában csökkenteni kell, több forrás esetén az eredeti arányoknak megfelelően. Nem kell alkalmazni ezt a szabályt, ha az adott támogatott tevékenységhez biztosított valamennyi költségvetésből nyújtott támogatás összege az egymillió-ötszázezer forintot nem éri el, és nem haladja meg a támogatott tevékenység összköltségét."

Az NKA új döntések után már nem teszi lehetővé a visszatervezést!

Amennyiben a költségvetésből nyújtott támogatás(ok) (több pályázati forrás esetén azok teljes) összege (pl.: NKA, önkormányzati, miniszteri) az egymillió-ötszázezer forintot eléri/meghaladja, érvényes a tervezett összköltség teljesítési kötelezettsége.
A pályázati program megvalósítását követő elszámoláskor a pályázó elkülönített könyvelésében kimutatott összköltségnek a benyújtott pályázati összköltséggel egyeznie kell. Amennyiben a pályázati programra fordított összköltség csökken a tervezetthez képest, érvénybe lép a megítélt támogatási összeg arányos csökkentése, és a különbség visszafizetési kötelezettsége.
A fentiek alapján nagyobb pályázati programok esetén a várható támogatási összeghez szorosan közelítő, reális költségvetés tervezését javasoljuk.

Forrás: NKA.hu Fontos közlemények alapján BMK szakmai tanácsadás 

Share
▼ Lakossági tartalom ▼

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Keresés Doboz kibontása

Vendégprogramok Doboz kibontása

Fotótár Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760