Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

Franciaországi Ifjúsági és Művelődési Házak Országos Szövetsége (CMJCF) és az NKKI főigazgatója aláírja a megállapodástNemzetközi stratégiai megállapodás aláírására utazott január 9-én Strasbourgba Závogyán Magdolna, a Nemzeti Közművelődési és Közgyűjteményi Intézet főigazgatója.

lA Nemzeti Közművelődési és Közgyűjteményi Intézet új arculatának kialakításában meg­határozó szerepe van annak a kapcsolatrendszernek, amely jól reprezentálja az intézet szakmai koncepciójában is megjelenő stratégiai szövetségesek körét. Ezek az együtt­működések hozzájárulnak az intézet munkájának eredményességéhez, valamint a közösségi művelődés társadalmi programjának megvalósulásához. Külön hangsúlyt fektetünk a hazai szövetségesek mellett a nemzetközi társszervezetekkel való együttműködésre, mely kapcsolatok hagyományait éppen úgy fontosnak tartjuk, mint új együttmű­ködések létrehozását. Jelen partnerség célja a nemzetközi jó gyakorlatok megismerése, lehetséges hazai alkalmazása, illetve a magyar közművelődés gazdag tevé­kenységrendszerének, társadalmi jelenlétének és hatásának külhoni bemutatása. A Nemzeti Közművelődési és Közgyűjteményi Intézet programjának fontos eleme, hogy ezek az együttműködések minél több szakember bevo­násával, egymás munkájának kölcsönös, sokoldalú megismerésével valósuljanak meg.

A fenti stratégia célok alapozzák meg azt a megállapodást, melynek aláírására a Nemzeti Közművelődési és Közgyűjteményi Intézet főigazgatója január 9-én Franciaországba utazott.

Az 1901. évi franciaországi egyesületi törvény százéves évfordulója alkalmából 2001-ben Strasbourgban megrendezett konferencián a Franciaországi Ifjúsági és Művelődési Házak Országos Szövetsége (CMJCF) együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Művelődési Intézettel a magyarországi egyesületi élet demokratikus továbbfejlesztése céljából. Közös munkájuk eredményeképpen számos, a francia modell szerint működő közösségi ház alakult, melyek munkáját 2005-től segíti a Civil Közösségi Házak Magyarországi Egyesülete (CKHE) is, mely szervezet 2009-ben szintén együttműködési megállapodást kötött a CMJCF-vel.

A Magyar Művelődési Intézet jogutódja, a Nemzeti Közművelődési és Közgyűjteményi Intézet (NKKI), valamint a Franciaországi Ifjúsági és Művelődési Házak Országos Szövetsége (CMJCF) a korábbiakba megvalósult jó tapasztalatokra és eredményekre támaszkodva kapcsolatukat a jövőben rendszeressé, szakmai együttműködésüket hatékonnyá kívánják tenni.A fentiek érdekében olyan együttműködési megállapodás aláírására került sor január 12-én, mely a jövőbeni partnerségi programok és konkrét projektek alapja.

Az együttműködés szakemberek, önkéntesek, fiatalok tapasztalatcseréje, valamint konferenciák, továbbképzések, fórumok formájában valósul meg.

A konferencián résztvevő országok:

 • Olaszország
 • Spanyolország
 • Belgium
 • Románia
 • Görögország
 • Litvánia
 • Magyarország
 • Hollandia
 • Észtország
 • Lengyelország
 • Németország

 

Franciaországi Ifjúsági és Művelődési Házak Országos Szövetsége (CMJCF) és az NKKI főigazgatója aláírja a megállapodást

Forrás: NKKI

Share
▼ Lakossági tartalom ▼

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Keresés Doboz kibontása

Vendégprogramok Doboz kibontása

Fotótár Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760